Sayfa 660/997 İlkİlk ... 160560610650658659660661662670710760 ... SonSon
Arama sonucu : 7970 madde; 5,273 - 5,280 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz IV

Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Bir kredi kartının borcunu diğerine vuruyor.

Brüt gelirini eline ver. Çok önemli kısmını geri alamazsın.

Stopaj (vergi sorumluluğu) müessesinin getiriliş amacı da bu zaten.

Konuyu münazara haline getirip burada kaz*****n dediği şekle uyulacakmış gibi bir heyecan ve ısrar var Sn discretus'un yazışmalarında.

Oysa bu konu şu içinde bulunduğumuz durum itibariyle (ekonomik sosyal vs) onun dediği şekilde halli neredeyse imkansız.

Vatandaşın zaten başı başka borçlardan belada. Böyle bir topluluğa bir de vergi emanet etmek kediye ciğer emanet etmek gibi bir şey.
    söylediğimiz beyanname sisteminde ücretlilerin gelir vergisi zaten yine kaynakta kesilecek.. sanırım genel toplumsal reaksiyonların doğru olduğu ("bu sistem TR ye getirilemez!" reaksiyonu mesela) kabulu bu sisteme itirazların temelinde var ama doğru olduğunu da göstermez..

özetle: beyanname sisteminde ücretli çalışan yine vergisini kaynakta veriyor.. işveren yine kesiyor.. ancak yıl sonunda ücretli diğer istisna ve kesintileri beyannamede kullanma imkanı elde edecek.. yani her durumda devlet daha başta ücretlilerden gelir vergisini alıyor olacak.. dolayısıyla önerilen sistem şu andakinden hiç bir durumda daha negatif ve kötü değil..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

2. Hocam beyanname, denetim işleri işin içine girerse rüşvet olayları ayyuka çıkar...

sigara yasağı konusu:

biliyorsunuz mevcut zihniyetin tüm icraatlerine not versek (ben daha once vermiştim bu forumda) herhalde ağırlıklı olarak 0 (yazıyla sıfır) çıkacaktır.. dış politika, ekonomi, eğitim.. aklına ne gelirse .. ama sıfır olmadığı şeylerden birisi sigara yasağı.. evet bu yasağa ben de uyulmadığını gözlemliyorum zaman zaman.. ama yasağın olmadığı zamanları düşündüğümde en azından doğru yönde bir adım diyorum.. diğer yandan velev ki sigara yasağına uyulmuyor, peki vergi kanunlarına uyuluyor mu? hayır.. orada da uygulamada çok çok ciddi sıkıntılar var..

haaaa. iktidarın karnesinde sıfır olmayan belki de ikinci şey: yeni vergi icat edebilme yeteneği.. orada 100 ü hakediyorlar.. enteresan.. sıfırlarla dolu bir karne.. ama bu kalem 100..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Alıntı Originally Posted by EREGLTUPRS Yazıyı Oku
    Hocam beyanname, denetim işleri işin içine girerse rüşvet olayları ayyuka çıkar...
    gunlerdir adamlar abd de bunu tıkır tıkır işletiyor diyoruz.. TR de de rahat uygulanır..hatta şu anda bir kısım halk zaten uyguluyor bunu.. sistemin herkese yayılması aslında ücretlilerin lehine.. diğer yandan sanki şu anda rüşvet yok.. bu tür negatif olasılıkları makul bir sistemin olamayacağı yönünde gerekçe olarak kullanmak mantıksız..

Vergi konusunda ki önerilerinizi damat berat a iletirseniz yardımcı olacaktır.

valla ben memnun değilim.. vatandaş olarak konuşma hakkımı kullanıyorum..diğer yandan zaten mevcut zihniyetin bu sistemi getirmeyeceğini arkadaki yazılarda yazdım, "kral çıplak" denmesini istemez.. ama toplumsal bilinç önemli.. bu sistem ücretlilerin lehine..

7.  Alıntı Originally Posted by murlak Yazıyı Oku
    Vergi konusunda ki önerilerinizi damat berat a iletirseniz yardımcı olacaktır.
    Aynen...John Waynen...

kötülükle (evil) sadece şikayet ederek savaşılmaz..yapıcı olmak ve aksiyon insanı olmak gerekir.. sadece negatiflikleri görmek fayda sağlamaz.. halkın doğru bildiği yanlışları düzeltmek ve konfor alanı dışında düşünebilmesini sağlamak gerekir.. senaryolar.. simülasyonlar.. getiri ve götürüler ne olacak.. soyut düşünme yönünde adım atmak.. hepsi orta uzun vadede dönüşümün yapıtaşlarından birisi..

Sayfa 660/997 İlkİlk ... 160560610650658659660661662670710760 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •