Originally Posted by
Başkent
Açığa alım mı kredili alım mı ? Açığa aldığı malın bedelini iki gün içinde yatırması gerekir. Kredili alırsa eğer başka. Kurumu ile olan sözleşmesi ve mevzuata göre kredili alım işlemi olabilir. Ancak açığa alım ve satım ile kredili işlemler kişi için her zaman normal üzeri risk oluşturur. Çünkü açığa alımda mal bedelini yatırmadan agresif bir düşüş olursa büyük sıkıntı yaşanabilir açığa satım yapıldığında da olumlu bir gelişme ile hisse yukarı hareket yaparsa açığa satım yapan ciddi zararlar yazabilir yerine koyamazsa.
Onun için en güzeli her zaman için kendi öz kaynakları ile hareket etmektir.
Tabi kişiler risk ve getiri beklentilerine göre hareket edebilirler.
Yatırım tavsiyesi Alım satım önerisi değildir
Başkentim gerçi o da biliyordur ama sen bu açıklamayı özelden Serdar'a yapsan daha iyi olurdu. Kredili'nin ne olduğunu bilmeyen var mıdır ki acaba, zahmet edip bu kadar uzun uzun yazmışsın. Bu arkadaş "Açığa Alım" diye Bist'e yeni bir literatür kazandırdı. Buradaki hiç kimsenin borsadan anlamadığını, 85 bin lot ihlasın fiyatı 75 krş. iken nasıl 80 krş.tan el değiştirdiğini bildiğini bizlere söylediğinde zaten ekstra bilgili olduğunu anlamıştık. Ayrıca sadece bist konusunda bilgili olmakla kalmayıp, bu işlerin CB.den icazet alınarak yapıldığını ince sezgileri ile anlayacak hissiyata ve derin devlet bilgisine sahip olduğunu da idrak etmiştik. 
Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Yer İmleri