Sayfa 67/96 İlkİlk ... 1757656667686977 ... SonSon
Arama sonucu : 763 madde; 529 - 536 arası.

Konu: TUPRS - Tüpraş

1. 3-5 çizikle olan şeyleri söyleyeyim ben ;
    froto dan örnekleyeyim,malum bu tayfa ile münasebetimiz froto da başladı..1240 larda iken aylar önce bağırdık,düşüş olacak diye..herşey yolunda idi onlara baksan 1800 lere gidecek..onlara baksan tabi..zaten goygoy tayfasına baksan...neyse...biz neye baktık..formasyon a baktık ilkönce..formasyon yön hakkında ufak bir sinyaldir..formasyon aşağı verdi...tabii sadece formasyonla amel etsen %40 şansın...herşeyi söyleyen indikatör dür..içinde hacim var , yön var, ortalama var ..var oğlu var..baktık RSI 2 aydır uyumsuzluk veriyor..yani fiyat yukarı verirken rsı aşağı veriyor...yani sen fiyata bakma diyor aslolan bu ...sadece ona da bakmadık,mac d de sağlam indikatör..o da negatif uyumsuz..
    neyse hesapladık kitapladık dedim ki bu 1000 e kesin inecek hatta 932 yi de görecek dedim..girin froto formuna tarih tarih yazdım..hatta sattıklarımıda gösterdim resimleriyle..kimse aksini söyleyemez..göstere göstere...zaten gıcıklıkları ordan..kendileri yapamadıkları için...3-5 çizik miş...hadi ordan....
    1186 tl ortalama ile 3.000 lot çıktım..o esnada Ereğli 1,5 sene üzerine al verdi..hep takipteydim..yine indikatörler..ereğli ye girdim 1 hafta da %6 da ordan aldım..froto da düşüyor..uzatmayayım,2 ayda 3.000 lot ile çıkıp 3.513 lot la tekrar froto ya girdim..
    her kağıdın teknik fıtratı vardır..froto her sene sana %30 lot arttırma fırsatı verir..flama formasyonunu sever,negatif uyumsuzluklar çalışır..bilen bunu her sene yapar..3-5 çizik diyorlar ya..o 3-5 çizik 4 senede 7.000 lot la başladığım froto yu 4 sene sonunda 9.800 lot a getirdi..temettüler de buna dahil değil..
    tek tek aldığım sattığımı dekont resimleri ile gösterdim...kim yapar,kim yaptı şimdiye kadar..girin froto ya görün...
    3-5 çizikmiş....benim harcım değil demiyor da....bunlara biri garanti verse,dese ki froto 1240 dan 800 lere düşecek yeminle söylüyorum herkesten önce satarlar..bakma sen yatırımcılığı kağıda sadık kalmak mottosu ile eşleştirdiklerine..o lot larım bloklu diyen kardeş bile kahvaltı etmeden blok u kaldırıp satışı verirdi..bu ucuz numaralara gerek yok ...sizin temel analizden de anladığınız yok..bu cahillerin hiç bir bilanço yu yorumladıklarınıda görmedim..
    bunlara ver lot ları,tavuk gibi üstüne yatsınlar sonra kendilerine uzun vade değer yatırımcısı desinler..sabırlı olmak erdem mişde,koç var a güveniyorlarmış da,yönetim iyiymiş de,yatırımcı fiyatlardan etkilenmezmiş de....bilseler senden benden önce satarlar..
    800 lere indiğinde forum ağlama duvarı gibiydi..hey gidi...yalandan alım fırsatı veriyormuş da, biraz daha ekleme yapmış da...geceleri uyuyamadılar..
    çocuğa da versen 1000 lot 5 sene sonra yine 1000 lot alırsın..ne özelliğin var senin..o da senin kadar kazanır..
    3-5 çizik miş...hadi ordan...siz kuluçkaya devam edin..her gün sayın lotlarınızı,belki çoğalır..çoğaltırsınız da..

Alıntı Originally Posted by gürselbb Yazıyı Oku
    3-5 çizikle olan şeyleri söyleyeyim ben ;
    froto dan örnekleyeyim,malum bu tayfa ile münasebetimiz froto da başladı..1240 larda iken aylar önce bağırdık,düşüş olacak diye..herşey yolunda idi onlara baksan 1800 lere gidecek..onlara baksan tabi..zaten goygoy tayfasına baksan...neyse...biz neye baktık..formasyon a baktık ilkönce..formasyon yön hakkında ufak bir sinyaldir..formasyon aşağı verdi...tabii sadece formasyonla amel etsen %40 şansın...herşeyi söyleyen indikatör dür..içinde hacim var , yön var, ortalama var ..var oğlu var..baktık RSI 2 aydır uyumsuzluk veriyor..yani fiyat yukarı verirken rsı aşağı veriyor...yani sen fiyata bakma diyor aslolan bu ...sadece ona da bakmadık,mac d de sağlam indikatör..o da negatif uyumsuz..
    neyse hesapladık kitapladık dedim ki bu 1000 e kesin inecek hatta 932 yi de görecek dedim..girin froto formuna tarih tarih yazdım..hatta sattıklarımıda gösterdim resimleriyle..kimse aksini söyleyemez..göstere göstere...zaten gıcıklıkları ordan..kendileri yapamadıkları için...3-5 çizik miş...hadi ordan....
    1186 tl ortalama ile 3.000 lot çıktım..o esnada Ereğli 1,5 sene üzerine al verdi..hep takipteydim..yine indikatörler..ereğli ye girdim 1 hafta da %6 da ordan aldım..froto da düşüyor..uzatmayayım,2 ayda 3.000 lot ile çıkıp 3.513 lot la tekrar froto ya girdim..
    her kağıdın teknik fıtratı vardır..froto her sene sana %30 lot arttırma fırsatı verir..flama formasyonunu sever,negatif uyumsuzluklar çalışır..bilen bunu her sene yapar..3-5 çizik diyorlar ya..o 3-5 çizik 4 senede 7.000 lot la başladığım froto yu 4 sene sonunda 9.800 lot a getirdi..temettüler de buna dahil değil..
    tek tek aldığım sattığımı dekont resimleri ile gösterdim...kim yapar,kim yaptı şimdiye kadar..girin froto ya görün...
    3-5 çizikmiş....benim harcım değil demiyor da....bunlara biri garanti verse,dese ki froto 1240 dan 800 lere düşecek yeminle söylüyorum herkesten önce satarlar..bakma sen yatırımcılığı kağıda sadık kalmak mottosu ile eşleştirdiklerine..o lot larım bloklu diyen kardeş bile kahvaltı etmeden blok u kaldırıp satışı verirdi..bu ucuz numaralara gerek yok ...sizin temel analizden de anladığınız yok..bu cahillerin hiç bir bilanço yu yorumladıklarınıda görmedim..
    bunlara ver lot ları,tavuk gibi üstüne yatsınlar sonra kendilerine uzun vade değer yatırımcısı desinler..sabırlı olmak erdem mişde,koç var a güveniyorlarmış da,yönetim iyiymiş de,yatırımcı fiyatlardan etkilenmezmiş de....bilseler senden benden önce satarlar..
    800 lere indiğinde forum ağlama duvarı gibiydi..hey gidi...yalandan alım fırsatı veriyormuş da, biraz daha ekleme yapmış da...geceleri uyuyamadılar..
    çocuğa da versen 1000 lot 5 sene sonra yine 1000 lot alırsın..ne özelliğin var senin..o da senin kadar kazanır..
    3-5 çizik miş...hadi ordan...siz kuluçkaya devam edin..her gün sayın lotlarınızı,belki çoğalır..çoğaltırsınız da..
    Ben forumda pek yazmıyorum, daha çok okuyorum. Frotoda da Tüpraşta da okudum yazılarınızı. Aynen de dediğiniz oldu düşecek dediniz diye kötü oldunuz.
    Ama yalan olmasın, dekont hatırlamıyorum, göndermediniz de diyemem. Forumda amacım kimin ne yaptığını görmek değil, etraftaki fikirleri görebilmek.
    Biraz fanatizm var orası doğru. Ancak yatırım tarzı olarak herkes farklı. Ben beceremediğim için sat al yapamıyorum mesela. Girişimlerim genelde olumsuz olsu, o yüzden beklemek biraz daha kolayıma geliyor. Tabii stresli ve maliyetli bi şey.
    Hatta bana da kızmıştınız "nasıl yapamıyorsun o kadar grafik paylaşıyorum hiç mi bakmıyorsun" diye

Tecrübe ve maddiyat meselesi sanırım, zamanla bi şeyler öğreneceğim. Hem korku hem fanatizm. Bende de var hisseye aşık olma durumu... Bazı şeyler bana ders oldu, bakalım bundan sonra akıllanacak mıyım?
    Grafikleri bekliyorum Gürsel bey ihmal etmeyin

Başlıkta bazı alıntılar doğrudan kişisel alındı ve karşılık verildi, devamında da gruplaşma oldu ve çatışma çıktı. Her şey iyi güzel ama herkes yatırım mantığına, stratejisine göre haklı.
    Ben mesela 10 yıl biriktirsem, sürekli toplayarak ilerlesem, ben de başkasının tekniğine, stratejisine şüphe ile bakarım. Bu gayet normaldi, siz de bu tip yatırıma benzer bakış açısıyla yaklaşıyorsunuz.
    Ancak dediğim gibi kişisel atışmalar tatsız oldu. Siz pek girmediniz bunlara ama sayın @serkalgo biraz daha aktif oldu ve siz iki kişi bi grup ve diğer 3-4 kişi başka bi grup gibi görünüyor.
    Ancak sadece görünüyor, kalpler aynı olsa da cüzdanlar farklı!
    Ben ben birinin fikrini yanlış buluyorum diye ona düşman olacak, hasım olacak değilim ki
    Herkes fikrini paylaşıyor, forumun amacı bu.

3. bu dekontlardan bir tanesi..1500 lot satış..diğerine baktım bulmadım..1000 sayfa forum..bulunca onuda paylaşırım

tarihe bak..froto 932 yi gösteriyorum...

4. doğru kağıdı temel analizle seçer, o kağıttan teknik analizle para kazanırsın..başka türlü sermayen büyümez..teknik analizsiz olmaz..kazanamazsın..lot ların üstüne yatıp büyümesini bekleyemezsin...büyümez..
    ha yapana bir şey demem..
    ha o yapan teknik analize 3-5 çizik derse de sabaha kadar cevabını alır..belgeleriyle....
    teknik analizsiz olmaz,büyüyemezsin,zenginleşemezsin..teknik analizsiz yatırımcı olmaz..yatırımcı değildir o, emanetçidir..hep 1 adım geridedir..düşüşlerde yakalanır,beklemek zorunda kalır,zaman kaybeder,fırsatı değerlendiremez,lot arttıramaz,sermayesi aynıdır..
    sermayesini aynı zanneder daha kötüsü..her ay %5 sermayesi erir bilmez...senede aldığı %7 temettüyü bir şey sanır..
    o yüzden imkanı olan teknik analiz öğrensin.2-3 ay da en azından nerden girilip çıkılacağını öğrenir..ilerledikçe de para kazanır..
    başka türlü olmaz..inanın olmaz..

5. bir konuyu daha aydınlatalım,
    hani diyor ya kuluçkacı lar,tuprs manipülatif kağıt değil burda teknik işlemez diye...cahilliğe bak..
    teknik asıl manipülatif tahtada işlemez..
    şöyle;
    5 kişi birleşsek,10 ar milyon da para koysak desek ki hangi tahtayı kaldıralım...adres belli...değil mi?..50 milyona kaldıracağın tahtalar var..bilmemne su ürünleri,bilmem ne yüzey boyaları,bilmem ne ev aletleri...doğru mu...50 milyona bu kağıtların tahtasına girersin..bak hacme günlük o söyler sana..
    sonra ne yaparsın, 2 kişi burdan kademe verir,3 kişide karşıdan doldurur...ne mum kalır,ne formasyon ne teknik...
    anladınız mı?
    ha gel sen bunu tuprs da yap...50 milyon la?..hadi froto da yap?..hadi garanti de yap....50 milyar la yapamazsın...burda tahtacı tekniğe göre işlem yapar..öyle mal döker,öyle toplar..karşılarında burdaki gibi cahiller yok..mumları çalıştırır orda,formasyonları çalıştırır..
    o yüzden büyük kağıtlarda teknik çalışır, yan tahtalardan kork..
    piyasa yapıcı,tahtacı,takas,kademe,karanlık oda,aracı kurum dağılımları,teknik analiz..bunlar daha nedir bilmeden öyle konuşmamak lazım..
    öyle tuprs a manipülasyon kağıdı değil burda teknik çalışmaz dersen...kıy parana madem buralarda Fink atacaksın git bir temel ve teknik eğitim al..kavramları doğru öğren..
    sadece takas dan gir çık yapanlar var..adam parayı takip ederek tahtacının kaç tan maliyetlendiğini görüp satacağı yeri biliyor..bırak teknik analizi,grafiğ,bilanço yu...
    ilkönce kendimizi yetiştirelim,önce biz öğrenelelim,sonra millete tavsiye veririz...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by reyz Yazıyı Oku
    Ben forumda pek yazmıyorum, daha çok okuyorum. Frotoda da Tüpraşta da okudum yazılarınızı. Aynen de dediğiniz oldu düşecek dediniz diye kötü oldunuz.
    Ama yalan olmasın, dekont hatırlamıyorum, göndermediniz de diyemem. Forumda amacım kimin ne yaptığını görmek değil, etraftaki fikirleri görebilmek.
    Biraz fanatizm var orası doğru. Ancak yatırım tarzı olarak herkes farklı. Ben beceremediğim için sat al yapamıyorum mesela. Girişimlerim genelde olumsuz olsu, o yüzden beklemek biraz daha kolayıma geliyor. Tabii stresli ve maliyetli bi şey.
    Hatta bana da kızmıştınız "nasıl yapamıyorsun o kadar grafik paylaşıyorum hiç mi bakmıyorsun" diye

Tecrübe ve maddiyat meselesi sanırım, zamanla bi şeyler öğreneceğim. Hem korku hem fanatizm. Bende de var hisseye aşık olma durumu... Bazı şeyler bana ders oldu, bakalım bundan sonra akıllanacak mıyım?
    Grafikleri bekliyorum Gürsel bey ihmal etmeyin

Başlıkta bazı alıntılar doğrudan kişisel alındı ve karşılık verildi, devamında da gruplaşma oldu ve çatışma çıktı. Her şey iyi güzel ama herkes yatırım mantığına, stratejisine göre haklı.
    Ben mesela 10 yıl biriktirsem, sürekli toplayarak ilerlesem, ben de başkasının tekniğine, stratejisine şüphe ile bakarım. Bu gayet normaldi, siz de bu tip yatırıma benzer bakış açısıyla yaklaşıyorsunuz.
    Ancak dediğim gibi kişisel atışmalar tatsız oldu. Siz pek girmediniz bunlara ama sayın @serkalgo biraz daha aktif oldu ve siz iki kişi bi grup ve diğer 3-4 kişi başka bi grup gibi görünüyor.
    Ancak sadece görünüyor, kalpler aynı olsa da cüzdanlar farklı!
    Ben ben birinin fikrini yanlış buluyorum diye ona düşman olacak, hasım olacak değilim ki
    Herkes fikrini paylaşıyor, forumun amacı bu.
    Gürsel bey bende engelli..Siz paylaşım yapana kadar onun yazılarını ben görmüyorum. Dediğiniz gibi her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır.. Ama gerçek olan bir şey varsa çekirge bir zıplar, iki zıplar, 5-6-7 zıplar Ama sonunda teknik analizle sen takip ederken biri gelir dirençleri yada destekleri kırar geçer.. Dirençlerde, sen ilk etapta geriye çekildiği için stoplamışssındır.. Arkasından bakar durursun..

Burda mesele gürsel bey değil. Ben genel anlamda olabileceklerden bahsediyorum. Örnek vereyim 2018- yada 2019 du.. Trraktör 80 civarından 60 lara geldiğinde herks çok ucuzladığını söylüyordu.. Bende işin içinde biri olarak traktör olarak satışlarının çok düştüğünü ve böyle bir urumda ttrak ın karında da ciddi düşüşler olacağını söylemiştim..Çalıştığım kurumdaki arkadaşlarım teknik analiz ile bana destek ve dirençleri söylüyordu sonra fiyat 25-26 lara kadar düştü.. Sonra tam tersi oldu 40 lara çıktığında bir süre takıldı orda ve dirençde zorlandı Sonra yürüdü gitti.. 1000 leri gördü.
    Benzer şeyler tüpraşda da oldu.. Bölünmeden önce 75-76 lara kadar düşen tüpraş 130 dan düşerken sosyal medyada destekler çiziliyor şurdan döner burdan döner deniyordu. 130dan 110 lara dütü...120 ye çıktı herkes düzeltme bitti dedi.. Bense akdeniz marjlarının takip edilmesi gerektiğini söylüyordum..80 lere eldiğinde de artık marjlardaki dşüşler stabil hale geldi ve yükselişe geçti....Fiyat tekrar 130 lara geldi, burdan satan iyi para kazandı .:Ama orda bir süre bekleyince alttan alırım diye sattılar bedelsiz verdi ve şimdi 170 lerde

Elinde mal tutanlarda çok iyi kazandı..Ama ayrıca ekstradan düşük fiyattan bir çok kişi alım yapamadı..

Burda kimse ile kavga etme niyetinde değilim. Zaten elinde malı olan sağlam şirkette ise mutlaka ama mutlaka 3-5-10 yıllık zaman dilimlerinde para kaznıyor. Bu nedenle ben sürekli malın tutulması taraftarıyım.. Ama şirket kopar gider ve siz malda olmazsanız , yada temel analizi hiçe sayıp sektörün duraksadığını farketmezseniz ciddi fırsatları kaçırırsınız..

Yine bir örnek vereyim tofaşlarım vardı elimde ve byd haberi ile birlikte hemen sattım 270 civarıydı...Ama frotolara dokunmadın..Çünkü froto iç piyasadan en az etkilenen ve ihracatı yükske molan bir firma... Elimdeki nakiti kademeli olarak frotoya yatırdım.... Şu anda da daha üzerindne 2 ay geçmeden son alımlarımdan %8 kardayım.

Demek istediğim ve 3-5 çizikle kastım teknik analizle günlük para kazanabilirsiniz ama uv de kazancı asla yakalayamazsınız.. Bir gün bir yerde elinizden malı alırlar.. Yapmanız gereken makro ekonomiden anlayıp sektörekl analiz yapmaktır.. bunun içinde sektör raporlarını ve şirketlerin faaliyet raporlarını okumalısınız.. Rasyolarını takip etmelisniz.

Tekrar edeyim gürsel bey bende engelli, .. Siz alıntı yaptığınız için yazdım.
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

7. Her yatırımcının 2 ayrı portföyü olmalı. Biri ile evlenecek temettülerini yiyecek, öbürü ile kaçamak al sat al sat skor üstüne skor

Ytd

8. Portföyler birbirini görmeyecek duymayacak bilmeyecek yoksa sıkıntı çıkar

Ytd

Sayfa 67/96 İlkİlk ... 1757656667686977 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •