Sayfa 671/930 İlkİlk ... 171571621661669670671672673681721771 ... SonSon
Arama sonucu : 7440 madde; 5,361 - 5,368 arası.

Konu: ISYAT İş Yatırım Ortaklığı

1.  Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    temettü sonrası 73 kuruştan almışsındır.

ama yüksek matematiğinle yaptığın hesapta 350 bine ev satıp 78 kuruştan alıyordun. yani 450 bin hisseyi 78 kuruştan alıyordun. sen isyat da gösterge fiyattan bu kadar hisse aldın mı hiç. hadi 400 bin değil 100 bin aldın mı. hadi onu da boşver 10 bin aldın mı. 1 tanecik hisseyi dahi kaç defa alabildin gösterge fiyattan.

şirketin politikasını bilmiyorsun 50 kuruş sayıklıyorsun, isgsy hariç hiçbir iş gurubu hissesi para varsa dağıtalım işine girmez .

son 5 yılda almadığına pişman olmuşmuş, azcık matematik bilsen son 5 yılda alanların zararda olduğunu bilirsin. ama önümüzde 5 yılda karda olunacak diye düşünüyorum.
    Çok cahilsin ve çok ukalasın al sana yaptığım alımlardan bir tanesi.
    İspatlamak zorunda değilim ama susturmam lazım seni diğer arkadaşlardan özür dilerim.

Kademe kademe alırsın büyük alımlarda birden 350 bin sokulmaz tahtaya zeki arakadaşım benim.
    al eline kalem 5 yıl önce aldığın fiyat hesapla 5 yılda aldığın temettüler ilede alım yaptın hesap kitap biliyorsan artıda olduğunu anlarsın. Hoş hesap kitabı bilmediğin içinmi böyle boş konuşuyorsun yoksa araştırmadığın içinmi anlam veremedim.

2. Al buda hesaplaman için dağıttığı temettü miktarları 5 yıl önceden hesaplamaya başla anca bititrirsin.

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
     Alıntı Originally Posted by fLameng Yazıyı Oku
    Al buda hesaplaman için dağıttığı temettü miktarları 5 yıl önceden hesaplamaya başla anca bititrirsin.

Acemilik işte . 10 liralık mal alıp 11 lira görünce kar ettim sanıyor.

evet kademeli alım olur ama sen hisseyi 78 kuruştan alıyordun hani . sen alımı bitirinceye kadar hisse seni mi bekleyecek.

senin hesap et dediğin temettüleri ben bizzat aldım delikanlı. Azcık matematik öğren.

4.  Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Acemilik işte . 10 liralık mal alıp 11 lira görünce kar ettim sanıyor.

evet kademeli alım olur ama sen hisseyi 78 kuruştan alıyordun hani . sen alımı bitirinceye kadar hisse seni mi bekleyecek.

senin hesap et dediğin temettüleri ben bizzat aldım delikanlı. Azcık matematik öğren.
    Hesapla Cahil arakadaşım diyorum 5 yıl baz al sattığın malın ederini ve aldığın senetin değerini hesapla çok zor değil bunu yapmak boş konuşma.
    İstesem 350 bin tek kalemde alırdım 0.79 kademesinde o kadar mal vardı zaten prensibim değil.
    Delikanlı diyorsun ya sen işte tavrına ayar oluyorum kıl birisin bence. O bahsettiğim temettüleri almış olman senin haklı olduğun anlamına gelmez alsan ne olur daha nasıl konuşulacağını öğrenememişsin insanlarla.
    Ayrıca kimseye hayal aşılamıyorum bir tezim vardı fikir istedim verdiler sen hariç sen hakaret ettin (lavuk gibi) bende tezimi uyguladım.

Fonun değeri yılbaşında 242 milyondu.29 milyon temettü dağıttı şimdi gene 241.5 milyon ,haftaya 242 milyona gelir yani geçen yılki karı ilk 4 ayda etti.Hadi bunu 12 aya simule edip 3 kat daha kar yapar demeyelim temkinli olalım 2 kat daha kar yapsa nerdeyse 60 milyon kar.160 milyon sermayede bu kaç kuruş temettüye mukabil olur kağıdı bilen arkadaşlar kolayca hesaplayabilir.Benim aklıma göre bu kağıt şu anda çok ama çok uygun bir yatırım enstrümanı.Ha evleri satmayın sonra karışmam arkadaşlar,herkesin karı zararı kendine)))))

Bugünkü alımlar arada bir gelip işlem yapan hıyarın hareketlerine benzemiyor.O adam niyeyse 2 yıldır temettü dağıtımından sonra tek günlük anlamsız bir hareket çekiyor kağıda sonra kafaya mal yiyip gidiyor.Geçen yıl kalvin ilacını vermişti ,bu yıl ben az bişi verecektim ilacı yetişemedim.Neyse bugünkü hareket bence farklı bir müddet 0.82 0.85 arası gider eğer fon böyle artmaya devam ederse alım için haziranı bekleyen arkadaşların alımlarıyla bir dalga daha yükseliş gelir.Bu yıl geçen yıldan farklı geçen yıl viop falan ayağına fon haziran ayında artmak dursun 210 milyona kadar düşmüştü sonra toparladı.Bu yıl bizim fon yöneticileri eşek serhat falan akıllanmış sanırım.Nazar değmesin))))))

Ha bu arada hem temettü versin ,hem fonun değeri artsın falan,ben kendi adıma istemem,bence bol kar etsin bol temettü vcersin temettülerle gene alalım benim işime daha fazla gelir.Matematik değişmez,yüzdesel olarak lotum arttı mı zaten alacağım temettü de artar zaten.Ben temettümü almak isterim arkadaşlar,karın tümünü dağıtsın razıyım.

Bu arada kalvin nerde ya ,ne oldu acaba ,arada tartıştığımız olmuştu ama ben baya severdim kendisini.Artık sanal arkadaşlık ne kadar olabiliyorsa elbet o kadar))))))

Sayfa 671/930 İlkİlk ... 171571621661669670671672673681721771 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •