Sayfa 617/735 İlkİlk ... 117517567607615616617618619627667717 ... SonSon
Arama sonucu : 5878 madde; 4,929 - 4,936 arası.

Konu: Yatırım Fonları XI

1.  Alıntı Originally Posted by tele vole Yazıyı Oku
    Arkadaşlar selam. 5 eylül perşembe günü gelen 33.400 liralık bir para boşta kalmasın diye VK6 ppf'si aldım. o günden bugüne 0.69 getirisi oldu. yani 33.630 lira oldu.

Bugün aynı miktarda borç ödemesi yapmak için satış yaptım ve 112 lira stopaj kesildiğini gördüm. kar/zarar durumu da 1495 lira gözüküyor.

https://hizliresim.com/54eauby

Banka bu fondaki tüm param üzerinden kesinti yapıyor desem daha yüksek kesinti olması lazım. Olayı anlayabilen var mı? Para 5 gün boşta durmasın dedim elimdekini de kaptıracağım neredeyse.
    Aldığınız tutar ile sattığınız tutar arasında 1495 TL fazla varsa bu rakamdan % 7,5 stopaj kesilmiş, bu normal.
    Eğer arada 1495 TL kadar fark oluşmamışsa müşteri hizmetlerini arayıp düzeltilmesini talep edin.

İlave olarak dediğiniz tutarlarda bu kadar fazla yani kar olmaması lazım ancak hesabınızda daha önceden alınmış ppf varsa önce giren önce çıkar kuralından dolayı önceden aldığınız ppf yi bozmuş olabilir.

Alıntı Originally Posted by tele vole Yazıyı Oku
    Arkadaşlar selam. 5 eylül perşembe günü gelen 33.400 liralık bir para boşta kalmasın diye VK6 ppf'si aldım. o günden bugüne 0.69 getirisi oldu. yani 33.630 lira oldu.

Bugün aynı miktarda borç ödemesi yapmak için satış yaptım ve 112 lira stopaj kesildiğini gördüm. kar/zarar durumu da 1495 lira gözüküyor.

https://hizliresim.com/54eauby

Banka bu fondaki tüm param üzerinden kesinti yapıyor desem daha yüksek kesinti olması lazım. Olayı anlayabilen var mı? Para 5 gün boşta durmasın dedim elimdekini de kaptıracağım neredeyse.
    33.400 /tüm miktar x 1495 x7.5 olmalıydı

3. Teşekkürler arkadaşlar. Başka bir bankada yatırım hesabı açıp orada yeni bir ppf almam lazım demek ki. yoksa boş yere zarar ediyorum ufacık bir miktar bile satsam.

4. Sayın tele vole,

Bu fondan daha önce hesabınızda bulunuyordu belliki.
    Sizin verdiğiniz hesaba göre 230TL nin stopaj ını ödemeniz gerekiyordu.
    Satarken ilk aldığınız fonları satıyor sistem.
    Karın 1495TL olmasındaki sebep bu diye düşünüyorum.

5.  Alıntı Originally Posted by Xer Yazıyı Oku
    Sayın tele vole,

Bu fondan daha önce hesabınızda bulunuyordu belliki.
    Sizin verdiğiniz hesaba göre 230TL nin stopaj ını ödemeniz gerekiyordu.
    Satarken ilk aldığınız fonları satıyor sistem.
    Karın 1495TL olmasındaki sebep bu diye düşünüyorum.
    Evet hocam öyle oluyormuş demek ki öğrenmiş oldum. Kredi kartı borcumu ödemek için para az buçuk değerlensin dedim son ödeme gününe kadar. Az daha zarara giriyordum Dediğim gibi sırf bu iş için başka bir hesap olması gerekiyor. yoksa hesap karışıyor. Tuhaf tuhaf işler.

6.  Alıntı Originally Posted by tele vole Yazıyı Oku
    Evet hocam öyle oluyormuş demek ki öğrenmiş oldum. Kredi kartı borcumu ödemek için para az buçuk değerlensin dedim son ödeme gününe kadar. Az daha zarara giriyordum Dediğim gibi sırf bu iş için başka bir hesap olması gerekiyor. yoksa hesap karışıyor. Tuhaf tuhaf işler.
    Başka bi hesap olmasına gerek yok, başka bi ppf alabilirsiniz

7.  Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    Bende bu tarz isler icin bankanin ppf lerini kullaniyorum.

8.  Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    Anlık bozabileyim derseniz, bankanızın kısa vadeli borçlanma araçları fonunu da alabilirsiniz

Sayfa 617/735 İlkİlk ... 117517567607615616617618619627667717 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •