Sayfa 645/993 İlkİlk ... 145545595635643644645646647655695745 ... SonSon
Arama sonucu : 7944 madde; 5,153 - 5,160 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XVI (16)

1. AKP li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın doktorlar hakkında söylediği Varsın gidiyorlarsa gitsinler sözlerinin ardından doktorların yurt dışında çalışabilmek için aldığı iyi hal belgesi nde başvuru sayısı rekor seviyeye ulaştı.

https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiy...Slider%20Haber

2.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Ruble bul getir değil de...

Asıl önemli olan anlaşmanın sabit miktar Ruble üzerinden yapılabilmesi.

Bunu biraz zor yapar Rusya. TC de yapamaz. Yerel para ile ticaret bu yüzden fasa fiso.

Bu işin tek olur yolu var o da paranın yeniden eldeki altın miktarına bağlı olarak basılması. Ona da kimse yanaşmaz çünkü printerdan vızırvızır para basmanın tadı bir kere alındı artık geriye dönüş yok.

ABD'de her sene hükümet bütçesini sınırlamak için koyulmuş harcama tavanı yeniden yeniden arttırılıyor mesela. Demokratlar ile Cumhuriyetçiler birbirlerini yiyorlar ama o tavan bir şekilde her sene arttırılıyor

Madem tavanı her sene arttırıyoruz bu tavan niye var diye soran yok nasıl olsa. Varsa da ne tavanı kaldırmak, ne tavana uymak kimsenin işine gelmiyor. Herşey "mış" gibi yapılıyor.

Burada da, okyanus ötesinde de, kutuplarda da insan aynı insan.
    Bu güzel analitiği detaylandırırsak
    1 Gazprom , Avrupalı gaz alıcılarına rubleyi hangi fiyattan satıyor? Önce rubleyi alıyo olman lazımki ödeyesin bi kere arbitrajdan geçiriyolar yani öyle olmalı
    2 biz dostuz o yüzden bize bunu uygulamıyor yoksa bzm etimiz ne budumuz ne
    3 ABD de o iki metrelik aç zenci yarmaların karnı aç aç geziyorlar epeydir sonucu ben de merak ediyom Para tavanda gezsede adam aç
    4 insan her yerde aynı insan değil Malesef öyle Dünyada adil bi yer değil her ne kadar temenni ile bi kitabı yazılmış olsa da

3.  Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    Ama fikren
    Nispet asla değil
    Bundan bele
    Daha ucuz bi dünya mümkün değel
    Bence bele
    Daha güzel daha adil, sevgi dolu bir dünya için; Barış için, insanlık için, kardeşlik için; BATSIN BU DÜNYA

Orhan Baba

"dünya 5'ten büyüktür"

reyiz

4. Enag Mart enflasyonu: %11.93
    Yıllık enflasyon ise 142.63

TÜİK 6,69 açıklar bence

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    ben 8.69 bekliyorum
    tuik çok oynarsa 7.69
    hiç dokunmazsa 9.31
    ENAG 11 kusur demiş bakalım resmi rakam kaç gelecek
    bir halt olacağı yok.

7. Geçen yazdım tahminim 8.81---9.38 arası.
    Geçenlerde Tuik'te üst düzey yönetici değişimleri olmasa Enag'a yakın olması gerekir.

8. KREMLİN YENİ BİR SİSTEM İSTİYOR

Peskov, Kremlin in, 1944 te Batılı güçler tarafından kurulan Bretton Woods sisteminin ana hatlarını değiştirecek yeni bir sistem istediğini belirtti.

Kremlin Sözcüsü ayrıca, Rusya, Batı nın para birimi egemenliğine son veriyor. diye konuştu.

https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonom...tiyor-7052267/

Eger basarirlarsa dunya icin hayirli olur diye dusunuyorum.

Sayfa 645/993 İlkİlk ... 145545595635643644645646647655695745 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •