Sayfa 67/426 İlkİlk ... 1757656667686977117167 ... SonSon
Arama sonucu : 3407 madde; 529 - 536 arası.

Konu: GSDHO - GSD Holding

Ha ty baskıya devam derse bekleriz,mesele yok.Çoktan yatırımcı olduk.

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Navlun düştü şu bu e ne olmuş düştüyse ,dolar da 2 kat arttı.Bilanço dediğimiz şey de halen TL bazlı hesaplanıyor.Şubat 17 de o bilanço öyle ya da böyle kap a bildirilecek ,karnemizi hele bir alalım gerisini o zaman düşünürüz.Bu ara hangi videoyu seyretsem herkes 2022 de navlunlar artar bu dönemki düşüş mevsimsel diyor.Zaten navlun dediğin bunun sadece denizcilik kısmı ile ilgili,ordaki ballı kaymaklı kar sadece ballı hale gelmiş oldu,halen kar var halen orası para basıyor,dolar merkezin baskısına rağmen yıl sonuna kadar tutulamaz,orda da kar patlaması kambiyo karı olarak devam edecek,hoş ben ty nin yerinde olsam tüm parayı kur korumalı tl mevduata basarım,kimbilir belki de basmışlardır bile.
    --parayı basılı olduğu yerden nasıl alacak?

para nerde cidden

Bu arada 12 aylık bilanço tarihini tam bilen var mı arkadaşlar.Bilanço ne zaman gelir

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    para nerde cidden
    holding in solo olarak 74.8 milyon dolar dolar yabancı döviz pozisyon fazlalığı var...bu para ortak görünümü adı altında yüzde 3 dolar faizi ile (pardon yüzde 3 temettü garantisi ile) ciner holdinge borç verilmiş...

silopi elektriğe gerçekten ortak olmuş olsaydı...özsermayeden aldığı pay oranında konsolid edecekti...ve sanırım 7 yıldır bunun için bilançoda zarar yazacaktı...ben silopi elektriğin henüz kara geçtiğini sanmıyorum...

hem ortak, ama zarara katılmıyor, üstelik her yıl yüzde 3-4 oranında dolar bazında faiz alıyor (temettü dağıtamadığına göre besbelli faiz)...üstelik, bilançoda ciddi kur farkı karı yazarak bizim gibiler kekleniyor...

2 sene sonra, bu iş yürümuyor 30 milyon dolara satıp kıçı kurtardık da diyebilir...kağıt üzerindeki karlar da buhar olup gitmek ile kalmayıp belki de ortaklıktan 50 mşilyon dolar zarar ettim diyerek vergi matrağından düşecek (yani karlar silinecek)

yatırımcı sunumundan:

GSD Holding, Silopi Elektrik’teki
    %5,4 payını geri satmıştır. Silopi
    Elektrik’in sermayesi bedelli
    olarak 1,5 milyar TL’ye çıkarılmış
    olup kalan %9,6 payı korunacak
    şekilde hiçbir bedel ödenmeksizin
    pay alınmıştır.
    Silopi Elektrik ve Park Holding,
    GSD Holding’in bakiye alacağı
    üzerinden %3 oranında temettü
    vermeyi garanti etmektedir.

İyi de o kur farkı karının vergisi baya baya ödeniyor,şirket buna nasıl eyvallah diyor,o kısmına aklım ermedi,o hesabı kesip atması gerekmez mi.

Sayfa 67/426 İlkİlk ... 1757656667686977117167 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •