Hesaplama 50milyon lot uzerinden yapilip 40 milyon bireysele dagitilacak yazıyor. Ek satis 10 milyon için dagitim plani yok. Insallah birilerine peşkeş cekilmez. Bu konu bir an önce aciklik kazanmalı sosyal medya baskısı yapilmali yoksa man adasinda birilerine verilirse tahtayi 3 tavan sonra duman ederler
Elınde Gesan hıssesı bulunduran arkadaşlar için hayırlı uğurlu olsun .piyasa değeri üzerinden bakılırsa europower 9 mılyar pıyasa değerı ile bana göre pahalı bir arz ,bilmiyorum sizlerın düşünceleri nelerdıır .Zaten alım fırsatı vermeden 18/20 milyar civarı bir piyasa değerine ulaşacaktır .Ky de muhtemelen 80/100 tl aralığındakı bır fıyattan alım fırsatı bulacaktır .Gesan bır yıllı aşkın zamanda 30 mılyar pıyasa değerıne ancak ulaşabıldı .Sankı kısada europower da yapılacak yeni alımlar,risk oluşturuyor gıbı 23,7 fk ıle arz oluyor ,bizler ılk alımı muhtemelen 45-50 fk lardan yapmış olacağız ,kıyas yapmak pek doğru olmasa da Alfas smrtg gıbı şirketler bedava arz olmuş gıbı bır durum oluşuyor .Sizler neler düşünürsünüz acaba !!!
Son düzenleme : kwon3; 08-04-2023 saat: 01:01.
Burada yer alan paylaşımlar asla yatırım tavsiyesi değildir.Bu spk mevzuatına gore suç teşkil eder.Kişisel goruslerimdir.....Sadece beni bağlar...
" Borsa baştan sona pişmanlıktır. Aldım pişmanım, sattım yine pişmanım."
Europower gesandan daha değerli bi şirket olacak benim düşüncem. bu sebeple tavan serisini nerde bozar bilmiyorum ama ileri geri yapsa bile kısada çok rahat 25-30 milyar olacağını düşünüyorum. Bu tarz şirketleri artık ucuza bulamayacağız, alfas şu an en ucuzları gibi ama gesandaki potansiyel çok yüksek, europower ise tabiki bi tık daha fazla.. europower, gesan ve alfas üçlüsü bu sene sanki efsane olabilir düşüncesindeyim.
Yatırım tavsiyesi değildir, herkesin kendi kararını kendi vermesi doğru olandır.
Belkide biraz geç kalması bir yerde iyi oldu şirketin kasasına çok güzel bir nakit girecek bu sayede yatırımları ar-ge ve borçlar ı cok daha iyi kapatılacak yada değerlendirilecek...
"Vatan ne Türkiye'dir Türklere, ne Türkistan. Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir Türklere; Turan!
Sayin kwon3
Degerleme konusunda size katiliyorum. Europower GESAN ilk halka arzinda 550 milyon TL civari defter degeri uzerinden muhasebelestirilmisti. Su an ki 9 milyar lik fiyatlama GESAN'nin artisina paralel fiyatlamanin oldugunu gosterir. Bunun uzerine kisa vadede halka harz edilen sirketlerin 2,3 kat ucurulmasi durumu gercegi de var.
Bu sirketin kisa vadede 100 TL'ye ulasmasi cok mumkun spekulsyonla. Ancak ondan sonra orta vadede yatayda kalma veya beklenmedik bir makro ekonomik bozulma olursa, panik satislariyla sert dusus getirebilir.
Bu nedenlerden dolayi kendi adima sirketi disardan izlemeyi tercih edecegim. Sirket uzun vade icin son derece olumlu gozukuyor, ancak fiyatlamasi kisa vadede benim alim kriterlerim icin pahali gozukmesi. Bir olcude ASTOR'un su an ki fiyatlamasi gibi, europower'da talep ve diger faktorlerden buyuk bir firsat sunmuyor, benim acimdan.
GESAN acisindan, Europower halka arzi, kasaya para girisi olmasada, muhasebelestirme acisindan F/K'ya olumlu yansiyacaktir. Ayrica GESAN finansal giderlerini indirekt olarak dusurup, kar marjini da yukseltecektir.
Yukarida yazilanlar yatirim tavsiyesi degildir.
Ben de bir miktar pahalı buldum ancak konjönktür yenilenebilir enerji şirketlerinin çok agresif büyüyeceğini gösteriyor. Europower'ı 80 liradan alabilirsek ben kendimi şanslı sayacağım. Halka arz sonrası şirketin toplam kısa ve uzun vadeli yükümlülüklerinden çok daha fazla bir gelir elde edilecek. Nakit pozisyonu agresif bir şekilde güçlenecek. Yeni yatırımların daha az borçlanarak yapılması ihtimali artacak. 80 liradan alabilirsek (45-50 FK'lardan) piyasanın satışların büyük bir kısmını karşılayacağını düşünüyorum.
30 lot civarı gelir diye tahmin ediyorum.
Henüz inceleyemedim ama ek satış ile yaratılan fon da aynı amaçla kullanılacak diye biliyorum. Kime satılacağını okuyarak bulmaya çalışacağım. Bence bu 10 milyonun %80'inin de eşit dağılıma konu olması gerekir.
Yer İmleri