Sayfa 67/931 İlkİlk ... 1757656667686977117167567 ... SonSon
Arama sonucu : 7445 madde; 529 - 536 arası.

Konu: ISYAT İş Yatırım Ortaklığı

1. Bedelsiz olmaz, gecmiste yapilan olay bir kez o da sermaye oldukca kucukken, zorunluluktan yapildi.

Ver bana 5 TL. al sana 5 tane 1 Lira, bunun ky'a asla bir katkisi yoktur ve bir usulsuzluktur, durust sirketlerin isi degildir.

Bedelli acikladiginda, benim arkadasta 700.000 lot var, sizce o 700.000 lot 1 TL.den mi alir, yoksa 0.91 kurus piyasa fiyatindan mi, Bedelli de olmaz.

Amac yatirim sermayesini buyutmek se, arkasinda IsBank var, alir en ehven krediyi isine bakar.

Diger taraftan bu isler icin SPK'dan izin almak gerekiyor, bu sartlarda, bu hisse fiyatinda o izni alamaz, fiyat 1.40 olsa da alamaz.

Zaten 160 Milyon hisse var, boyle bir ihtiyacta yok.

IsBank Turkiye'de en durust calisan bankadir.

Ya bedelli olursa dusuncesi sadece yatirimcinin kafasini karistiracak bir endise konusudur.

Ayrica eger yaparsa, ben bu hisseyi 1 sn. tutmam.

2. ISYAT'in bir sermaye darligi, ihtiyaci yok, nereden biliyoruz, eldeki paranin bir kismi Vadeli Meduatta.

Ben ikraza cikiyorum dediginde, once vadelide tuttugun parayi kullan derler adama.

Bedelsiz konusunun tek bir faydasi vardir, hisse fiyati 300 TL.dir, kimse alamaz, bir likidite yaratmak icin belki 10 kat belki 100 kat bedelsiz aciklar ki ky alabilsin, sermaye tabana yayilabilsin.

ISYAT'ta fiyat 1.20 olsa, isteyen alir, bunu 30 kurusa dusurmenin bir mantigi olabilir mi ?

3. Bedelli yada bedelsizin, KY'ye çok bir katkısı yok. Belki bedellinin, şirkete sermaye girişi olacağı için şirkete bir faydası olacağı söylenebilir ve uzun vadede karlılığını yüksek sermaye ile arttıracağı öngörüsü ile KY'nin daha çok temettü alması beklentisinden bahsedilebilir ama bu daldaki kuş tabii.

İŞYAT'ın sermayeye ihtiyacı yok söylemine pek katılmıyorum. Zira yıllar bazında baktığımızda sermayenin sürekli eridiğini görüyoruz. Orta uzun vadede bu istenilen bir durum değil. Paranın vadelide tutulması, sermayenin güçlü olduğu anlamına gelmiyor bence. Yatırım stratejisinin bir parçası olabilir, diğer yatırım enstrümanlarının riskini almak istememiş olabilir vb.

İŞYAT, elindeki para sermaye piyasalarında yatırım yapan bir kuruluş. Dolayısı ile elindeki sermayesi ne kadar çok olursa, yatırımcısına kar sunma olasılığı o kadar çok olur. Yıla portföy büyüklüğü olarak yanlış hatırlamıyorsam 220milyon civarında bir para ve minimum karlılık hedefi %10,70 olarak başladı. Kabaca %10 desek 22milyon civarında kar elde etmeyi planlıyor minimum. Bu para 220 değilde 400 olsa kar hedefi 40 milyon olacak ve dağıtacağı parada o kadar olacak.

Diğer bir deyişle, buradaki konu bence İŞYAT'ın sermayeye ihtiyacı olup olmaması değil, portföy büyüklüğü. Zira dağıtılan temettü miktarı, portföy büyüklüğüne birebir bağlı.

Portföyün büyümesi ise iki şekilde olur, ya edilen kar dağıtılmayıp sermayeye eklenecek yada sermayeye dışardan enjekte yapılacak.

4. Olan parayı mevduata yatiriyorsa,piyasada para kazandıracak çok cesitli estrumanin olmadiginin da kanitidir...220 milyon lira türkiye şartlarında çok iyi para, portfoy degeri olarak bistte y.o larin en büyüğü...ayrıca 220 milyon lira rahat bistteki 100 tane sanayi sirketlerinin piyasa degerini sollar...onemli olan yıllık kazancı,mesela yıllık % 25 kazaniyorsa hertürlü bedelli yaparsa katılırım ve yadirgamamda ama %10 yapıyorsa onu bende mevduatta yapiyorum..suan isyat tek avantajı 220 milyonluk portföyü 150 milyon almandir,aradaki 70 milyon lira fark temettu verimliliğini artiriyor baskada bir cazibesi yoktur...

5. Bence asil cazibesi, koydugumuz parayi bi tamam aldiktan sonra, kar payini omur boyu alacak olmamiz.

Benim maaliyetim 0.72.

En dusuk 12 kurus bile verse, ben %17 yapiyorum, bu oran vadelide yok.

Bu noktada enflasyon erozyonu konu ama, 6 sene sonra sifir maaliyetle kar payi almaya devam edecek olmamiz, bence bu erozyonu zaman icinde fazlasiyla karsiliyor.

Birikimleri enflasyondan korumanin yollari altin ya da doviz almaktir.

Ben bunlar yerine ISYAT aliyorum. Altini kasaya koymak gibi dusunun.

Hem reel anlamda bir kac kurus kazaniyorum, hem de param milli ekonomiye katki sagliyor.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Ben de ayni amacla Tuprs aliyorum.
    Max 3 sene sonra su an 32.50 olan maliyetim sifirlanir, maliyet eksiye iner ama ben temettu almaya devam ederim.
    Odedigim paranin karsiliginda bir tesis var ve kurulum maliyeti de her sene reel anlamda artiyor.
    Benim aldigim varligin enflasyon yipranmasi yok.
    Isyat'da bu kadar rahat olamazdim.
    Bir ara aldim 3-5 ay tuttum ama rahat edemedim.
    Belki biraz daha yaslanmam gerekebilir rahat edebilmem icin.
    Odenen temettunun bir kismini sermayeye geri eklemek zorunda hissederdim kendimi hep.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

7.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Ben de ayni amacla Tuprs aliyorum.
    Max 3 sene sonra su an 32.50 olan maliyetim sifirlanir, maliyet eksiye iner ama ben temettu almaya devam ederim.
    Odedigim paranin karsiliginda bir tesis var ve kurulum maliyeti de her sene reel anlamda artiyor.
    Benim aldigim varligin enflasyon yipranmasi yok.
    Isyat'da bu kadar rahat olamazdim.
    Bir ara aldim 3-5 ay tuttum ama rahat edemedim.
    Belki biraz daha yaslanmam gerekebilir rahat edebilmem icin.
    Odenen temettunun bir kismini sermayeye geri eklemek zorunda hissederdim kendimi hep.

Syg,
    Cok da iyi yapiyorsunuz.

Kurulus maaliyeti de ayrica enflasyon erozyonu, sermaye duzeltme farki ile guncelleniyor.

Bizim ISYAT tercigimiz Ferit Bey'in dedigi gibi 1.44'luk hisseyi 90 kurusa almak.

Toplamda 100.000 hisse filan olunca, yil sonunda dise dokunur bir kazanc elde edilebiliyor.

Bu rakkami TUPRS'tan elde edebilmek bir servet gerektiriyor.

Mesela bizim DeliKAN'da 700 Bin ISYAT var, 87.000 TL. gibi kar payi aldi.

TUPRS'ta bu kadar kar payi alabilmek icin zaten cok zengin olmak lazim.

Bizimki fakir isi...

8. Bizim DeliKAN'dan ornek verdik.

Kar payini aldi tatile cikti, hala kayip...

Sayfa 67/931 İlkİlk ... 1757656667686977117167567 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •