Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 679/853 İlkİlk ... 179579629669677678679680681689729779 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 5,425 - 5,432 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by BACON Yazıyı Oku
    Uzun zamandır kriptolar çökecek diyoruz da, çökmüyor. Adamlar o kadar güçlü ki spekülasyonu belki 10 yıl bile devam ettirler. Sizinle aynı fikirdeyim sayın alicemal. Kriptolar illa ki çok can yakacak

Para tekniği yapar.
    Evet, her seferinde batılı bir kurum destek atıyor.

Dünde bir açıklama okudum. SEC denen abd sermaye piyasası kurulu var. Sabit bir varlığa dayanmış olan digital coinleri düzenleyecekmiş(regülasyon). Devlet kurumu arkasına gelirse, o coin'in değeri olur. Değeri, arkasındaki kurumun değeri kadardır.

Varlığa dayamak ne demek. 1 bitcoin = 1 gr 24 ayar altın dersin.

Bu ne demek.?

Bunu diyen kurum, "1 bitCoin getirene, 1 gr. 24 ayar altın vereceğim" vaadi vermiştir.

Geçmişte abd böyle bir vaadi 1 USD için vermişti. Her dolar için belli miktar altın vaad etmişti. 2. dünya savaşından sonra dünyanın en güçlü ülkesi haline gelince 1973(sanırım) de bu vaadinden vaz geçti. İtiraz edenin kafasını kırarım babında herkesi sindirdi.

O anda abd nin batışının temelini atmış oldu. Bedava para basarsan kimse çalışmaz. abd dolarının değeri şu anda CIA ve ordusundan geliyor. Bu değeri kabul etmeyenin kafasını kesiyorlar. (Artık USD ile petrol satmayacağım diyen saddam, kaddafi vb.) veya Japonya Almanyaya yaptıkları gibi ticari açıdan saldırı başlatıyorlar. Japonya 20 yıldır duraklama devrinde, Almanya ise trump'ın açtığı savaştan beridir abd sözünden çıkamıyor. Merkel kuyruk kaldırıp Çin e yönelmişti. trump tokadı yapıştırınca(Almanyanın ayrıcalıklarını kaldırdı ve ek vergi koydu) Merkel "iyk iyk" diyerekten evine trumpın koltuk altına döndü. Hali ile gıçı da çine dönmüş oldu.

Örneğin tether = 1 USD diyerek tether denen coini bir varlığa(abd doları) bağlamışlar.

Her neyse, bırakalım coin leri ve cebimize bakalım.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yaw ben "BIST yukarı gidecek aşağı gidecek, longum, shortum" filan diye yazıyorum ama bundan faydalanan varmı bilmiyorum.? Faydalanan yoksa yazmasam daha iyi. Sanırım diğer siyasetçilere giydirdiğim yazılar okunuyor. akp ye giydirince eğitimli süzmelerin hoşuna gidiyor, chp ye giydirince yanlış yönlendirilmiş bilinçsiz büyük kalabalıklar stress atıyordur.

BIST hakkında yazınca kendimi sorumluluk altına sokuyorum. Ekstra yük demek. Bana faydası yok üstüne sorumluluk almış oluyorum ve yanlış bilgi vermişsem hata yapmışsam, kendimin kaybettiği yetmiyormuş gibi gereksiz yere negatif enerjide çekiyorumdur.

@NeAcaipDunya

3. Güzel bi yazı. Doların arkasında silah var.

Para tekniği yapar.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Eyvah eyvah.

BIST Longcuları için 2 kötü haber.

Birincisi, bizim komşu ev hanımı "hisse alıp satacam, internetten bankaya nasıl bağlanırım" diye sordu.
    İkincisi, viop tarafında iflah olmaz sanılan kronik shortçu Bozkurt abimiz longcu oldu.

Buda demektirki artık işler zorlaşıyor.

Neyseki tayyip abimiz katar ve bae lileri getirdide siyonist piyasa kurallarının ebesini bellediler. O sebeple katar ve bae, BIST de işleri bitene kadar normal olmayan şekilde yükseltebilirler. Kazanamaz duruma gelince bir yerde tam tersinide yapabilirler.

Şimdilik iyi gidiyorum, nazar değmesin. katar ve bae sayesinde biraz kazandık-kazanacağız. suudilerde yakında gelirler.
    yemen de hergün bir çok kişiyi öldürüp aileleri öksüz yetim bırakan bae ve suudi arabistana ne diyelim bilmiyorum. Teşekkür edeyimmi etmeyeyimmi.? Bu 2 ülke abd emri ile bizdeki tarikatları doğurup besleyip büyüten destekleyen ülkeler. Pek çok kötü şeyi bu iki abd-ingiliz uşağına borçluyuz.

Her neyse. Bugün ne oldu.?
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Sabah yazdığım gerçekleşti. Piyasa başında değildim ama bist yeşil açıp kapamış. abd vadelileride gün içi yeşilmiş, şu anda yeşil.

VIX hala çan çalıyor. Tehlike geliyor diye bağırıyor. Şu dakikaya kadar kimse kulak asmadı.

Pandemi borsaların çöküşü günlerinde ne olmuş.?
    Önce borsa çökmeye başlamış, sonra VIX hareketlenmiş. Sonuç: Bu günler ile alakası yok. O sebeple sanırım kimse tınmıyor. O zaman ben niye tın ayım.

Her neyse canım hala sıkkın. Fazla uzatmayayım. Yarın için şu ana kadar sorun görünmüyor ama gece birşeyler olurmu bilinmez.

Bol şans.
    @NeAcaipDunya

kanaatimce herkes forumda tecrübesini yazıyor

yani herzaman dogru çıkması imkansız o yüzden kimse sorumlu olamaz

tecrübe internette bulamıyacagımız tek şey

yine de forumlarda daha tecrübeli arkadaşlardan faydalanabiriz diye düşünüyorum

şimdi aracı kurum yatırım danışmanı kurum bunu öneriyor diye birkaç hisse aldım

sonuç tabii zarar

zarar kimin benim

çünkü ben aldım sattım

okumak iyidir abi yalnız kar ve zarar işlemi yapanındır

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    narin'e yine katılıyorum.

---

Bir sitede çok güldüğüm bir ikili konuşma vardı. Onu yazayım.
    Sitenin bir sayfasında bir teknoloji haberi var, haberde yeni çıkmaya çalışan siyonistlerin metaverse isimli dijital dünyasından bahsediyor. Haber reklam amaçlı uydurma olduğu belli o ayrı konu.

Alttaki okuyucu yorumlarında çocuğun biri sormuş.
    "Metaverse e nereden girebilirim. VR mı almam gerekiyor.?"
    Biri cevap yazmış.
    "İçişleri bakanlığından yazı alıyorsun, belki de tura."

---

Bi kaç köşeden yazara giydirmem gerekiyor çok zırvalamışlar, ama içimden gelmiyor.

---

Bu ara tayyip'in "Çin modelini yapacam" konuşması çok moda, herkes üzerine konuşuyor. Yaw Çin veya Japonya modeli, senin herhangi bir modeli yapabilme kapasiten varmı ki model beğeniyorsun.? Doları 128 milyar dolarımızı harcadın tutamadın, mecbur serbest bıraktın "rekabetçi kur" masalına geçtin. Enflasyonu tutamadın bari devlet kontrolundeki faizi indireyim dedin. Onlarıda uzmanlık alanın olan pazarlama yönteminle sürüne pazarlıyorsun. Başarıyorsunda bir şey demiyorum. Seninle sürün arasında.(TV lerde "ben çobanım" demişti ya, onu şeyettim, çobanı ve sürüyü kendim uydurmadım.)

Anlaşılsın diye abartılı örnek vereyim.

Adamın biri tuval'i karşısına koymuş soruyor, "Bu resmi Van Gogh stilimi yapsam, empresyonist mi takılsam?"
    Adama bakıyorsun, 2 kolu 2 bacağı yok, görme engelli, fırçayı kıçının 2 kanadı ile tutmuş resim yapacak.

Ne dersin.?

"Hangi stille yaparsan yap."

Sonrada yoluna gidersin.

Bunu söyleyeceklerine Çin modeli hakkında yalan yanlış bilgiler aktarıyorlar.

Başka bişey yazacaktım da unuttum. Kafa bırakmıyorlar yaw.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bugün ne oldu öyle yaw.?

Sabahleyin bankaları bu kez sebepsiz satmaya başladılar. Buna rağmen, hatta kaç gündür yükselmesine rağmen BIST yine yükseldi ve bu kez bir günde acaip yükseldi.?

Yorum yapmak zor.

Akşama long girdim ama prensibime uyup gece longları kapatayımmı emin değilim.? Sabah yüksek açıyor ve gün içi pek düşmüyor. Arada atlayıncada pek hoş olmuyor.

Bugüne yorum yapmayayım, belki katar lıların yanına bae liler eklenmiştir. Bu banka satışına rağmen tek günlük yüksek çıkışın sebebi odur.

Tabi unutmuşum bide BİM ve şişe var. Sebep o ikiside olabilir.

Gece marabasını dinleyip düzgün bilgi veren biri çıkarsa öğrenmeye çalışayım. Gümülcineli çok hoş bir hatun ve bilgi veriyor, Nuri Sevgen bilgi veriyor ama nadiren görüyorum. Diğerleri arap devesi gibi geveleyip duruyorlar. Bilgi verenlerden unuttuğum olmuştur.

Twin Özlem'lerden bilgi alamıyorsun. Tek bir bilgi aldım oradan oda dört boğumlu Özlem bu yıl 9.0 TL altına inmeyiz diyerek cesur bir tahmin yapmıştı. Tabi o zaman USD 9 TL nin hemen üzerindeydi ve yılsonuna sanırım 3 ay vardı. Cesaretinin nereden geldiği ertesi gün anlaşıldı, meğerse TCMB başganı bunlarla toplantı yapmış ve faizleri indirmeye devam edeceğim demiş. Cesaret ordan gelmiş. 32 küsür yıldır başgada işe yarar bilgi vermedi. Halbuki arkasında koca kütüphane görünüyor, bilgisinin çok olduğu açık.

abd de görüntü hisse açısından iyi. Long için sorun yok gibi görünüyor ama henüz akşam detay bilgilere bakmadım. bluumberg deki gece marabası seansında bakarım.

Bol şans.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 679/853 İlkİlk ... 179579629669677678679680681689729779 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •