Originally Posted by
Vob24
sonra param biriktikce ev almaya basladim, mantikli oranda kredi cekerek tabiki. tl borclanma iyidir. kotu diyemeyecegim de bir getirisi var.....
cok ciddiyim huzuru buldum...
Konut sayısı fazlalaşsın, art niyetli kiracılarla uğraşmaya başlarsınız, hani 10-15 yılda bir denk gelse aman dersiniz de zamanla her sene 1 tanesine denk gelir hale geliyorsunuz.
Haddini bilmez yöneticiler ve diğer kat malikleriyle cebelleşmeye başlıyorsunuz, size garanti veriyorum sermaye piyasalarını mumla arayacak hale gelirsiniz.
İnsanla uğraşmak büyük dert.
Sonra gelir vergisinde %35 ve %40'lık dilimlere girdiğinizde, aldık 2 milyona verdik 6 bin tl kiraya, ele vergiden sonra 4000TL kalıyor, çıkan masraflar, evlerin onarımları, yönetimin demirbaş masrafları falan 600 ayda kendini amorti eder hale gelmiş şeyler için, hadsiz-art niyetli kiracı, yönetici ve diğer kat malikleri sonucu böyle sinir bozukluğu olmaz olsun diyerek sermaye piyasalarının yolunu tutuyorsunuz.
Ayrıca krizin yükünü ev sahipleri de her zaman yüklenmiştir ve yüklenecektir, bakın cepteki enflasyon %70-80. Kira artış oranı sınırlandırılmış %17,78.
Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri