Sayfa 615/1044 İlkİlk ... 115515565605613614615616617625665715 ... SonSon
Arama sonucu : 8351 madde; 4,913 - 4,920 arası.

Konu: Sistem Takibi - II

Alıntı Originally Posted by thejackalav. Yazıyı Oku
    Dostum xbank öncelikli ,isc ve Halkbank ...diğerleri önemli değil.
    Xhold için ise glyho, sahol ve ihlas.
    Mümkünse. Ne zaman müsait olursan.
    Teşekkür ederim saygılar
    Dostum, XBANK için hem günlük hem de haftalık döngü grafiklerini aşağıda paylaşıyorum. Bir fikir vermesi açısından şu an bu ikisini yetiştirebildim. Diğerlerini de fırsat buldukça sırasıyla paylaşmaya devam edeceğim...

Ekranın sol tarafı XBANK referanslı, sağ tarafı ise her hisse kendi şahsına münhâsır görüntüsüdür...

İşi yaramayacağını düşündüğüm bankaları eledim. Özel istek olursa, ekleyerek yeniden paylaşabilirim...

İlk önce Günlük bakıyoruz:

- GARAN hariç ekrandakiler çok güzel hareket etmişler. Hepsi Improving bölgesine doğru atak yapmışlar.

- ISCTR 11 Mayıs günüe kadar güzel gitmiş ve XBANK içerisinde güçlü seyir izlemiş ama XBANK desteği kırıp aşağı yönelince o da düşüş yaşamış...

- XBANK içerisinde şu anda en güçlü durumda olan HALKB ve ardından ISCTR geliyor... HALKB Leading bölgesine giriş yapmış, ISCTR ise merkeze yakın seyrederek, Improving bölgesine yeni giriş yapmış durumda...

- Yukarıdaki benim mavi osilatöre göre ise de karar aşamasına geldiği görülüyor. Hâlen düşüş yönlü bir seyir içerisinde olmakla birlikte her an yeşili keserek yukarı yönelebilir. Önümüzdeki hafta belirleyici olacaktır...

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

Haftalık baktığımız zaman ise;

- Bu defa tam tersi bir durum göze çarpıyor...!!!

- XBANK 'a göre HALKB ve VAKBN hariç diğerleri kafayı aşağı çevirmiş (sol ekran) durumdalar...! Özellikle ISCTR 3 haftadır Weakening bölgesinde aşağı süzülüyor...!

- Yukarıdaki mavi osilatör de tepeden düşme eğiliminde. Üzerine çizilen trend desteğinde bulunuyor. Olası bir aşağı süzülmede desteğini kıracaktır...!

- Bütün bankalar, kendi içlerinde düzeltme yaşıyorlar ama yukarıda dediğim gibi HALKB ve VAKBN; XBANK içerisinde en güçlüleri durumundalar...

- Alttaki ortalama grafiğinde de durum iç açıcı görünmüyor. İşin teknik yönünü sen benden daha iyi yaptığın için oralara girmiyorum...

Özetle, haftalık bazda biraz sıkıntı görünüyor. Günlük ise mükemmel idi. Bu durumda çok daha detaylı inceleme yapmak lâzım. Çünkü senkronize değiller. Ya günlük haftalığa, ya da haftalık günlüğe uyacak. Bunu diğer teknik analiz yöntemleri ile kontrol etmek lâzım...

Akşama fırsat bulduğumda ISCTR ve HALKB için tüm zaman dilimlerindeki durumu inceleyip sonucunu bildiririm. Genel olarak XBANK haftalıkta düzeltme döneminde gibi duruyor...!!!

ISCTR...

Tüm zaman dilimlerinde baktığımız zaman , ortaya daha net bir görüntü çıkıyor...

- Günlük ve haftalığın zıt yönlü hareket etmesine karşın, aylık ve çeyreklik günlük ile aynı yönde hareket ediyor...

- Burada baskın olan çeyreklik ve aylık olduğuna göre, haftalığın bunlara uyması gerekir. Günlük yukarı seyir gösteriyor ve yukarı seyir devam ederse de haftalık ta çark edecektir ve kafayı yukarı kaldıracaktır...

Yine belirleyici olan dönüm noktalarından birisinden geçiyoruz anlaşılan. Fakat öyle ya da böyle aylığın dediği olur. Düşüş olsa bile çok fazla etkisi olacağını sanmıyorum. Zaten ortalamalar penceresinde durumu gayet iyi. 10.29 üstü kapanışlarda start verilmiş olur...

Mavi osilatör tam sınırda bekliyor...

HALKB...

HALKB ise, ISCTR 'den daha güzel görünüyor...

Burada görüntü çok güzel. Hem de her açıdan...

Haftalık çark etme olayını yapmış durumda. Benzer bir durumu ISCTR 'den de görebilecek miyiz, yoksa devlet bankalarının bir atağı mı çok yakında anlayacağız..?

GARAN 'ın düşmesi ISCTR 'y etkilemez ise, olumlu seyri orada da görebiliriz diye düşünüyorum...

Daha fazla HALKB için bir şey söylemeye gerek yok. Çok ciddi bir atağa kalkmış olabilir... Aylık ve çeyreklik mükemmel durumdalar...

VAKBN...

Lütfü bu da senin için...

HALKB ile çok benzer durumda. Sadece haftalık tam çark edememiş ama çark etmeye başlamış durumda...

Yukarıda paylaştığım toplu haldeki XBANK hisselerine bakıldığında da görüleceği üzere HALKB, VAKBN den de ISCTR 'den de çok daha pozitif bir durumda. Daha hızlı gitmesinin nedeni budur...

Burada da çok güçlü aylık ve çeyreklik bir atağa kalkmış durumda. Aralardaki günlük ve haftalık iniş çıkışların bir önemi yok...

Düzeltmesini ortalamaların toplandığı alana kadar yapıp tamamlamış. Şimdi yeniden yol revân olmuş durumda. 4.28 üstü kapanışlarda çok daha güzel görüntüler alabiliriz...

Bu son yaptığım analizler, en başta yaptığım XBANK analizindeki karmaşaya çözüm bulabilmek için hisseleri tek tek incelemek suretiyle durumu anlamak için yapılmıştır ve sağ taraftaki pencere dikkate alınarak yorum yapılmaya çalışılmıştır...

Ayrıca sol taraftaki pencereden de XU100 'e göre tüm zaman dilimlerindeki durumları da kontrol edilebilir...

XU100 'e göre sıkıntı görünmüyor. Fakat bu demek değildir ki; endeks düşerse, bunlar yükselecektir. Bunların sol ekrana göre pozitifliği endekse göre olduğu için; bunlar endeks düşünce daha düşseler bile pozitif seyri korumuş olurlar...

Sıralamaya sokmak gerekirse:

1- HALKB
    2- VAKBN
    3- ISCTR

Diğer bankalar bu sırlamada hesaba katılmamış ve incelenmemiştir...

XHOLD için analizi bugün yetiştirebilirsem paylaşacağım. Yetiştiremez isem inşaAllah yarına tamamlarım...

Aşağıdaki grafik te XU100 için tüm zaman dilimleri grafiğidir...

Aylık 'da ufak bir döngüsel sıkıntı var. Burada döngüye uyarsa birkaç ay düzeltme yaşarız. Yok eğer 2.500 üstünde kapanmaya başlar isek de rallivâri bir hareket yaşayabiliriz...

Ortalamalar mantığına göre işlem tamam ve yola çıkıldı. Görelim bakalım neler olacak...

8.  Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    VAKBN...

Lütfü bu da senin için...

HALKB ile çok benzer durumda. Sadece haftalık tam çark edememiş ama çark etmeye başlamış durumda...

Yukarıda paylaştığım toplu haldeki XBANK hisselerine bakıldığında da görüleceği üzere HALKB, VAKBN den de ISCTR 'den de çok daha pozitif bir durumda. Daha hızlı gitmesinin nedeni budur...

Burada da çok güçlü aylık ve çeyreklik bir atağa kalkmış durumda. Aralardaki günlük ve haftalık iniş çıkışların bir önemi yok...

Düzeltmesini ortalamaların toplandığı alana kadar yapıp tamamlamış. Şimdi yeniden yol revân olmuş durumda. 4.28 üstü kapanışlarda çok daha güzel görüntüler alabiliriz...

Ellerinize sağlık, Vakıf ne hikmetse temeli Halktan daha iyi olmasına rağmen teknik olarak geriden geliyor, bu hafta inşallah o da rayına girer, dediğiniz gibi haftalık dönmek üzere, dönerse bizimdir dönmezse ona verdiğim süreden yemeye devam eder daha koskoca 15 ay süresi var tepe tepe kullansın
    hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
    operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

Sayfa 615/1044 İlkİlk ... 115515565605613614615616617625665715 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •