Sayfa 626/1002 İlkİlk ... 126526576616624625626627628636676726 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 5,001 - 5,008 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by matac Yazıyı Oku
    Herkes hsyf kategorisinde dogal olarak getiriye odaklı.

Fakat kişi başına düşen portföy büyüklüğü de o fona duyulan güvenin bence en büyük göstergesi. Bu kriterde bir fon acik ara önde.

Daha cok yeni olan Nnf de kurumsallagini kanitladikca ilk üçe girecektir.
    nnf şuan çok dağıldı kişi başı portföy büyüklüğünde. Konsolidasyonu uzun zaman alır bence. TKF bu konuda 1 numara 100.000 TL üzeri.
    ama size daha ilginç bişey söyliyeyim. GBC de kişi başına düşen portföy 520.000 TL. Yani aslında yatırımcı profilimizin TL varlıklara güveni ciddi düşük. Yurt dışı etf fonuna daha fazla güveniliyor.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

2. Haklısınız zaten hsyf kategorisinin acik ara en hacimli iki fonu aft ve yay.

Gbc özelinde bir durum da var bana kalırsa. Portföy şirketine olan güveni yansıtıyor da olabilir o kısım malum GMA icin de benzer bir değer var.

Bunun sebebi yurtdışı varlıklara guven olabilir. Ama TEFAS platformunun en büyük olayı da bu sebepler icinde. Yani yurtdışına yatırım yapmak gibi vergisel anlamda cok çetrefilli ve maliyetli bir olayi oldukça basitlestirmesi.

Yani yurt ici hisse senedi piyasasına yatırım yapanlarin çoğu fon kanallarını kullanmiyor maalesef. Twitter da hostad kovalıyor.
     Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    nnf şuan çok dağıldı kişi başı portföy büyüklüğünde. Konsolidasyonu uzun zaman alır bence. TKF bu konuda 1 numara 100.000 TL üzeri.
    ama size daha ilginç bişey söyliyeyim. GBC de kişi başına düşen portföy 520.000 TL. Yani aslında yatırımcı profilimizin TL varlıklara güveni ciddi düşük. Yurt dışı etf fonuna daha fazla güveniliyor.

3.  Alıntı Originally Posted by mustafaneta Yazıyı Oku
    arkadaşlar bu işlerde yeniyim daha önceleri mevduat az bişeyde borsa yatırımı yaptım ama olmadı bu fon işinde ne önerirsiniz
    Denemedik yer kalmadı para kazanmak için asgari ücretle olmuyor bu işler
    İlk önerim, başkasından tavsiye isteme, kelin ilacı olsa başına sürermiş. Üşenme dön geriye biraz oku, kendi değerlendirmelerini yap ve yatırım kararını ver. Böylece başarılı olursan kerameti kendinden bilirsin, yok düşersen de ağlamazsın.

4.  Alıntı Originally Posted by matac Yazıyı Oku
    Haklısınız zaten hsyf kategorisinin acik ara en hacimli iki fonu aft ve yay.

Gbc özelinde bir durum da var bana kalırsa. Portföy şirketine olan güveni yansıtıyor da olabilir o kısım malum GMA icin de benzer bir değer var.

Bunun sebebi yurtdışı varlıklara guven olabilir. Ama TEFAS platformunun en büyük olayı da bu sebepler icinde. Yani yurtdışına yatırım yapmak gibi vergisel anlamda cok çetrefilli ve maliyetli bir olayi oldukça basitlestirmesi.

Yani yurt ici hisse senedi piyasasına yatırım yapanlarin çoğu fon kanallarını kullanmiyor maalesef. Twitter da hostad kovalıyor.
    şöyle bir baktım ilk 5 teki yabancı etf ve hisse fonlarında toplam 5 milyar TL portföy büyüklüğü var. Bu yerli hsyf tarafında ilk 5 2milyar TL portföy büyüklüğü var.
    Şuan tercih yabancı hisse senedinde gibi görünüyor açık ara.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

5. Sn. Yuji'nin tablolardan geliyorum bu vesileyle tekrar teşekkürler kendisine.

Ppf kategorisinde bugün farklılıklar var.

Ppz kurulali 44. Gun sanırım. bundan sonra bakalim nasıl performans gösterecek.

6. yabancı fon olarak ıpv, ytd ve tff var elimde. altına güvenmediğim için fonunu tutmuyorum.
    dolarda da düşüş belkiyorum açıkçası.
    bu beklentilerim olmasa GBC gözü kapalı alırdım.
    GBC ekmeğini çok yedim, taa ki putin aşıyı bulduk dediği anda satış girmiştim.
    Sattığım seviyeleri ancak 2-4 gündür geçmiş.
    Ama akıllılık edip medikal etf leri de aldılar bu sayede getirileri iyileşti.
    Ama tca ya (o zaman elimde tca da vardı onu da aynı zamanda sattım) bakınca sanırım daha eski seviyesine dahi gelmemiş.
    demem o ki GBC yönetim ücreti yüksek ancak aktif takip edilen bir fon.

7.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    GBC nin getirisi bende de biraz var. Geçen ay ve bu ay bugüne kadar olan sürede getirisi gayet iyi görünüyor. Beni düşündüren yabancı borsaların (Dow, Nastag) zirve yaptığı yerlerdeyiz. ya da çok yakınız. Bu nereye kadar gider? Biliyorsunuz ki bir ayda verdiğini üç günde alma durumu var. Ama risksiz de para kazanılmıyor. Defansif tabir edilen fon alıyoruz mevduat kadar getirisi olmuyor. Fonlarda risk seviyesine göre sepet yapıyoruz ve mevduat getirisinin üstünü yakaladık mı bu ayı da karla atlattık diyoruz.Bol kazançlar.

8.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    GBC nin getirisi bende de biraz var. Geçen ay ve bu ay bugüne kadar olan sürede getirisi gayet iyi görünüyor. Beni düşündüren yabancı borsaların (Dow, Nastag) zirve yaptığı yerlerdeyiz. ya da çok yakınız. Bu nereye kadar gider? Biliyorsunuz ki bir ayda verdiğini üç günde alma durumu var. Ama risksiz de para kazanılmıyor. Defansif tabir edilen fon alıyoruz mevduat kadar getirisi olmuyor. Fonlarda risk seviyesine göre sepet yapıyoruz ve mevduat getirisinin üstünü yakaladık mı bu ayı da karla atlattık diyoruz.Bol kazançlar.
    risksiz tarafta da fonlarım var eğer gbc de ciddi bir düşüş olursa risksizlerden kademeli dönüştürme yaparım. swap anlaşması vb bir giriş olmazsa doların çok düşeceğini düşünmüyorum. faiz arttırımı vb yollarlar TL arzı kısılırsa bir miktar dövizde düşüş olabilir ama yapısal sorunlar ortada aynen duruyor.
    GBC nin düşmesi artık ABD borsalarındaki düşüşe bağlı.

Sayfa 626/1002 İlkİlk ... 126526576616624625626627628636676726 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •