Bu gün okuduğum bir yazı tam da bu konu başlığının ruhuna uygun gibi göründü bana. Paylaşmak istedim.
http://t24.com.tr/yazarlar/cemal-tun...bir-ulke,20894
Bu gün okuduğum bir yazı tam da bu konu başlığının ruhuna uygun gibi göründü bana. Paylaşmak istedim.
http://t24.com.tr/yazarlar/cemal-tun...bir-ulke,20894
Yalanın evrensel olduğu bir zamanda, gerçeği söylemek devrimci bir eylemdir.
Derinlemesine bildiğim bir konu, ama yinede o uzun yazıyı sonuna kadar okudum.
Bilmediğim bi sürü detay vardı. Hoş hepsini unutacağım ama olsun, okumak yinede güzeldi.
Yukardaki bi kaç yazıda anlatmaya çalıştığım. ABD ve ingiltere, bu kolay para yüzünden tembelleşti, obezleşti, beyinler uyuştu.
Sanayileri geriliyor ve yok olacaklar. uyuştukları için belki farkında değiller.
Bu sistemi kuran yahudiler.
Sebebi ise yahudilerin binlerce yıllık tarihinde yatıyor. Bunu bilmek lazım.
Uzun konuya girdim, yazması zor, parça parça yeri geldikçe yazıyorum zaten.
Hemde okuyanlara bi faydası olmadığından da laf olsun diye yazıp gırgıra vuruyorum... Borsada hareket yok, vakit geçti hiç olmazsa.
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Akademisyen ekonomistleri okurken, hep sinirlerim bozuluyor.
Kitaplardan okudukları teorileri anlatıp duruyorlar.
Ülkede sorunmu var.? Mesela bir tarım ürününün fiyatımı artmış.?
Hemen kitaptaki teoriyi söylüyor.
Mesela soğan fiyatı artmış, akp de ülkeyi bu hale getiren 20 yıldır kendisi değilmiş gibi suçlu aramaya başlamış. Bi kaç depocuyu gazetelerde gösterip suçlu diye ilan etmişler. akp kendini bu işten sıyır mış.
chp li muhalif ekonomistlerin ne yazdıklarını yazmayacağım çünki doğruyu söyleselerde, bi tarafa sırtınızı yasladı iseniz, ülkeye faydanız kadar zararınızda olur. Sağlıklı bakış açısını kaybedersiniz.
Yine en sağlıklı bilgilere ve görüşe sahip Ege Cansen den bahsedeyim.
Ege abim de hemen yazmış. Depoculuk liberal ekonomilerde gereklidir.
Akademisyenlerin sorunu, gerçek hayatla teoriyi birbirine bağlayamamaları.
Ne abd de nede Türkiyede liberal ekonomi uygulanmıyor. teoride liberal, gerçekte ise soygun düzeni. Belli kesimler, diğer kesimlerden faydalansın diye oluşturulmuş bir sistem. Adının önemi yok.
Kanunlar kurallar, güçlü olan kesimin faydasına çalıştırılıyor.
Böyle bir sistemde kalkıpta, tüm kurumların tam ve doğru çalıştığı varsayılan teorik liberalizmden örnek verirsen, komik duruma düşersin.
Dün biraz gezdim tosdum. Bugünde haber okuyup biraz analiz yazayım dedim ama bişey bulamadım, henüz.
Ege abimize çaktıktan sonra, çakacak adam aramaya devam edelim.
Peki soğan ın sorunu ne.?
Soğanın sorunu, tarımımızın genel sorunu.!!! Soğan bazında değil, tarımda ne oluyor diye bakmak lazım.
Tarıma bakınca da ğlkeye bakman gerekiyor çünki bi tek tarımda sorun yok, genel bir yönetim sorunu var.
Neyse uzatmayayım. Tek çözüm benim. Benim gibi kapasitesi yüksek süper bi insanın başa geçmesi ve işleri düzeltene kadar ülkeyi yönetmesi gerekir.
Yeni nesli eğitip, çözümü kalıcı hale getirmesi gerekir.
Ülkeyi 5 yılda düzelttin, ama yeni nesli eğitmedin. O zaman ülke yine bozulur çünki kültürümüz bozuk. Ülkeyi düzelttikten sonra yeni neslide mutlaka ahlaklı, çalışkan, hırsızlığa meyletmeyen bi şekilde eğitmen gerekiyor. Yoksa, baştan çekildiğin anda, hırsızlık soygun talan sistemine geri dönülür.
Örnek Atatürk.
Düzeltti ve erken öldü, yeni nesli eğitemedi. Büyük ihtimallede öldürüldü.
Ne oldu. Atatürk ölür ölmez, soygun sistemine geri dönüldü. Atatürk yeni nesli eğitecek kadar yaşasaydı, ülkemiz Almanya gibi sanayisi düzgün çalışan, hukuğun olabildiğince eşit olduğu, insanların makul ölçülerde soyulduğu bir ülke olurdu. uzun vadede yine batardık çünki genetik olarak en berbat maymundan evrilmeyiz.
her neyse, yazdıklarım şimdi anlamsızlaştı. Olay maymuna dayanınca, koyver gitsin durumuna geliyorum.
Maymunsak, hiç bir şekilde kalıcı düzeltemezsin. Anca elinde sopa(hukuk) ile kontrol altında tutmaya çalışırsın.
Süper laf oldu bu, not edelim.
@NeAcaipDunya
Çin, önümüzdeki sene, yapay zeka dersi koyacakmış, hemde ilk okullara. Biz normal okulları bile imam hatipe dönüştürmeye çalışıyoruz. Bir tek adamın hırsı yüzünden. Her kes imam olursa, bana çok oy gelir çünki bende imamım. Ülke batmış sorunmu.? değil, ben koltukta oturayımda.
Çinmi Japonyamı neydi. uzaya ayna gönderiyorlar. Sanırım Çin di. Geceleyin, Çin deki belli bir alanı aydınlatmak için kullanacaklarmış. Ayna, güneşten gelen ışığı, Çin deki bölgeye yansıtacak. Neden aydınlatmak istiyorlar? Açık değil.
ABD li bazı bilim adamları ise, atmosfere sülfat sıkıp, güneş ışınlarını engelleyelim. Dünyanın küresel ısınması dursun demişler.
Ruslar, ABD lilerin, aya ayak bastığından hala emin değil. İspat istiyorlar.
@NeAcaipDunya
Haber siteleri, millete müjdeyi vermiş. Bazı konularda 6 değil 9 taksit kredi kartına yapabileceksin. Yani borç almaya devam. Heyoooo...
Gelirin arttımı.?
Artmadı. Ama daha çok borç alabilirsin süper.?
Borç taksitinin artması bankalarla satıcılara müjde olur çünki daha çok kazanacaklar. Millet daha fazla borçlanıyor diye niye millete müjde oluyor.?
İşte bu haberi böyle veren kötü karakter. Milletine zararlı kötü insan.
@NeAcaipDunya
Portfoye baktım, cuma kapanışa göre %5 civarı artıda.(enflasyon hariç)
Hisse senetlerinden zarardayım ama yılın ilk yarısı altın ve emtia dan yaptığım artılar durumu kurtarıyor.
Hisseden artıya geçebilmem için sanırım endeks 98bin civarı olması gerekir.
USD nin durumuna bakarsak, endkes 98 bin olmalı. Bu hesaba mevcut ülke durumunu katmıyorum.
Eğer geçmişte USD ye hücum etmiş sürü, USD satış hücumuna başlarsa, endeksin 100 bini geçmemesi için sebep kalmaz. Hala ülkenin mevcut durumunu göz ardı ederek yazdım.
Ülke deki gelişmeler, endeks rakamını tabiki artı yada eksi yönde etkiliyor.
Hedefladiğim aralık ayına 1 hafta kaldı ama hedeflerimi tutturamadım. Hedefim %30 artı yazmaktı.
Hedefimi tutturma ihtimalim %50 den daha az görünüyor. Ama USD düşmeye devam ederse bir ihtimal tutturabilirim.
Son düzenleme : alicemal; 26-11-2018 saat: 12:45.
@NeAcaipDunya
Geçtiğimiz yıl ve aylarda, internet bitcoin reklamları ile doluydu.? bitcoin alıp zengin olduğunu iddia edenler filan.
Bu reklamlar ne zaman başladı. bitcoin 6bin USD den 15bin USD ye çıktıktan sonra. Benzeri geçtiğimiz yıllarda altında yapılmıştı. Altın 300 USD den 1500 USD ye çıkınca altın aldım zengin oldum ilanları ile siteler dolup taşmıştı.
Bu tür reklamlar, bitcoini yükselttik, artık saf millete satalımda cebimize kârları koyalım diyen bitcoin spekülatörlerinin marifeti.
Hisse senetlerinde küçük tahtalarda manipulatörler, tahtayı nasıl yükseltip saf millete pazarlıyorlarsa, aynı şeyi büyük ölçekte yapıyorlar. Altın ve bitcoinde.
Sadece borsada yapsalar, devletin sorumluluk alması gerekmez. Ama dünya çapında internet siteleri, TV kanalları, besleme gazete ve TV yorumcuları aracılığı ile pazarlamaya girişilmişse, devletin cahil halkı koruması gerekir.
Ev kadınlarının, maaşlı çalışan işçilerin bitcoine merak sarmaları engellenmeli ve riskleri anlatılmalı.
Ama devlet bırak engel olmayı destek oluyor bile denebilir.
bitcoin 20000 dolara çıktı şimdi 4500 dolarda... 15000 dolarda pazarlamaya başladılar.
Bizim türk siteleri ve bazı ekonomi kanalları sabah akşam bitcoin pazarladı.
Maalesef besleme pazarlamacıları, yarı cahil site sahipleri ve ekonomistlerde takip ediyorlar. Mesela bloomberg de çıkan mahfi eğilmez bitcoin reklamı yapmışsa, pek çok akademisyen ve öğrenci bu adama değer verdiği ve önemli insan sandığı için takip ediyor ve bilmeden soysuzlara yardım ederek bitcoin reklamı yapıyor.
Ev kadınları bile büyük zarar etmişler.
bitcoin yükselirken webtekno.com isimli site tüm gün üç beş yazar desteği ile bitcoin pazarlamasına destek oluyorlardı. Orda yazdım yapmayın diye ama yapmaya devam ettiler. Teknoloji sitesi olduklarına göre bitcoin madenciliği yaptıkları içinde olabilir, yahudi uşağı oldukları içinde olabilir, arka planı bilmiyorum ama millete bitcoin pazarlayan benim gördüğüm en öenmli site idi. Bu sitenin reklamını bilinan haber kanallarından bazı ekonomi habercileride yapıyorlardı. Yani ortak çalışıyorlar.
Çok aşağılık bir insan genetiği var maalesef.
Aslında hep söylerim asıl sorun devlette.
Hırsız mesleğini yapacak, yapıyorda zaten. Hiç bir dönemde hırsızlar eksik olmaz. Asıl sorun, hırsızın kafasını kırsın diye maaş verdiğimiz devlette. Hırsızları yakalamak yerine koruyorlar.
Her neyse... haber okumanın böyle bir yan etkisi var. Okuduğunuz haberin arka planını görebilecek bir beyne sahipseniz, mutlu olmanızın imkanı yok.
@NeAcaipDunya
Acun boşanıyormuş.
Normalde acun un programlarını ilk kanal açtığı dönem bi kaç yıl seyretmiştim. Reality programlarını hayvan belgeseli seyreder gibi seyrederim. Sosyal psikoloji konusunda bilgi sahibi olurum. Bir müddet sonra seyretmeyi bıraktım. Hem acun tarafsızlığını iyice kaybetti, hemde sıkıldım. hep aynı şeyler.
Derken şarkı yarışmasında beyaz yer alınca yeniden seyretmeye başladım.
Acun haberi var. Evlendiği genç kızdan boşanmış.
Acun kendi hayatını az çok açık ettiğinden uçkuruna düşkün bi şahsiyet olduğunu biliyordum. Çevresindeki arkadaşlarından ve yarışmada korumaya aldığı kişilerden, acunun karakteri hakkında detaylı bilgi sahibi olabiliyorsunuz.
Kendisine genç kız bulabilecek kişileri çevresinde topluyor. bar müdavimleri, sokak dövüşçüleri... tam seviyesiz bir eli uçkurunda adamın yapacağı şeyleri yapıyor.
Bunun farkında olmadığı açık.
Hani uçkur konusunda rahatsızım ama yargılamıyorum. Uçkuruna düşkün olmayan normal hormonlu erkek varmı.? Ben görmedim.
Acun kadınlarada kötü davranmadığından beni ilgilendirmez. Zorba değil, kızlar kendi istekleri ile ne yapıyorsa yapıyor. Kimseyi ırgalamaz. Tabi devlet yönetiyorsanız ırgalar. Ülkenin geleceği açısından aile yaşamını korumanız ve bu tür adamları ön plana çıkarmamanız gerekir ama ben devlet yönetmiyorum. O ayrı konu.
Yine genç bir kadınla olan evliliği bitti.
Zaten acun unki evlilik değil ticaret. Kadın taze bedenini veriyor, acun da ekonomik imkanlarından faydalandırıyor. Boşandıktan sonrada kadını parasız bırakmazki, diğer genç kızları cezbedebilsin.
Bu konuda Aklıma takılan şu.
Çok fazla evlilik yapıp boşananların gerçekte eşcinsel erkekler olduğunu biliyorum. Mesela mehmet ali erbil. mesela biseksüel olan ünlü bir türkücü. Türkücünün adını yazmadım, biseksüel olduğu bilinmesine rağmen, erbil gibi itiraf etmediğinden adını vermem doğru olmaz. Başka bi popçu erkek var oda evlenip boşanıyor oda bi seksüel.
Kadınlar bu erkeklerin eşcinsel yada biseksüel olduklarını bilerek evleniyorlar. Boşanacakları açık. Ama boşandıklarında hayat boyu parasız kalmayacaklarını bildiklerinden yinede evleniyorlar. Tamamen ticaret.
Peki bu erkekler neden kadınlarla evlenip üzerinede bi sürü çocuk yapıyorlar. Valla net bilmiyorum. Çocuk, yaşlanınca yanlız kalmayayım diye yapılıyordur. Ayrıca bu toplumda kabul görmek ve mesleği ile para kazanmaya devam edebilmek içinde olabilir.
Acaba acun damı mehmet ali erbil gibi.??? Bi kaç evlilik daha yaparsa, tamam dicem, buda öyle olmalı. Ya hep öyleydi, yada bolluk yüzünden soradan sapıttı.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri