Sayfa 616/1002 İlkİlk ... 116516566606614615616617618626666716 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 4,921 - 4,928 arası.

Konu: Viop - XVI

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AKİNONYA ŞATOSU
    Gönderi
    12,150
    Blog Entries
    1
    Geceye güzel bir bilim videosu koyarak kaçıyorum..

https://www.youtube.com/watch?v=kQz6m1Ymaao
    Son düzenleme : secbul; 12-04-2020 saat: 00:29.

Psikolojik YAS süreci
    1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme

2.  Alıntı Originally Posted by Serkan23 Yazıyı Oku
    Günde 3-5 defa elimizi yıkardık şimdi 40 defa. Ortak kullanım noktalarında eldiven kullanıyoruz, kalabalık ortamda maske takıyoruz. Kimseyle tokalaşmıyor, öpüşmüyor, sarılmıyoruz. Dışarda yemek yemiyoruz, içmiyoruz. Nasıl bulaşacak daha fazla?

Bazılarına anlatmak istedigim bu işte. Bulaşan bulaştı bu saatten sonra çok zor. Temas %99 düşmüş durumda.
    O senin icin gecerli abi. Karsimda insaat var sabahtan aksama 20 adam got gote. Beraber yemek yiyip cay iciyirlar bir minubuste tika basa gelip gidiyorlar. En az bir 20 kisi de gelen giden gunluk. Yemekci, malzemeci, muteahhit, muhendis vs. Bir tanesinde maske yok. Bunlar cikiyor insan icine. Eve gidiyorlar aileleri var Berberler evlere calisiyor cayir cayir. Marketlerde maske zorunlu olana kadar burada maske kullanma orani yuzde 10 vardi yoktu. Simdi bile maskesiz giren cikan var. Kasiyer uyariyor sadece ne yapsin. Hala manav reyonunda secmece devam. Sosyal mesafe hak getire. Benim gorduklerim benim cevrem boyle hala boyle. Nufusun yarisi disarda zaten. Evden bir kisi disarda olunca 10 kisiyi evde tutsan ne yazar

3.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Eskiden bence de zordu ama şimdi depolama teknolojileri çok ucuzladı, hızları ve kapasiteleri arttı. Big Data denen bir şey de günümüzde yaygınlaştı. Yapılamaz diyemem.

Bir çok polisiye olayda çok eski tarihli kayıtları kontrol edip şüphelileri buluyorlar ya da suçluyu aklıyorlar.

Bankadan hesap bakiyesi sormak gibi düşünmemek lazım, bilgi hemen gelmiyordur ama mutlaka indekslenerek ayrı ayrı dosyalarda saklanıyordur. Mesela İstanbul için günlük 100 tane ayrı dosya olsa sorun olmaması lazım. Bir dosyada 1 milyar kayıt çok değil PC de bile nerede ise açılabiliyor.

Bir arkadaş benden bir bilgi sordu unuttum ama google'dan aradım geçen haftaki kendi mesajımı buldum gönderdim.
    Abi bu işin göbeğindeydim diyorum, sen polisiye filmi diyorsun...o filmlerdeki kayıtlar, cdr denen, call data Record lara ilişkin..yani bir çeşit para kazanmaya yarayan kayıtlar...adam çağrı yapmıyor, SMS atmıyor, internette bir şey yapmıyorsa sonradan adamın güzergah bilgisini alamazsın.

Bu işlerde g.kore baya ileride..onlar bile bu işi bir app üzerinden yapıyor..yani karantinadaki hastanın hareketliliğini öyle takip ediyor...bizim sağlık bakanı da böyle bir uygulamadan bahsetti...yoksa tüm abonelerin mobilite bilgisini sakla, istediğin gibi konum bilgisini kullan.

Ayrıca veri işleme izni denen bir konu var..,böyle bşr şey yapmaya kalksan özel hayat diye bir şey kalmaz...herkesin her adımını kontrol et..ne güzel dünya...bu sistemi kuran, işleten insanlar, onların arkadaşları..arkadaşın arkadaşı...saklanamaz böyle bir şey.

şimdi değil ama 1-2 sene sonra Çin yapmaya başlar...bizim gibi ülkelerde 3-5 sene sonra olabilir...virüs, güvenlik vs belki bu işin bahanesi olur,.orasını komplo teorisyenlerine bırakalım.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    zopayı yiyip dönenler dahil mi ?
    #Greece_under_attack Isimli Hashtag'dan sürekli takip ettim, Viyana savunması halt etmiş o derece sert savundular sınırı, Polonya ve Avusturya bile takviye kuvvet gönderdi.

Yunanlılar ise, resmen kurtuluş savaşı havasındaydılar.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

5.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    zopayı yiyip dönenler dahil mi ?
    Konyalının kafasını kırmıştı yunan polisi.

Viop'tan anlamam, ama adam Short'un alasini yapmis.
    27 milyon dolar ile 2,6 Milyar dolar vurmus (ne kadar dogru ayri).

https://www.theguardian.com/business...-made-him-26bn

7. Tuhaf,
    1 nisanda ispanyada vaka sayısı pik yapmış.
    1 nisanda vefat sayısı da pik yapmış.
    Benden duymuş olmayın ama bunlar bazılarının fişini çekmişler gibi görünüyor.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

8. Heyecan yapmayin sampiyonlar
    O arsi sira tek hattan giden isikli cisimler. teslanin spacex le attigi uydulari. Omrumuz yeterse daha cok goreceksiniz. Alisin

Sayfa 616/1002 İlkİlk ... 116516566606614615616617618626666716 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •