Artan

1,36 10.57 14:55
55,00 10 14:55
267,50 9.99 14:54
27,34 9.98 13:55
38,14 9.98 14:55
Artan Hisseler

Azalan

47,70 -10 14:52
283,50 -10 14:53
43,74 -10 14:54
45,36 -10 14:55
79,40 -9.98 14:53
Azalan Hisseler

İşlem

10.520.958.901,08 14:55
6.737.279.268,30 14:55
6.549.306.255,25 14:55
6.048.856.576,85 14:55
5.501.294.176,20 14:55
Tüm Hisseler
Sayfa 610/1255 İlkİlk ... 1105105606006086096106116126206607101110 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 4,873 - 4,880 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Dünden itibaren bazı bankalarda ticari kredilerde küçülme isteniyor. Kredi muslukları kapatılmış durumda.

Konut kredilerinde %1,29 yada %1,34 faizli krediler ancak 500binTl'ye kadar alınabiliyor.

%2,1 faizli kullanırım derseniz ona da BDDK kuralı yüzünden 500bin-2milyonTL arası eksper değerine sahip konutlarda, değerin %60'ı kadar, 2-5milyon eksper değerine sahip konutlarda ise %40'ı kadar kredi kullanılabiliyor.

Pratikte 500bin-2milyon değere sahip konutlarda da 2. el için %40 peşinat vermek gerekiyor, zira bir çok binanın enerji kimlik belgesi yok, olanlarda da bu fiyat aralığında A ve B sınıfı enerji sınıfı bulmak mümkün değil. Binanız eğer olması gereken tüm yapı ve yalıtım standartlarını taşıyorsa C enerji sınıfını alır. C D E F ve G sınıfları için %40 peşinat vermek gerekli.

2-5 milyon aralığında da A ve B sınıfı bulmak mümkün değil.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by yukselguzel Yazıyı Oku
    Atilla Yeşilada 15 ağustos 2018 tarihinde şunları söylemiş.
    .......
    Elindeki konutu yatırım olarak tutanlar derhal elden çıkartacaklar. Eğer bugün çıkarmazlarsa, yarın tıpkı ellerinde kalan 2 liralık domatesi akşam saatlerinde 1 liraya satan pazarcılar gibi yarı fiyatına, belki daha da altına satmak zorunda kalacaklar.
    Konutu, domates gibi durduğu yerde çürüyen bir şey zanneden hıyyar işte.

Forumda da bir tane vardı aynı örneği veren..
    Hatasını fark edince koşup hemen birkaç daire aldı.

3.  Alıntı Originally Posted by hs37 Yazıyı Oku
    olsa bile ekip biçip aktif olarak yaşamadıkça,olağan üstü durumlarda köyde ekmeğe ulaşmanın daha zor olacağını düşünüyorum.
    Benim dinlediğim komplocular da "tarım arazisi alın" deyip duruyor, ama ben de sizinle aynı fikirdeyim.

Tarlayı aldın koydun kenara, sonra kıtlık oldu, depondaki son yakıtla bastın gittin tarlanın olduğu yere.
    Eee?
    Bişey ektin mi ki çıksın?
    Gübreledin mi?
    Suladın mı?
    İlaçladın mı?
    Komplocuların birçok uyarısına ciddiyetle kulak veririm, ama bu tarla konusunda malesef hiç bir şey bilmeyen şehir çocuklarına hayal satıyorlar.
    Belki kendileri de bilmedikleri içindir.

Tarladan ziyade traktör almak lazım

Talep patlar

Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Benim dinlediğim komplocular da "tarım arazisi alın" deyip duruyor, ama ben de sizinle aynı fikirdeyim.

Tarlayı aldın koydun kenara, sonra kıtlık oldu, depondaki son yakıtla bastın gittin tarlanın olduğu yere.
    Eee?
    Bişey ektin mi ki çıksın?
    Gübreledin mi?
    Suladın mı?
    İlaçladın mı?
    Komplocuların birçok uyarısına ciddiyetle kulak veririm, ama bu tarla konusunda malesef hiç bir şey bilmeyen şehir çocuklarına hayal satıyorlar.
    Belki kendileri de bilmedikleri içindir.

5.  Alıntı Originally Posted by 3520 Yazıyı Oku
    Notlarınızda zaman kaybetmeden ev alınız,ev fiyatları uçacak diyen olmuş mu?
    Tebernus Kirecci’nin ozellikle yil basinda yayinladigi yazilarda 2-3 senedir konutta arz sikintisi tehlikesinden bahsediyordu. Hatta oncesinde de konut fiyatlarinin bir sure sabit gidecegini soylemisti.

Gunluk soru cevaplar icin olmasada kose yazilarini tavsiye ederim tebernusun.

Bakin 2020 basindaki yazilari;
    https://www.tebernuskirecci.com.tr/k...der-99773.html

https://www.tebernuskirecci.com.tr/e...eri-99771.html

6. 2020 subat ayindaki yazisindan bi kac madde;

10) Ekonomik koşullar ve faiz oranları bugünkü gibi devam ederse 2020'nin son çeyreğinde şirketlerin de stoklarına konut kalmayacak.

11) Ondan sonra ne olur? İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelinde konut fiyatlarında çok sert yükselişe hazır olun. Satılık ve kiralık konut karaborsaya düşmese bile bulunması zorlaşacak.

16) Dolar 10 TL olunca bozdurup ev alacak olanlar siz beklemeye devam edin. Dolar belki bir gün 10 TL olur ama ev fiyatları ne olur? Bekleyip hep beraber göreceğiz.

17) Bu ülkede konutun ihtiyaç boyutunu göremeyen ve sadece finansal enstrüman olarak bakan bankacılar ve finansçılar size de iki çift sözüm olacak. Ama şimdi değil.

18) Bugünden önlem alınmazsa İstanbul ve Türkiye'de "evsiz"lik tavan yapacak. Bu beraberinde güvenlik ve sosyolojik sorunları da beraberinde getirecek

7.  Alıntı Originally Posted by ahmet306 Yazıyı Oku
    2020 subat ayindaki yazisindan bi kac madde;
    Yeni değil Tebernüş 20 yıldır sürekli konut fiyatları uçacak diye gazlıyor milleti. Müteahhitlerin sosyal medya sözcüsü gibi. Konutta arz kıtlığı var diyenler düpedüz yalan söylüyor zaten. Kıtlık psikolojisi ile mal itelemeye çalıyorlar. Milyonlarca konut boş bekletiliyor, sadece alınıp satılan rant malzemesi haline geldi.
    birkaç aya kalmaz dökülür piyasa liğme liğme.

Konut barınma için şartdır.Bu ekonomik durum böyle giderse bu pahalılıkta bir de kira ile uğraşmak çoğu insan için hayatı cehenneme çevirir.Her zaman yazdım oturacağın yuvam dediğin mekanın karı zararı çok önemli değil.Yatırım kısmına gelirsek görüyorum ki benim emlaklarda son bir yılda cidden baya artış oldu,hem de bu artış dolar bazında şimdiye kadar gördüğü maksimum değerin de yüzde on yüzde 20 üstüne çıktı.Ama ben doların baskılandığını doların bir atak yaparak konutda dolar bazında bir düzeltme geleceğini düşünü
    yorum.Bu entry i yazma nedenim bunlar değil,bu bizim nato konusunda vetoyu kaldırma olayımız çok kötü oldu,bu aslında pandoranın kutusunu açan hamlelerden biriydi.Şimdi üçüncü dünya savaşına giden yolun taşlarının döşenmesi işi hızlanmış oldu.Bir iki yıl içinde üçüncü dünya savaşı çıkar,o ortamda konut arttı azaldı değil de nasıl hayatta kalırız kendimizi nasıl güvenli bir şekilde tutarız,madden manen nasıl dayanırız o hesapların yapılması lazım.Konutun olayı artık baya tali bir mesele kaldı,dikkatli olun arkadaşlar,borca falan girmeyin,gereksiz harcama yapmayın,dolar altın herneyse bir miktar nakitiniz daima olsun.Ekmek ne kadar pahalı olursa olsun birileri o ekmeği alabilecek,ve cebinde en çok parası olanların karnı doyacak,bunu unutmayın.

Sayfa 610/1255 İlkİlk ... 1105105606006086096106116126206607101110 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •