Sayfa 63/211 İlkİlk ... 1353616263646573113163 ... SonSon
Arama sonucu : 1681 madde; 497 - 504 arası.

Konu: Varant 24

Alıntı Originally Posted by muzo Yazıyı Oku
    bb79 teşekkürler karmaşık ve uzun sorulara kısa ve net cevaplar vermişsiniz. borsadaki gibi günlük %20 kar zarar marjı yok varantlarda. 1 günde %150 artan varant görmüştüm 1 günde 1 e 150 sayısal loto süper loto bide varant veriyor galiba
    ne demek yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. şimdi gelelim soruna

evet varant açıklayayım şöyle bir yatırım aracıdır.

1.000 tl yatırdın diyelim o parayı 10 katıda yapabilirsin sıfırlayadabilirsin yani zararın yatırdığın paranın tamamı karın ise sınırsız ama genellikle %100 üzeridir. günlük tabii. ama şartlarıyla tabiiki.

örn.

%100 üzeri getiri sağlayan varantlar çoğunlukla 0,10 kuruş altı varantlardır. vadesi yakın ve batak varantlardır diyebiliriz. onun dışındaki varantlar karlı kapattılar ise günlük %20-30 civarıdır. bunun sebebi ise borsadaki ilgili kağıdın %1-2 civarı artmasıdır. yani varantlar kaldıracına ( ve vadesine ) göre hissenin ortalama 10-15 katıdır. bir örn. daha verelim daha iyi anlaşılır.

garanti bankasının alım varantı diyelim. ve garanti hissesi %3 artsın diyelim

eylül vadeli varant ortalama %30 civarı artar nedeni vadesi daha uzun olduğundan ve fiyatlar ( borsa ve varant fiyatı ) birbirini karşıladıkları için.
    temmuz vadeli varant ortalama %100 civarı artar nedeni vadesi yakın olduğundan ve fiyatlar ( borsa ve varant fiyatı ) birbirine uzak oldukları için.

saygılarımla
    Son düzenleme : bb79; 16-07-2017 saat: 15:32.

2. sayın bb79 son bir sorum olacak benim gibi varant işlemlerini bilmeyenler için bu yazılarımızda örnek olarak burada durmuş ve faydalı olur umarım.

varant FXIRJ EUR/USD SATIM VARANTI ŞUAN 0.030 DA EUR USD PARİTESİ DÜŞERSE örneğin şuan 1.14 1.12 düşerse
    FXIRJ varantı yukarı doğrumu gidecek alırsak kar edeceğiz yani. peki eur/usd paritesi düşerse bu varant kesin artacak mı ? 0.030 dan düşer 0.00 olursa iflas etmiş mi oluyoruz ? bir daha 0.00 dan yukarıda çıkmaz varant işleme komple kapatılır mı bide vade tarihleri ay sonu bu ay sonuna kadar eğer elimizden çıkarmazsak varant kapanıp iptal olup paramız mı yanıyor ?

birde incelediğimde varantların emtia lar veya hisse senetleri ile aynı hareket etmediğini fark ettim.
    örnek sallıyorum dax endeks alım varantı dax yükseldiği için artması lazım fakat varant tam tersi düşüyor

Alıntı Originally Posted by muzo Yazıyı Oku
    sayın bb79 son bir sorum olacak benim gibi varant işlemlerini bilmeyenler için bu yazılarımızda örnek olarak burada durmuş ve faydalı olur umarım.

varant FXIRJ EUR/USD SATIM VARANTI ŞUAN 0.030 DA EUR USD PARİTESİ DÜŞERSE örneğin şuan 1.14 1.12 düşerse
    FXIRJ varantı yukarı doğrumu gidecek alırsak kar edeceğiz yani. peki eur/usd paritesi düşerse bu varant kesin artacak mı ? 0.030 dan düşer 0.00 olursa iflas etmiş mi oluyoruz ? bir daha 0.00 dan yukarıda çıkmaz varant işleme komple kapatılır mı bide vade tarihleri ay sonu bu ay sonuna kadar eğer elimizden çıkarmazsak varant kapanıp iptal olup paramız mı yanıyor ?

birde incelediğimde varantların emtia lar veya hisse senetleri ile aynı hareket etmediğini fark ettim.
    örnek sallıyorum dax endeks alım varantı dax yükseldiği için artması lazım fakat varant tam tersi düşüyor
    öncelikle bir açıklama yapayım ardından sorularına cevap yazmaya çalışayım.

ben endeks ve hisseden başkasını pek tercih etmem dolar parite yabancı endeks emtia bunlar yurtdışı kaynaklı olduğu için spekülasyona ve tabiiki manipülasyona çok ideal. örnek vermek gerekirse. akşam varant piyasası kapandı. darbe çıktı. x türk firması ( borsada hissesi olan ) %100 düşebilir. ama dolar fırlarsa sabah py kotasyon verirken kendi menfaatini düşünerek bunu yapar yani az verir yada satmak istersin almayabilir yada az alır. sistemsel sorun çıktı diyebilir. ve dolar hareketi hisse varantlarından daha fazla olabilir. vs. sonra emtia petrol altın dünya bizim saatlerimize göre değil yani sen yatağında yatarken ani bir haber savaş deprem tombul parmak vs. sabah seni başta bahsettiğim sıkıntılara sokabilir. ha şuda var yönü bilirsen kazanırsın ama sıkıntısı daha çoktur. ve endeks ve hisse dışındakilerde deneyimin gerekir fx işlemleri yapmış olman dünya ekonomisi ile haşır neşir olman ve 24 saat piyasayı takip etmen gerekir kendine güveniyorsan ve inanıyorsan kolay gelsin bunlar benim şahsi düşüncelerimdir katılmayabilirsin.
    şimdi gelelim sorularına.
    dediğim gibi yabancı endeks parite emtia bunlarla herhangi bir işlem yapmadığım için üzülerek nasıl olacağı konusunda bilgi veremiyorum size araştırma yaparak bilgi vermem gerekir fakat bunu sizde yapabilirsiniz.
    diğer soruya gelince vadesi yakın olanlar önceden de dediğim gibi risklidir. kayıp/kazanç oranları yüksektir. özellikle 10 kuruş altına inen varant çöptür. ( bence ) vadesi yaklaştıkça sert hareketler olsada sonunda sıfırlanır. örn. 1 tl bir hisse varantıda 0,05 kuruş hisse 1.20 tl olsa yani yüzde %20 artsa varantınızın size kazancı %100 üzerinde olur ama vadesi yaklaştıkça belirli çarpanları ve duyarlılıkları olduğu için hisse hareketine istenilen tepkiyi veremiyor ve günü azaldıkça hem py hem satıcılar varantı baskılıyor ve son gün 3 kuruştanda kapansa sıfırlanıyor. satmak isteseniz satamıyorsunuz alan olmuyor bunlar hep sıkıntı oluyor. ve dediğiniz gibi paranız ne yatırdıysanız gidiyor. son sorunuz yine aynı yabancı endeks ve emtia maalesef bilgim yok. diğer arkadaşlardan yardım alabilir foruma sorarak yada araştırmasını kendiniz yaparak ( aracı kurumunuzada sorabilirsiniz ) çözüm bulabilirsiniz. saygılar

not: mantık aslında tüm varantlardaki gibi olmalı diye düşünüyorum. satım varantından kazanç sağlamanız için ilgili hissenin aşağı düşmesi gerekmektedir. yani EUR/USD paritesi düşer ise sizin satım varantınız yükselir. ama yinede siz sorunuz.

4. Sayın bb79,

Bilgi dolu girdileriniz için sonsuz teşekkürler.

5. bb79 hocam siz bu işi cozmussunuz son bir haftadir işlerim dolayisiyla ne piyasayi takip edebiliyorum nede burayi. Persembeden itibaren ekgyo yu dün sabahtanda iscnin varantlarini kaçırdım. Öğleden sonra isc ısıkb yi anca yakalaybildik. Kullanim fiyati 8.20 vade sonu agustos. Herkese bol kazanclar simdiden. Bugünde pek vaktim olmayacak bakalim satış yaparsam yazmaya gelirim ama. O kadarda vakit buluruz isten heralde. :D

LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by Sehzade Yazıyı Oku
    bb79 hocam siz bu işi cozmussunuz son bir haftadir işlerim dolayisiyla ne piyasayi takip edebiliyorum nede burayi. Persembeden itibaren ekgyo yu dün sabahtanda iscnin varantlarini kaçırdım. Öğleden sonra isc ısıkb yi anca yakalaybildik. Kullanim fiyati 8.20 vade sonu agustos. Herkese bol kazanclar simdiden. Bugünde pek vaktim olmayacak bakalim satış yaparsam yazmaya gelirim ama. O kadarda vakit buluruz isten heralde. :D

LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    estağfurullah ne demek sizlerin ( diğerleri de dahil ) sayesinde bende katkı sağlayabiliyorsam ne mutlu bana. bilgi paylaşıldıkça güzeldir değerlidir anlamlıdır ve bir işe yarar.

bunlar elimden çıktı gitti.
    YKIJBV 0,14 - 0,20
    EKIIFV 0,23 - 0,32
    GAIJOV 0,29 - 0,33

elimde olanlar
    EKDIKV 0,18
    YKIJFV 0,26
    HAIUJV 0,22

hedefimdekiler
    AKDJHV
    GAD5KV
    ISDKDV

herkesin kazanması dileğiyle saygılar

not: üstad size özelden mesajlarım vardı onlarıda yanıtlayabilirsen sevinirim. Allah kolaylık versin.

7.  Alıntı Originally Posted by bb79 Yazıyı Oku
    estağfurullah ne demek sizlerin ( diğerleri de dahil ) sayesinde bende katkı sağlayabiliyorsam ne mutlu bana. bilgi paylaşıldıkça güzeldir değerlidir anlamlıdır ve bir işe yarar.

bunlar elimden çıktı gitti.
    YKIJBV 0,14 - 0,20
    EKIIFV 0,23 - 0,32
    GAIJOV 0,29 - 0,33

elimde olanlar
    EKDIKV 0,18
    YKIJFV 0,26
    HAIUJV 0,22

hedefimdekiler
    AKDJHV
    GAD5KV
    ISDKDV

herkesin kazanması dileğiyle saygılar

not: üstad size özelden mesajlarım vardı onlarıda yanıtlayabilirsen sevinirim. Allah kolaylık versin.
    varant işini öğrenmiş gibisiniz inşallah kazanç olarak da yansır
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    varant işini öğrenmiş gibisiniz inşallah kazanç olarak da yansır
    teşekkür ederim. İnşaAllah hep birlikte kazanmak dileğiyle

Sayfa 63/211 İlkİlk ... 1353616263646573113163 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •