Sayfa 675/1000 İlkİlk ... 175575625665673674675676677685725775 ... SonSon
Arama sonucu : 7999 madde; 5,393 - 5,400 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XI

Alıntı Originally Posted by Market Soul Yazıyı Oku
    Hafta sonu her halde dolar harici her şey var.
    Kebapçıdan girdiler maşallah savaşa kadar.
    Daha teknik bir konu var mıdır acaba?
    Teknik işler devreler ve motorlar üzerine reha gayanın üzerine tanımam bi motoru ekzozdan girip tamir edebilir
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Bulgar Levası ile Euro arasında 2:1 sabit parite var.

Bulgaristan parasının değerlenmesinin tek sebebi bu. AB'de olmalarından başka pek bir özellikleri de yok. Gittim gördüm, Türkiye'nin Arap istilasına uğramamış hali gibi. Sevdim de açıkçası ama bir tane genç bulamazsınız ki geleceğini Bulgaristan'da yaşamak üzerine kurgulasın.

Orada da aynı burası gibi herkes kaçıp gitmenin derdinde. Asgari ücret 300 euro civarında olması lazım (bundan tam emin değilim) Nüfus 7 milyon. 30-35 milyar dolar ihracat yapıyorlar her yıl.

Bazen okuyorum ekşisözlük'te, ülkece euro'ya geçelim falan diyorlar. Aşağı yukarı böyle olurduk TL yerine Euro kullansaydık. Asgari 300 euro olurdu ama verecek işletme olmazdı. Paramızın değeri artardı ama paramız olmazdı. Matematiksel olarak pek bir şey değişmezdi yani. Bulgaristan'ın farkı AB üyesi oldukları için Merkel'den aldıkları destek. (Yunanistan gibi) Adamlar izin dahilinde Leva basıyorlar ama aslında sisteme Euro enjekte ediyorlar dolaylı olarak. Biz Euro'ya geçsek dımdızlak kalırız ortada.
    Euroya geçmenin en büyük avantajı almanyaya yakın faizle borçlanmak. Bizim kiler euroya geçsen karadenizden akdenize kanal açarlar şimdiden uyarayım. Torosları tünnelle geçeriz panik yok.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

3.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Euroya geçmenin en büyük avantajı almanyaya yakın faizle borçlanmak. Bizim kiler euroya geçsen karadenizden akdenize kanal açarlar şimdiden uyarayım. Torosları tünnelle geçeriz panik yok.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Euro'ya geçmek ile borçlanma faizi niye değişsin ki?

Ülke aynı ülke, insan aynı insan, ekonomi aynı ekonomi. Euro'ya geçince bizim CDS otomatik olarak düşmez. Şimdi hangi orandan borç Euro alıyorsak yine o orandan verirler.

Bulgaristan ile Yunanistan'ı siyasi sebeplerden dolayı destekliyorlar. Bize de birşeyler fırlatıyorlar huylarına gidersek zaman zaman. Mültecileri salmazsan al sana x milyar euro gibi.

Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Paramızın değeri artardı ama paramız olmazdı.
    Şimdiki olay da bunun tersi. Çok paramız var ama para etmiyor. :d

4. Euroya geçince dolardan kurtuluyon otomatikman dolar bela bişey

5. Kayıtdışı ekonomiyle meksiha pezosuna bile geçilmez
    Alan, ben ırazı değilim der ve almaz yani monetary sistemine
    8 milyar insan içinde onbinde birlik bi deli divane nufus hariç
    Herkezin tek amacı
    Riski minimize etme

rusya-ukranya savaşı eli kulağında...
    2 salv halkı birbirine vurduracaklar...
    bakalım bayraktar serisi siha'lar karbağ savaşındaki gibi etkili olacak mı ?
    umarım iha-siha'ların komuta merkezi yine Türkiye olmaz ( çünkü bu sefer karşında kıçı kırık ermeniler yok ...)
    zaten ekonomimiz allak bullak , pis pis sürpizler olur mu ?
    abd bize ne tip bir yükümlülük verdi ?

s-400'ler savaşın başı ile aktif duruma getirilecek mi ?

etrafa bak ırak-suriye-mısır-israil-libya -sudan-yemen-lübnan -yunanistan -kıbrıs-ermenistan şimdide ukranya...

korkarım kabak bu kez milletin başına fena patlayacak...

7.  Alıntı Originally Posted by riko66 Yazıyı Oku
    rusya-ukranya savaşı eli kulağında...
    2 salv halkı birbirine vurduracaklar...
    bakalım bayraktar serisi siha'lar karbağ savaşındaki gibi etkili olacak mı ?
    umarım iha-siha'ların komuta merkezi yine Türkiye olmaz ( çünkü bu sefer karşında kıçı kırık ermeniler yok ...)
    zaten ekonomimiz allak bullak , pis pis sürpizler olur mu ?
    abd bize ne tip bir yükümlülük verdi ?

s-400'ler savaşın başı ile aktif duruma getirilecek mi ?

etrafa bak ırak-suriye-mısır-israil-libya -sudan-yemen-lübnan -yunanistan -kıbrıs-ermenistan şimdide ukranya...

korkarım kabak bu kez milletin başına fena patlayacak...
    Ben bu durumdan daha kotusu olmaz diye dusunuyorum.

8. "When hyper inflation hits, and it will. That’s the sound of the WWIII fuse burning."

Altın başlığında paylaşılan şu video'nun altındaki yorumlardan biri.

Sayfa 675/1000 İlkİlk ... 175575625665673674675676677685725775 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •