Sual: Niçin denilmesin?
Elcevab: Çünki kader, onun ölmesini onun tüfeðiyle tayin etmiþtir.
Eðer onun tüfek atmamasýný farzetsen, o vakit kaderin adem-i taallukunu farzediyorsun.
O vakit ölmesini ne ile hükmedeceksin?
Ya Cebrî gibi sebebe ayrý, müsebbebe ayrý birer kader tasavvur etsen veyahut Mu'tezile gibi kaderi inkâr etsen, Ehl-i Sünnet ve Cemaati býrakýp fýrka-i dâlleye girersin.
Öyle ise, biz ehl-i hak deriz ki:
"Tüfek atmasaydý, ölmesi bizce meçhul."
Cebrî der: "Atmasaydý yine ölecekti."
Mu'tezile der: "Atmasaydý ölmeyecekti."
Sözler - 467
Yani
Öyle ise, biz ehl-i hak deriz ki:
"Tüfek atmasaydý, ölmesi bizce meçhul."
[emoji106]
Redmi Note 8 Pro cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Adam 3 krþ beþ kuruþ etmez þirkete para yatýrmýþ onunla ülkeyi batýrýyor vay vay vay hem de ne vay.....
Tamam tamam ülke batacak
Tamam tamam siyaset bitecek
Tamam tamam Çin AB ABD bizi iþgal edecek
Onlar batmazlarsa...
Üç kuruþ parasý var onunla Türkiye kaim ve daim zannediyor onuda nasýl elde etmiþ ise..
Temettü nedir bilmeyen
Ürettiðini karýný ortakla paylaþmayan þirkete yatýrým için giren adam kendini sorgulamýyor...
3 bin yýllýk devlet geleneði olan battýðý vaki olmayan hep küllerinden doðan bir devleti bir parti ile daim sanarak eleþtiriyor kýzýyor yok sayýyor..
Ýslam'dan dinden bahsediyor sonra..
.................................................. .................................................. .................................................. ...............Cevahir efendi,yukarýdaki bana hitaben yaptýðýn aðýr eleþtiri yorumu senin deðilmidir ? Yazdýklarýnýn arkaýnda dur bari beni sürekli suçlayacaðýna dik dur dik..Tamam,bir daha senin hakkýnda yazmayacaðým,eleþtiri ve yorum yapmayacaðým bana gönderme yapmadýðýn sürece..Burada istediðin gibi yazýp çizebilir yorum yapabilirsin ama benim dalýma basma yeter..Bak ne güzel sahura kalkmýþsýnýz daha fazlada günaha girme..Yine baþladýn tüfek,namlu,silah,gez göz arpacýk niþan ile ilgili
falan filan demeyebir dur be mübarek..Gün aðarmak üzere üstüne alýnan kadim dostlar, Allah tüm ibadetlerinizi kabul eylesin..Amin..Saðlýcakla kalýn..
Bu yazý asla sana cevap deðil di.
onu buradaki baþkasý için yazdým.
Sana da kýrgýnlýðým vardý elbet...
ama burada birinci ikinci üçüncü muhatabým sen deðildin.
Rabbim oruçlarýmýzý kabul etsin...amin.
Rabbim hepimizi af etsin...amin...
Rabbim helallerimize kast edenleri önce aklý baþýna getirsin gelmez ise misli ile karþýlýk versin.amin.
Bizleri Rabbimiz þerlerden ve þerirlerden uzak hayr içinde iyilerle karþýlaþtýrsýn inþaallah amin.
Hakkýnýzý helal ediniz.
Kalýn þaðlýcakla...
Redmi Note 8 Pro cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
50 li günlere hoþ geldiniz artýk 60 Lara veda edildi. The end.
Alým yapacaðým ayaðýna daha önceden virman ettiði kurum ve þahýslar üzerinden yüklü satým yapýyor. 50 mil alacagim dediyse 500 mil.lot satacaktir. Bunun için kap gönderdi. Vay be milletin bütün parasýný çaldý ve kimse birþey yapamýyor. Neden cunki hirsizlik devlet eliyle desteðiyle. Ardýnda devlet var. Yasal hýrsýzlýk. Bitti borsa. Ve ky battý borsada. Bunu Recep ve Avanesi bilerek yaptý
Yer Ýmleri