Originally Posted by
TÜRKOĞLU
bu toplantıda pas geçerler bence...bir sonraki toplantıda artık indirmeye başlayacaklar faizi...aslında kendilerine kalsa hemen yarın indirirler ama işte olmuyor...
Değerli dostlar inanınki boşa uğraşıyoruz faiz i yükseltmek indirmek vs. bunlara ne kadar müdahale ederseniz edin sonunda piyasa karar verir sonunda piyasanın dediği olur.Bakın şu anda faizin çok yüksek olduğu ülkelerden biriyiz fakat şöyle düşünelim faizin böyle yüksek olduğu bir ortamda kim faizle ev alır kim araba alır vs.... kimse almaz fakat mecbur olan paraya ihtiyacı olan gider bankadan yüksek faizle kredi çeker kullanır yani zorda kalanlar , çok ihtiyacı olanlar yüksek faizle borçlanırlar.İşte böyle bir durum global anlamda faizle uğraşanların gelirlerinin azalması demektir.Şimdi soruyorum bu kadar yüksek faize izin verilirken bankaların kar oranları düşmeyecek mi ???? Elbette düşecek insanlar o kadar da cahil değil araba almak için 100 bin tl faizle kredi kullan geriye 200 bin tl iki araba parası bankaya faize para öde kimse buna yaklaşmaz.Gider 20 bin tl ye ikinci el araba alır faizlerin düşmesini bekler.Aynı şekilde dolar bu kadar yüksek iken kimse gidip dövizle ülkemize giren bilgisayar cep telefonu almaz , modelini yenilemez ama yine mecbur ihtiyacı olanlar alır fakat iyi tarafı ithalat düşer.Bilgisayar cep telefonu ticareti yapanların işleri , kar oranları düşer söylemeye çalıştığım eninde sonunda piyasanın dediği olur.İşte bu nedenle bilinçli , kültürlü iyi eğitim almış tecrübeli ekonomistler şöyle der.Sakın ne faize ne dövize müdahale etmeyin ; faiz ve dövizin ne olacağına piyasa karar versin derler.Borsadada öyle değilmi ????????????????????????bir hissenin fiatı aşırı değerlenmiş ise alanların ağzı yanar satanlar kazanır.Aynı şekilde ucuz olan hisseyi de herkes almaya çalışır.İşte piyasa budur.
Uzman bilgili ekonomistler şöyle der ; ASLA PİYASAYA MÜDAHALE ETMEYİN FAİZİN NE OLACAĞINA DOLARIN NE OLACAĞINA PİYASA (İNSANLAR) KARAR VERSİN.Bu ne demek ucuz ise alır pahalı ise almaz.Bu kadar basit.
Bakın şu söze dikkat edin.GÖLGE ETME BAŞKA İHSAN İSTEMEM SENDEN.
Diyojen, İskender’e ayağa kalkmadı. Hiç istifini bozmadı. Binlerce insan, İskender geliyor diye kırılıp geçiyorken o, yerinden kımıldamadı bile. “Sen ne yapıyorssun, gelenin kim olduğunu bilmiyor musun? diye onu tartakladılar.
İskender: “Durun, dokunmayın!…Görmüyor musun? İskender geliyor, diye insanlar yerlere yatıp kalkıyorlar. Sen yoksa İskender’i tanımıyor musun?†dedi.
Diyojen: “Tanıyorum. İyi tanıyorum ve sizi de iyi biliyorum†diye cevap verdi.
İskender: “O halde söyle! Kimim, ben?â€
Diyojen: “Bendemin bendesisin (esirimin esirisin)†dedi.
İskender sarsıldı. Yerinde duramadı ve atından indi. “Ne demek bu?†dedi.
Diyojen: “Sen, toprak için insan öldürüyorsun.Dünya benim esirim, kölem. Sen de benim köleme köle olmuşsun. Kim kime ayağa kalkacak?†dedi.
İskender bunu kabullendi. Diyojen’in büyük bir filozof olduğunu anladı ve dedi ki: “Dile benden ne dilersen!â€
Diyojen: “Gölge etme başka ihsan istemem.â€
https://www.e-motivasyon.net/Golge-E...n-Istemem.html
yazımın son parağrafı arkadaşlar fazla uzadı affınıza sığınıyorum.İşte piyasaya müdahale edenleri edenleri aynen İskender gibi görüyorum ve Diyojen gibi düşünüyorum ne faize ne dolara gölge etmeyin bırakın nereye gideceklerine piyasa karar versin.

Son düzenleme : sazeli; 30-03-2021 saat: 03:57.
FAİZLE ALIŞVERİŞ YAPANIN , FAİZLE YATIP KALKANIN BURNU B.....K DAN KURTULMAZ.
Yer İmleri