Sayfa 641/1009 İlkİlk ... 141541591631639640641642643651691741 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 5,121 - 5,128 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Orası malumumuz,çoğu insanın bildiği durum.Kafayı karıştıran Merkez Bankasının bağımsız ve tüm verileri analiz ederek matematiksel bir sonuca ulaşarak mı faizi belirliyor yoksa farklı etkenler mi var.Mesela CB faiz düşürelim diyor faiz artıyor,CB bilmiyor mu veya söylemiyorlar mı faiz düşünce kur artacak.Veya dolar 2.80 den 3.50 ye geliyor faiz artışı yok,3.50 den yürüyünce faizler bam bam zıplıyor.Bir ihtimal ipleri birisi çekiştiriyor ikinci ihtimal ipler kimsenin elinde değil rüzgar nereden eserse ona göre gidiyor gemi. Neticede karar açısından bunun tespiti önemli.Rüzgar nereden eserse oraya gidiyorsak rüzgar tahmini yaparız,birisi yön veriyorsa yön verenin niyetine göre karar veririz.

2.  Alıntı Originally Posted by cumartesi71 Yazıyı Oku
    Orası malumumuz,çoğu insanın bildiği durum.Kafayı karıştıran Merkez Bankasının bağımsız ve tüm verileri analiz ederek matematiksel bir sonuca ulaşarak mı faizi belirliyor yoksa farklı etkenler mi var.Mesela CB faiz düşürelim diyor faiz artıyor,CB bilmiyor mu veya söylemiyorlar mı faiz düşünce kur artacak.Veya dolar 2.80 den 3.50 ye geliyor faiz artışı yok,3.50 den yürüyünce faizler bam bam zıplıyor.Bir ihtimal ipleri birisi çekiştiriyor ikinci ihtimal ipler kimsenin elinde değil rüzgar nereden eserse ona göre gidiyor gemi. Neticede karar açısından bunun tespiti önemli.Rüzgar nereden eserse oraya gidiyorsak rüzgar tahmini yaparız,birisi yön veriyorsa yön verenin niyetine göre karar veririz.
    Şöyle düşünmek lazım, tcmb elindeki silahı verimli kullanabilmek için genelde bir ölü zaman sabiti ile kura cevap veriyor. Bu ne demek; Yani belirli bir süre kurun hedeflediğinden daha yukarı çıkmasına izin vererek o bölgede işlem yapanları cezalandırma yoluna gidiyor. Bu cezalandırma bölgesinin birden çok faydası var. Eğer tcmb kura ölüzaman gecikmesi olmadan müdahale ederse ayağına takılacak taşları cezalandırmadığından , cezalandırmadıkları bu taşlar gerçek kontrole başladığında kafasına düşüp kafasını yarabilir.

Basitçe şöyle düşünelim, çok kuvvetli bir oduncu var ama gücünü biliyorsunuz, oduncunun yorulacağı noktaya kadar kalın ağaç gövdesine takatinin üzerinde vurmasını teşvik edici hamlelere izin veriyorsunuz (faizi arttırmayıp kurun artışına izin vererek). Oduncu boş ortamı görüp daha da hızlanarak takatinin üzerinde güç harcamaya başlıyor. İşte tam bu noktada oduncunun zayıf düşmeye başladığı noktaya az bir mesafe kala ve ağaç henüz devrilmemişken oduncunun kafasına balyozu indiriveriyorsunuz.

Eğer balyozu oduncu dinç ve kuvvetliyken indirmeye kalksaydınız balyozu savuşturup sizinle savaşacak yeterli gücü olurdu bu da tcmb'nin elindeki gücün efektif kullanımını mümkün kılmazdı.

Ne ilginçtir ki dolardaki durulma biraz da o cezalandırma bölgesine girenlerin verimsizce sarf ettikleri güçlerini toplayamamalarından kaynaklanıyor. Yani tcmb faiz silahını *nispi* olarak çok daha az kullanarak çok daha fazla etki elde ediyor.

Bu konunun kontrol teorisinde uygulamalarıda mevcut araştırabilirsiniz. google araması ( death time in control theory )

aşağıdaki örnekte de ölü zaman enjekte edilmiş bir karşı kontrolün, kontrolünü ölü zamanı kompanse ederek zayıflatmaya yönelik bazı stratejiler anlatılıyor : http://modelingandcontrol.com/reposi...ionNote003.pdf
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3. Bist kıpkırmızı
    Altın kırmızı
    Yellen şahin kesildi
    Ekim de bilanço küçültme başlıyo..
    USD deki bu durum sizce normal mi 52 üzerine atamadı...

4. artık yeni yol bellidir.usd şahinliği hemen basket olmadı.potadan çembere oradan döne döne olacak.çünkü pala terste.hesaplar mecburi de olsa bu yolda gidecek.ama pala bu her türlü kurnazlığı dener yani.ytd.

5.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    O değil de dolar 3.30-3.20-3.10-3.0 diyenler vardı her gün burayı ben dedim bak daha ne düşecek diye dolduran.
    Daha on gün geçti, nereye kayboldu onlar, ne oldu o düşüşler?
    Sn.Pilavlı USD 3,9421 TL ye geldiğinde inanamamış elimdeki USD ları 3,88 den satmıştım. Hatta o vakit USD 4 TL oradan 5 TL oradan 7 TL ye gidecek diyenler vardı.. O zaman da dedim şu an da da diyorum.. Arzu edilirse o eski yazılarımı buraya yapıştırırım..

O tip laf kalabalığı yapıldığı anda USD ın satış zamanı gelmiştir..

Tıpkı USD ın 3,50 nin altına gelmeye başladığında 3,47 TL nin altına kademli olarak 3,35 TL de FULL USD da geçerim dediğim gibi..

USD 3,41 ler e gelince 3,10 olucak oradan 2,90 olucak oradan 2,80 TL de USD a geçeceğim diye saçmalayanlar oldu. Demek ki USD a giriş zamanı geldi dedim...

Sonra 110,321 endekste BİST gidecek yeri kalmadı açın bakın grafiğe dediğimde Dr.Tuğberk Çitilci endeks sin 115,000 e oradan 120,000 e gideceğini demiş miş...

Dr hatta doçent olabilir ama onların yabancı fonları idare ettiğinin unutulmaması gerektiğini %5 doğru %95 yalan söylediklerini yazmıştım...

Birçok arkadaş burada manzarayı gördükten sonra ahkam kestiğimi düşünebilir.. Ama özelden bana yazıp aynen bu fikirlerimi paylaşıp beni ciddiye alan arkadaşlarım var. Onlar arzu etmediği sürece de burada onların adını referans gösteremem. Ama bu satırları okuduklarına eminim eğer benim doğru söylediğimi teyit ederlerse mutlu olurum...

Alıntı Originally Posted by kızılyıldız Yazıyı Oku
    uçan kaçan bişi yok

şuan 3,50

3,51 üzerinde bile kalamıyor.

Euro/$ da yeşilde şuan.

bence 3,60 ı geçmeden

yükseliş başladı diyemeyiz.
    Sn. Kızılyıldız öyle gelen bir haberle bir anda kur 3,80 e filan zıplamaz.. Trend kırılır; inişler çıkışlar olur ama bir trend kırılışı olur..

Mesela;

2008 krizinde 0,85 Trilyon USD olan FED bilançosu QE ile 4,5 Trilyon USD a getirildi... USD 2008-2009-2010 yatay 2011-2012 e aşağı yönlü hareket etmiştir...

Lakin; 2012 Mayıs ayında Fernanke QE nin bittiğini söylediğinde öyle bir anda fiyatlar biryere zıplamadı.. Ama 2012/05 den itibaren USD/TRL fiyatlamasını inceleyebilirsiniz...

Arada elbette inişler çıkışlar oldu.. Ama 5 yıl boyunca ana trend "35 derecelik" yükseliş açısı hep korundu....

Şimdi bende burada yazıyorum ve diyorum ki; Haftaya USD 3,45 TL dahi olabilir...

Ama 20 Eylül 2017 tarihinden bu "35 derecelik" yükseliş açısısı kırıldı... FED 4,5 trilyon USD olan bilançomu Ekim ayından itibaren her ay 10,000,000,000 USD çekerek küçülteceğim diyor.. Diyebilirsiniz ki; 4,5 trilyon usd yanında 10 milyar usd devede kulak.. Ama ilerleyen aylarda QT(TIGHT-Sıkılaşma) 30,000,000,000 USD olucak diyor...

Ayrıca 2017 de enaz 1 tane 2018 yılında da en az 3 tane faiz artışı olucak diyor.. 0,25 lik sıkılaşma ise yaklaşık 250,000,000,000 lık bir ani sıkılaşma demek diyor...

Yani; ortalama 4 yılda 4,5 trilyon usd lık bilançomu 3,0 trilyon usd ile 1,5 trilyon küçülteceğim diyor... Artı 4 yıl sonra da dünya nüfusu aynı kalmayacak en az 1 milyar insan daha peydahlanacaktır...

Yani; 20 Eylül 2017 tarihinde Yellen tarafından yapılan bu açıklama ile son 5 yıllık "35 derecelik" yükseliş açısısı kırılarak 45 derece olmuştur...

Bu dediğim şu an farazi gelebilir.. Haftaya dediğim gibi 3,45 TL yi görüp "Bişey olmadı ki; Acımadı ki" naraları atıyor olabilirsiniz...

Ama önümüzdeki 5 yıl çok zorlu olucak ve canımız çok acıyacak....

Alıntı Originally Posted by cumartesi71 Yazıyı Oku
    Orası malumumuz,çoğu insanın bildiği durum.Kafayı karıştıran Merkez Bankasının bağımsız ve tüm verileri analiz ederek matematiksel bir sonuca ulaşarak mı faizi belirliyor yoksa farklı etkenler mi var.Mesela CB faiz düşürelim diyor faiz artıyor,CB bilmiyor mu veya söylemiyorlar mı faiz düşünce kur artacak.Veya dolar 2.80 den 3.50 ye geliyor faiz artışı yok,3.50 den yürüyünce faizler bam bam zıplıyor.Bir ihtimal ipleri birisi çekiştiriyor ikinci ihtimal ipler kimsenin elinde değil rüzgar nereden eserse ona göre gidiyor gemi. Neticede karar açısından bunun tespiti önemli.Rüzgar nereden eserse oraya gidiyorsak rüzgar tahmini yaparız,birisi yön veriyorsa yön verenin niyetine göre karar veririz.
    TCMB bir türlü büyük resmi göremiyor. Faiz artırması gereken yerde indiriyor artırması gereken yerde artırmıyor.. Sonra kontra-pi de kalıp 500 baz lık sonra 300 bazlık artışlar yapıyor.

Yahu USD ın roketi daha yeni ateşlendi bizim TCMB da tıpkı KY gibi mermiyi tüketti.. Esnafın Kobi nin, çiftçinin sanayicini zaten yüksek faiz ile ümüğüne basılmış durumda; daha hangi datayı nerden nasıl okuyup da ne yapacak...

2014 yılında piyasayı Tiyatro gibi izledi.. USD 24 saatte 1,96 TL den 2,38 TL ye gelince ayıldılar ani ve acil PPK toplantısı ile saat 14 de 500 baz faiz artırdılar...

Yuh ki ne yuh...

Yahu madem 500 baz artıracaktın niye bekledin 2,38 TL ye kadar... Madem 2,38 TL yi USD da gördün niye 500 baz artırdın 100 baz artır izlemeye devam et..
    2016 Ocak ta 2,92 TL den 1 ayda 3,9421 TL ye geldi.. Örtülü 300 baz daha artırdık..

Yahu senin data setin grafiklerin veri akışı ekranların filan yok mu USD 3,52 TL ye geldiği anda ben 100 baz artırır beklerdim.. I ıhh.. Bunlar ani netice katti sonuç ile hareket ediyor...

USD 3,94 den 3,38 TL ye kadar izlediler.. Ben 3,65 TL den sonra her 5 kademede enaz 25 baz puanlık faiz indirimine giderdim..

Enflasyon inmiyormuş.. Yahu bankalarda 950 milyar TL mevduat var her gün 365,000,000 TL faiz ödüyorsun sen MB olarak para basmasan bile bankalar MB sı matbaasından daha hızlı faiz ödemek için TL basıyor... enflasyon iner mi?

Ama 3,65 TL den izlediler 3,60-3,55-3,50-3,45-3,40-3,38 e kadar izlediler.. Faiz 5 baz puan bile inmedi..

Ama 950 milayr TL mevduatlara günlük 365,000,000 TL faiz veriliyor... Tuhaf bir ironi... Sonra malum FED bir çaktı USD ın ateşlemsini yeni yaptı...

Peki USD ın fitili ateşlendi biz ne yaptık; 2014 yılında 500 baz 2017 yılı başında 300 baz toplamda 700 baz (%7) faiz artırarak bu viraja yaklaştık...

Yani viraja gelmedem hızımızı kesmemiz gerek ama büyüme aşkından dolayı hiç hız kesmedik ve VİRAJ onca ikaz tabelası uyarı memurlarına rağmen geldi..

Şimdi bu VİRAJI bu hızda dönebilirmiyiz dönemezmiyiz...

Yahu ne data seti, ne bilgi akışı...

Ben 2012 yılından itibaren ilk iş nüfus kontrolü yapardım... Büyüme aşkından ufak ufak vazgeçerdim.. Büyümeyi azaltınca USD a olan talebi köreltip faizleri 3 er 5 er indirir az da olsa USD değerlendirirdim...

Ekonomiyi sakinleştirip biraz işsizliği razı olup frene basıp önümüzdeki keskin virajı kamyonu devirmeden almaya çalışırdım...

Lakin izleyip göreceğiz... Virajı alabilecek miyiz? alamayacakmıyız?

6. Pastırma yazının bitmesine 8 ay kaldı. 8 ay içinde gerekli reformlar yapılmazsa mesela eğitim mesela yargı işler dolar/TL yönünden çığırından çıkar.(Bu sözler Sn. Mahfi Eğilmezin 18 haziran2017 de yazdığı yazı ve yorumlara verdiği cevapların kafamda derlemesidir)

CDS'ler 160 tan 192 ye fırladı 2 günde.

Ekleme: Bu reformlar yapıldığında yabancı ülkeye güvenecek ve yatırımlarını getirecektir. Yatırımlarının gelmesi demek ülkeye dolar girmesi demek ve dolar/TL nin stabil kalması demek.

Teog ve LYS değişiminden çok başarılı gençelere çok iyi eğitim verilebilecek özel statülü üniversiteler yapılması gerekiyor. Yabancı cazip yerin kokusunu dünyanın öbür ucundan alır.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Sn.Pilavlı USD 3,9421 TL ye geldiğinde inanamamış elimdeki USD ları 3,88 den satmıştım. Hatta o vakit USD 4 TL oradan 5 TL oradan 7 TL ye gidecek diyenler vardı.. O zaman da dedim şu an da da diyorum.. Arzu edilirse o eski yazılarımı buraya yapıştırırım..

O tip laf kalabalığı yapıldığı anda USD ın satış zamanı gelmiştir..

Tıpkı USD ın 3,50 nin altına gelmeye başladığında 3,47 TL nin altına kademli olarak 3,35 TL de FULL USD da geçerim dediğim gibi..

USD 3,41 ler e gelince 3,10 olucak oradan 2,90 olucak oradan 2,80 TL de USD a geçeceğim diye saçmalayanlar oldu. Demek ki USD a giriş zamanı geldi dedim...

Sonra 110,321 endekste BİST gidecek yeri kalmadı açın bakın grafiğe dediğimde Dr.Tuğberk Çitilci endeks sin 115,000 e oradan 120,000 e gideceğini demiş miş...

Dr hatta doçent olabilir ama onların yabancı fonları idare ettiğinin unutulmaması gerektiğini %5 doğru %95 yalan söylediklerini yazmıştım...

Birçok arkadaş burada manzarayı gördükten sonra ahkam kestiğimi düşünebilir.. Ama özelden bana yazıp aynen bu fikirlerimi paylaşıp beni ciddiye alan arkadaşlarım var. Onlar arzu etmediği sürece de burada onların adını referans gösteremem. Ama bu satırları okuduklarına eminim eğer benim doğru söylediğimi teyit ederlerse mutlu olurum...

Sn. Kızılyıldız öyle gelen bir haberle bir anda kur 3,80 e filan zıplamaz.. Trend kırılır; inişler çıkışlar olur ama bir trend kırılışı olur..

Mesela;

2008 krizinde 0,85 Trilyon USD olan FED bilançosu QE ile 4,5 Trilyon USD a getirildi... USD 2008-2009-2010 yatay 2011-2012 e aşağı yönlü hareket etmiştir...

Lakin; 2012 Mayıs ayında Fernanke QE nin bittiğini söylediğinde öyle bir anda fiyatlar biryere zıplamadı.. Ama 2012/05 den itibaren USD/TRL fiyatlamasını inceleyebilirsiniz...

Arada elbette inişler çıkışlar oldu.. Ama 5 yıl boyunca ana trend "35 derecelik" yükseliş açısı hep korundu....

Şimdi bende burada yazıyorum ve diyorum ki; Haftaya USD 3,45 TL dahi olabilir...

Ama 20 Eylül 2017 tarihinden bu "35 derecelik" yükseliş açısısı kırıldı... FED 4,5 trilyon USD olan bilançomu Ekim ayından itibaren her ay 10,000,000,000 USD çekerek küçülteceğim diyor.. Diyebilirsiniz ki; 4,5 trilyon usd yanında 10 milyar usd devede kulak.. Ama ilerleyen aylarda QT(TIGHT-Sıkılaşma) 30,000,000,000 USD olucak diyor...

Ayrıca 2017 de enaz 1 tane 2018 yılında da en az 3 tane faiz artışı olucak diyor.. 0,25 lik sıkılaşma ise yaklaşık 250,000,000,000 lık bir ani sıkılaşma demek diyor...

Yani; ortalama 4 yılda 4,5 trilyon usd lık bilançomu 3,0 trilyon usd ile 1,5 trilyon küçülteceğim diyor... Artı 4 yıl sonra da dünya nüfusu aynı kalmayacak en az 1 milyar insan daha peydahlanacaktır...

Yani; 20 Eylül 2017 tarihinde Yellen tarafından yapılan bu açıklama ile son 5 yıllık "35 derecelik" yükseliş açısısı kırılarak 45 derece olmuştur...

Bu dediğim şu an farazi gelebilir.. Haftaya dediğim gibi 3,45 TL yi görüp "Bişey olmadı ki; Acımadı ki" naraları atıyor olabilirsiniz...

Ama önümüzdeki 5 yıl çok zorlu olucak ve canımız çok acıyacak....

TCMB bir türlü büyük resmi göremiyor. Faiz artırması gereken yerde indiriyor artırması gereken yerde artırmıyor.. Sonra kontra-pi de kalıp 500 baz lık sonra 300 bazlık artışlar yapıyor.

Yahu USD ın roketi daha yeni ateşlendi bizim TCMB da tıpkı KY gibi mermiyi tüketti.. Esnafın Kobi nin, çiftçinin sanayicini zaten yüksek faiz ile ümüğüne basılmış durumda; daha hangi datayı nerden nasıl okuyup da ne yapacak...

2014 yılında piyasayı Tiyatro gibi izledi.. USD 24 saatte 1,96 TL den 2,38 TL ye gelince ayıldılar ani ve acil PPK toplantısı ile saat 14 de 500 baz faiz artırdılar...

Yuh ki ne yuh...

Yahu madem 500 baz artıracaktın niye bekledin 2,38 TL ye kadar... Madem 2,38 TL yi USD da gördün niye 500 baz artırdın 100 baz artır izlemeye devam et..
    2016 Ocak ta 2,92 TL den 1 ayda 3,9421 TL ye geldi.. Örtülü 300 baz daha artırdık..

Yahu senin data setin grafiklerin veri akışı ekranların filan yok mu USD 3,52 TL ye geldiği anda ben 100 baz artırır beklerdim.. I ıhh.. Bunlar ani netice katti sonuç ile hareket ediyor...

USD 3,94 den 3,38 TL ye kadar izlediler.. Ben 3,65 TL den sonra her 5 kademede enaz 25 baz puanlık faiz indirimine giderdim..

Enflasyon inmiyormuş.. Yahu bankalarda 950 milyar TL mevduat var her gün 365,000,000 TL faiz ödüyorsun sen MB olarak para basmasan bile bankalar MB sı matbaasından daha hızlı faiz ödemek için TL basıyor... enflasyon iner mi?

Ama 3,65 TL den izlediler 3,60-3,55-3,50-3,45-3,40-3,38 e kadar izlediler.. Faiz 5 baz puan bile inmedi..

Ama 950 milayr TL mevduatlara günlük 365,000,000 TL faiz veriliyor... Tuhaf bir ironi... Sonra malum FED bir çaktı USD ın ateşlemsini yeni yaptı...

Peki USD ın fitili ateşlendi biz ne yaptık; 2014 yılında 500 baz 2017 yılı başında 300 baz toplamda 700 baz (%7) faiz artırarak bu viraja yaklaştık...

Yani viraja gelmedem hızımızı kesmemiz gerek ama büyüme aşkından dolayı hiç hız kesmedik ve VİRAJ onca ikaz tabelası uyarı memurlarına rağmen geldi..

Şimdi bu VİRAJI bu hızda dönebilirmiyiz dönemezmiyiz...

Yahu ne data seti, ne bilgi akışı...

Ben 2012 yılından itibaren ilk iş nüfus kontrolü yapardım... Büyüme aşkından ufak ufak vazgeçerdim.. Büyümeyi azaltınca USD a olan talebi köreltip faizleri 3 er 5 er indirir az da olsa USD değerlendirirdim...

Ekonomiyi sakinleştirip biraz işsizliği razı olup frene basıp önümüzdeki keskin virajı kamyonu devirmeden almaya çalışırdım...

Lakin izleyip göreceğiz... Virajı alabilecek miyiz? alamayacakmıyız?
    Sn. Selka

Doların orta ve uzun vadeli trendinin bittiğini tüm dünyada 2001-2008 dönemi gibi bir yatay piyasa izleneceğini düşünebilirmiyiz yani?

Ek olarak önümüzdeki 10 yıl içerisinde yeni bir dünya para biriminin çıkma olasılığını ne görüyorsunuz acaba?

Bunun için tüm dünyayı etkileyecek nükleer savaşların çıkması gerekirmi ? Yoksa kansız bir şekilde bir geçiş olabilir mi ?

Saygılar,

8.  Alıntı Originally Posted by kandyba01 Yazıyı Oku
    Sn. Selka

Doların orta ve uzun vadeli trendinin bittiğini tüm dünyada 2001-2008 dönemi gibi bir yatay piyasa izleneceğini düşünebilirmiyiz yani?

Ek olarak önümüzdeki 10 yıl içerisinde yeni bir dünya para biriminin çıkma olasılığını ne görüyorsunuz acaba?

Bunun için tüm dünyayı etkileyecek nükleer savaşların çıkması gerekirmi ? Yoksa kansız bir şekilde bir geçiş olabilir mi ?

Saygılar,
    Sn.Kandy sözüm size değidlir... Bazı tipler vardır; eğitimli ve paralı ısrarla Mercedes almazlar.. Volvo ve ya AUDİ filan alıp trip yaparlar.. Ben Kro arabası sürmem.. Ben müteahhit değilim. Cahiller ve paralılar Mercedes e biniyor... Ben Doçentim ve paralıyım ve VOLVO ya binerim Mercedes te neymiş profilleri...

Bırakın allah aşkına böye tripleri..

Mercedes Mercedes tir... Volvo da bir İsveç arabasıdır... Asla bir Mercedes olmaz.. Hatta BMW bile... Trip yapıp klasik kadran ve göğüs kalacağım diye ısrar edince Mercedes satışları ezdi geçti...

Değerli arkadaşım; olayı daha iyi izah etmeme lütfen müsaade edin... Avustralya Melborune den bir Dr. arkadaşım geldi... Antalya ADAM&EVE hotel de kadı... Son gün beni de davet etti. Gittim kaldım, herşey süperdi..

Son gün Antlayada başka yerde kalacağız ödeme yapılacak... Resepsiyon faturayı uzattı; bilmem kaç TL...

Arkadaşım Avustralya USD ı çıkardı... Verdi...

Resepsiyon kabul etmedi ve dediki -Beyefendi sadece ABD USD ı ve EURO kabul ediyoruz, maalesef dedi...

Şok olduk... Aşkın (arkadaşım) - Bu da Avustralya USD ı ne fark eder ki? dedi... Olmaz dediler gidin bozdurun gelin denildi...

Aşkın -Bakın beyefendi bu paranın üzerinde Kraliçenin resmi var nasıl kabul etmezsiniz dedi... Resepsiyon bizimle dalga geçer gibi,
    -Kraliçe değil, diğer yüzünde Kralın resmide olabilir efendim, maalesef almıyoruz; ABD USD kabul ediyoruz dediler...

Şok içinde Kredi Kartını uzattı ve ödeme yapıldı...

Şimdi anlatmak istediğim şey yok Çin Yueni kullanacak; yok biz İranla TL üzerinden ticaret yapıcaz, yok RUBLE dünya parası olucak gibi tuhaf icatlara hiç gerek yok..

Ve de; yeni bir dünya parası çıkacak BITCOIN dünyayı sallıyacak geyiklerine karnım tok...

Allah aşkına; BITCOIN 4000 USD olmuş muş... Yahu azıcık akıl yahu... Yarın BITCOIN 4 cent olsa dünya ekonomisi zırnık etkilenmez...

Değerli arkadaşım, ben öyle Volvo alıcamda, Mercedese rakip olucam BMW daha kaliteli daha eğitimli insanlar kullanıyor ben Mercedes e karşıyım filan demenin rüzgara karşı işemenin lüzumu yoktur...

Mercedes Mercedes dir. Bitti... USD da USD dır... BİTTİ....

Senin benim yada bizler gibi tiplerin zamanında yerinde RÜZAGARA karşı önlem almamız gerekir..

Rüzgar bana doğru eserse essin, bende hiç işmem ki; çişimi tutarım filan demek abesle iştigaldıor...

Saygılarımlar....
    Son düzenleme : selka; 21-09-2017 saat: 16:32.

Sayfa 641/1009 İlkİlk ... 141541591631639640641642643651691741 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •