Sayfa 662/1312 İlkİlk ... 1625626126526606616626636646727127621162 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 5,289 - 5,296 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

2. oturmak için alabileceği eve parası yetmeyenler parayı daha iyi değerlendiremeyeceklerse düşük bütçeli bir ev almaları mantıklı olur. kiracıdan o kadar korkmaya gerek yok. işi sağlam kazığa bağlayıp, en yüksek kiraya verene evi vermektense ödeyebilecek olana verip düzgün bir emlakçıya verirlerse sorun yaşama ihtimalleri düşük.

şartları baştan koyun, depozito, depozito senedi, kira için 12 aylık ayrı senet, taahhütname, findeks, kefil alın. ite kopuğa vermezseniz bir şey olmaz. sizinle şartlarda pazarlık etmeye kalkana yol verin gitsin. iki mutfak dolabı 2 musluk kırsa 1 boya yaptırsan 10 15 bin para çıkar cebinden en az, o yüzden sağlam kazık önemli. bu açıdan emlakçıda önemli. çoğuna güvenilmez ancak sanılanın aksine emlakçı doğru fiyatı söyler size.

3.  Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    İbret verici...

Ev sahiplerinin 'yüksek kira' pişmanlığı... 'Ellerim kırılsaydı da evimi onlara vermeseydim!'

https://www.hurriyet.com.tr/gundem/e...eb705dc33d66b1
    Düzmece zırva haberler.
    Ablamın 20 yıllık kiracısı "karı-koca çalışan çocuksuz aile" olduğu halde ve kirası da 1100 lira gibi komik bir rakam olduğu halde son yıllarda canımızdan bezdirmişti.

Benzer şekilde hep ailelerle sorun yaşadık.
    Öğrenci bulunamadığı dönemlerde bazen pes edip aileye veriyorduk ama hep pişman ettiler. Ayrıca ucuza ev verdiklerimiz de hep daha ucuz olsun istediler. "25 lira zam yapsam olmaz mı" diyenler oldu. Yüzsüzlükte ve fırsatçılıkta sınır tanımadılar.

Haberin içinde geçen "ah keşke aileye verseydim" "keşke ucuza verseydim" gibi zırvalıklara gülsem mi kızsam mı bilemedim.
    Haberi uyduranın hayal dünyasındaki saçmalıklar işte.
    Samanyolu TV'nin saçma sapan "ibretlik" dizilerine benziyor.

4.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Satışlar düşecek kimse ev almayacak fiyatlarda düşecekmiydi
    Kredi sikilasmasi temmuzda basladi, etkisini onumuzdeki ay goruruz. Konut icin artik bir sure deniz bitti bence.

5. Bu arada; artik gecmisi konusup tartismak yerine gelecek tahminlerinizi yazalim.

Gectigimiz 2-3 yil, ondan onceki 2-3 yilin neredeyse tam tersi seklinde gecti konut piyasasi icin. Peki sizce onumuzdeki donem ne olur?

Benim tahminim; konutta usd ve reel bazli tepe noktalara yakiniz artik, dunyada baslayan ve turkiyenin de muhtemelen ileride baslayacagi parasal sikilasma sonrasi konutta reel fiyat gerilemesi kacinilmaz..

Yabancilara konut satisinin yasaklanmasi, multecilerin en azindan bir kisminin gonderilmesi, ukrayna savasinin bitmesi gibi senaryolarda konut fiyatlari reel olarak baya geri cekilebilir.

Ben bu noktadan yatirim icin konut almayi mantikli gormuyorum, konut yatiriminin tek esprisi ucuz sabit faizli kredi idi fakat onu da kestiler.

Dunya resesyona girerken sadece konut degil, bir cok emtianin fiyatlarinin geri cekilmesi muhtemel.
    Turkiyede alicinin tekrar guclu oldugu donemin gelmesi icin konut arzinin artmasi sart, onun icin de emtia fiyatlarindaki dusus etkili olacaktir.

Tabiki ytd, ayrica turkiyedeki enflasyon goz ardi edilmemeli, tahminlerim tamamen reel fiyatlar uzerine.

satın elinizdeki evleri ucuzlayınca alırsınız
    bir halt olacağı yok.

7. Kiracı haberine kurgu, düzmece diyen arkadaşlar var. Hangi haber kurgu değil ki? Hoşunuza gidene inanıyor, gitmeyene saçma diyorsunuz. Mesela bir gayrimenkul şirketi sahibi bugün tv ye çıkıp; konut çok iyi bir yatırım aracıdır, önümüzdeki dönemde fiyatlar artmaya devam edecektir, alım düşünen kişiler için şu anki fiyatlar fırsattır kaçırmayın dese hoşunuza gider di mi? Kurgu filan demezsiniz

8. Emlak lehine veya aleyhine olması fark etmeksizin, haber olarak sunulan herhangi bir kurguya inanmaya ihtiyacım yok sayın Boymatlı.
    Yaşanmış yeterince kiracı tecrübem var.

Karşınızdaki kişileri "basit düşünen ilkel insanlar" gibi görmeyin.
    Burası hisse.net.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

Sayfa 662/1312 İlkİlk ... 1625626126526606616626636646727127621162 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •