Sayfa 61/1001 İlkİlk ... 1151596061626371111161561 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 481 - 488 arası.

Konu: Cafe Trend&Trade VIII

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,490
     Alıntı Originally Posted by kubilayhan23 Yazıyı Oku
    Tabiki önden fiyatlanmış olabilir bu karlar.

Piyasa gerçek enflasyonuda takmıyor.

1700 den buraya geldiysek.

%180 enflasyonda gerçek olanı

4760 puan endeks yapar.

Karların katkıları olmadan benim bakkal hesabı böyle.YTD.

Şirketlerde makina ,ekipman ,arsa artıbina ,araba maliyetleri nerede?

Bankaların tüm şübelerimi kiralık hadi oralar kiralık olsun.

Stokdaki ürün bile maliyetlendi.Kagıtlar %300 en az YTD.

Bu satışın bahanesi seçim bence.

Gelen yada gelemiyende bile faiz artışı fiyatlaması oluyor galiba.YTD.
    Şubat sendromu

2. Ben temettü olayını hem SPK ya hem borsa istanbula yazdım
    Aldığım temettü hisse fiyatından neden düşüyor diye, şirket bana 1 tl ödeme yapıyor benim hissem 1 tl düşüyor !! düşen 1 tl kime gidiyor ? hissem 1 tl düşerken ben neden o 1 tl nin vergisini ödüyorum ?
    Hem hissenizin fiyatını düşürsünler, o düşen fiyat kadar da vergi istesinler. Dünyada böyle vir düzen varmı bilmiyorum
    Bedelsiz durumu da aynı, adı bedelsiz ama kimsenin kimseye bedelsiz verdiği bir şey yok, hisse %100 bedelsiz veriyor, 2 tl olan hissem 1 tl ye düşüp 2 adet oluyor !!!
    Matematik bilimine göre ne temettüde temettü alıyorsunuz, ne de bedelsizde bedava hisse !!!
    Sağ cepten çıkarıp sol cebe koyuyorsunuz, şirketin yaptığı sermaye artırımından da, verdiği temettüden de reel olarak 1 kuruş karınız yok
    Bildiğin hokkabazlık düzeni

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    12,159
    Sayın seer bu temettü şikayetinizi devamlı dile getiriyorsunuz.
    Sizi aydınlatma açısından bildiklerimi yazayım.
    Temettü yatırımcılığı diye bir olay vardır. Burada aslolan hisse fiyatı değil hisse adetidir. (bu konuya başka örnekle gireceğim)
    Tuncay Turşucu'nun bu konuda bir çok videosu vardır.
    Temettü hisseleri her zaman ederinde hareket ettiği gibi, pahalı sınıfına da girerler statü gereği.
    Eğer risk almak istemiyorsanız, tasarrufunuzu (görüş olarak sakıncalı bulmuyorsanız) faize yatırırsınız yada faizden yıllık getiri olarak bir kaç puan fazla getirisi olan nakit fon alırsınız. İşte zurnanın zırt deliği burası. Niye fon daha fazla getiri veriyor?
    Faizde geliri cebe atarken ana para eksilmez. .Nakit fonda fon adetini eritirsiniz.
    Ha işte temettü hadisesi de budur.
    Nakit fonun cazibesi şu.Y eni moda halka arzlar. Nakit fonunuz var ise; teminat gösteririrken artışından da faydalanıyorsunuz. Ben öyle yapıyorum. ARBİTRAJ gibi düşünün. Bazı çok bilmişlerin halka arzından bloke edilen miktarından günlük faizden bahsetmelerine takılmayın Kimseninin bir halt bildiği yok. Ağzı olan konuşuyor.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,490
    Bankalar bilançolarda rekor karlara devam ediyor,bu milleti bankalara muhtaç etti iktidar,çoğu borç harç içinde,bankalar tarafındanda soygun içinde,sadece bu değil devlette kendi eliylen soyuluyor,%9 faizlen bunları fonla,onlarda 30-40 millete giydirsin,sanırım zatta uyguladığı bu modelden çok memnundur,öyleya ben imam hatipli ekonomistim onların kafası basmazzz,para bulmak için bedevilerden dilenmeye devam

5. Sn nikrece cevabınız için teşekkür ederim.
    Asıl merak ettiğim şirket 1 tl temettü için 1 milyar tl dağıtıyor, ortada bu para var ve bana veriyor, benim hissem niye düşüyor )))
    1 tl verince birde vergi saplıyor hissem 1,18 tl düşüyor
    Ben mantıkla çözemiyorum
    Temettüyü aldım, hisse aynı fiyattan işleme devam etse, kime nasıl bir zararı var, şirketin ne zararı olur, kişinin ne zararı olur
    kimseye zararı olmaz, hisse fiyatı değişmezse vergisini de alsın
    Düşen fiyattan vergi veriyoruz, benim bu konuyu matematikle mantıkla anlama şansım yok
    Sağlık olsun, kendi paramı kendime veriyor üstüne vergi ödüyorum, şu an temetüden anladığım bu

6.  Alıntı Originally Posted by seer Yazıyı Oku
    Sn nikrece cevabınız için teşekkür ederim.
    Asıl merak ettiğim şirket 1 tl temettü için 1 milyar tl dağıtıyor, ortada bu para var ve bana veriyor, benim hissem niye düşüyor )))
    1 tl verince birde vergi saplıyor hissem 1,18 tl düşüyor
    Ben mantıkla çözemiyorum
    Temettüyü aldım, hisse aynı fiyattan işleme devam etse, kime nasıl bir zararı var, şirketin ne zararı olur, kişinin ne zararı olur
    kimseye zararı olmaz, hisse fiyatı değişmezse vergisini de alsın
    Düşen fiyattan vergi veriyoruz, benim bu konuyu matematikle mantıkla anlama şansım yok
    Sağlık olsun, kendi paramı kendime veriyor üstüne vergi ödüyorum, şu an temetüden anladığım bu
    Şirketin varlık havuzundan çıkan değer kadar şirketin değeri düşüyor.
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

7. Vergi konusuna gelince ;

Kurumlar vergisi (yaklaşık %20)

Gelir Vergisi (yaklaşık %35)

Para , kurumun içinde kalırsa , nihai vergi %20,

Ortaklara dağıtılır ise %15 nihai vergi oluyor. Ortakların toplam ödediği vergi %20 +%15 = %35'e ulaşıyor.

Temettünün yarısı vergiden muaf olduğu için ; vergi iadesi hakkı doğar.

görsel alıntıdır

KV'nin GV'den düşük olmasının mantığı , kurumların, kaynakları tekrar yatırıma döndürerek istihdam yaratmasını teşviktir.
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,490
    Borsada dans devam ediyor,4700 ana destek diye belirtmiştik,bunun altı felaket,şu sıralar 4800 tavuk gibi dörünüyor,hergün borsada aşağı salıyor,borsa mafyacıları gırtlağa kadar hisse almışlar nasıl boşaltacağız diye hesap peşindeler,zaten göstermelik sabah yukarı çekip peşi kapanışa doğru aşağı basıyor

Sayfa 61/1001 İlkİlk ... 1151596061626371111161561 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •