Sayfa 66/215 İlkİlk ... 1656646566676876116166 ... SonSon
Arama sonucu : 1717 madde; 521 - 528 arası.

Konu: Temel Analiz 3.0

1.  Alıntı Originally Posted by DRİZM Yazıyı Oku
    Testi şöyle yaptım :

1- BİST TÜM den spor, yo, gyo, banka, taş-toprak, sigorta, factoring-kiralama, holding endekslerini ÇIKARDIM.

2- TV ne göre sıralama yaparak 5 hisseli 1 adet portföy oluşturdum.

Ilk mesajda Bist 100 demissiniz sanirim ondan kaynaklandi, bist tum de dediginiz sekilde yapinca sonuclar uyustu.
    Hatta bu kurgu ile(bist tum- bazi endeksler) uzun vade yaptigimda backtestler mevcut (bist100-bazi endeksler) portfoyumden cok daha iyi sonuclar verdi, belli bir sure-yada portfoy buyuklugune ulasana kadar bist tum den devam edip sonra bist 100 e donmek de dusunulebilir sanirim.

2.  Alıntı Originally Posted by torwais Yazıyı Oku
    Ilk mesajda Bist 100 demissiniz sanirim ondan kaynaklandi, bist tum de dediginiz sekilde yapinca sonuclar uyustu.
    Hatta bu kurgu ile(bist tum- bazi endeksler) uzun vade yaptigimda backtestler mevcut (bist100-bazi endeksler) portfoyumden cok daha iyi sonuclar verdi, belli bir sure-yada portfoy buyuklugune ulasana kadar bist tum den devam edip sonra bist 100 e donmek de dusunulebilir sanirim.

İlk mesajda da BİST TÜM olarak başladık, sonra bazı endeksleri çıkararak son durumumuza ulaştık.

yazdığınız uygulama da yapılabilir, ama ben şahsen BİST 100 kullanıyorum.

3. Sistemi inceledim temmetüsü yüksek hisselere yatırım yapılması mantıklı geldi. Sonuçta temettü veren hisseler kar eden , uzun vadeli düşünülen, sağlam hisselerdir.

Fakat temüttü verdiği halde karı düşmeye başlayan şirketler var mesela çimentolar gibi. Kar düşünce fiyatlarda etkileniyor uzun vadede temettü verse bile hisse kar düştüğü için iyi bir yükseliş kaydedemiyor. Karı düşen hisseleri çıkarıp , karlı temettü hisselerinden eşit aralıklı bir portföy daha mantıklı ve kazançlı olur gibime geliyor. Belkide böyle yapmışsınızdır ben sadece ilk sayfayı okudum sistemi oradan anlamaya çalıştım .

4.  Alıntı Originally Posted by atakanözbaki Yazıyı Oku
    Sistemi inceledim temmetüsü yüksek hisselere yatırım yapılması mantıklı geldi. Sonuçta temettü veren hisseler kar eden , uzun vadeli düşünülen, sağlam hisselerdir.

Fakat temüttü verdiği halde karı düşmeye başlayan şirketler var mesela çimentolar gibi. Kar düşünce fiyatlarda etkileniyor uzun vadede temettü verse bile hisse kar düştüğü için iyi bir yükseliş kaydedemiyor. Karı düşen hisseleri çıkarıp , karlı temettü hisselerinden eşit aralıklı bir portföy daha mantıklı ve kazançlı olur gibime geliyor. Belkide böyle yapmışsınızdır ben sadece ilk sayfayı okudum sistemi oradan anlamaya çalıştım .

Biz de aynen öyle yaptık : bir önceki sayfadaki 519 nolu iletide formülün son halini görebilirsiniz.

5. Ecilc 4,35
    Eczyt 10,75
    Alka 4,20
    Aygaz 14,92
    Vesbe 10,02
    Despc 3,59
    Fmızp 13,17
    Sanko 2,89
    Aksa 12,10
    Petkm 6,07

maliyetlerle sisteme girdim. tek seferlik temettü veren türkcell, boykot moykot hikayesine pınarlar, kar edemeyen çimentolar ve değer büyümesi yaratamayan pagyo gibi gyo ları almadım.

birebir faiz işlemleri olan hisseleri de almadım.

bu on hisse çıktı süzgeçten geçe geçe.

sığ tahtaları da eledim bu arada.

bakalım 3 ay ömrümüz olursa görürüz

6.  Alıntı Originally Posted by cesar Yazıyı Oku
    Ecilc 4,35
    Eczyt 10,75
    Alka 4,20
    Aygaz 14,92
    Vesbe 10,02
    Despc 3,59
    Fmızp 13,17
    Sanko 2,89
    Aksa 12,10
    Petkm 6,07

maliyetlerle sisteme girdim. tek seferlik temettü veren türkcell, boykot moykot hikayesine pınarlar, kar edemeyen çimentolar ve değer büyümesi yaratamayan pagyo gibi gyo ları almadım.

birebir faiz işlemleri olan hisseleri de almadım.

bu on hisse çıktı süzgeçten geçe geçe.

sığ tahtaları da eledim bu arada.

bakalım 3 ay ömrümüz olursa görürüz

Sabır, disiplin ve bol kazanç dilerim.

7.  Alıntı Originally Posted by DRİZM Yazıyı Oku
    Sabır, disiplin ve bol kazanç dilerim.
    teşekkür ederim. borsada sabır ve disiplinin benim için kolay olduğunu düşünürüm hep. altı yıldır elimde olan hisseler var. bakalım bu tarz bir sistem ne kazandıracak.

parçalı olması
    karı realize edip yeniden hisse alması cezbeden tarafı. bir de aldığım hisselerden bir ikisi hariç hepsini gözü kapalı alırdım zaten sistem muhabbeti olmasa da

8. Merhaba,
    3 aylık sistem bugün normalde hisseleri değiştirmesi gerekiyordu.
    Ama bende değişmemiş. Yani 1-3 ay, 3-6 ay, 6-9. ay ve bugün 10. ay olarak yeni hisse senetleri alması gerekirdi.
    Almamış.
    Sizde durum nedir?

Sayın DRİZM,
    Deneyimlerinize dayanarak sormak istiyorum.
    3 aylık periyotlarda, hisse değişimi olacağı zaman (yani bugün gibi) yeni hisseleri ne zaman alacağız.
    Sistem bugün kapanışa göre yeni hisseleri seçmesi gerekmez miydi?
    Eğer seçseydi bugünkü kapanış fiyatlara yakın değerden yarın sabah mı almamız gerekirdi?
    Şimdiye kadar siz nasıl bir yöntem izlediniz?

Sayfa 66/215 İlkİlk ... 1656646566676876116166 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •