Sayfa 6802/7020 İlkİlk ... 5802630267026752679268006801680268036804681268526902 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 54,409 - 54,416 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. Amazon Prime'in Nicole Kidman ve Javier Bardem'li Being The Ricardos’tan yeni poster geldi.

2. MGM Studios, Channing Tatum'in basrolunu ustlendigi Dog'in fragmanini da yayinladi.

Alıntı Originally Posted by Terraluna Yazıyı Oku
    Sevgili Dore,

Merhabalar

O sizin tatliliginiz

Tesekkur eder, Saygilar sunarim.
    Merhaba

Tesekkur ederim ama sizin tatliliginiz

100 sayfa sonra: Hayııır sizin

Hepimiz tatliyiz tamam

Günleriniz güzel gecsin Sn Terraluna tesekkurler emeklerinize..

Zarif nesirleriyle taninan Amerikali spor yazari Henry Grantland Rice'in dogum yildonumu ( 1 Kasim 1880 )

" O yuce not verici, sira sana geldiginde kazanip kazanmadigina degil, Nasil oynadigina not verecektir. "

" Basarisizlik kotu degildir, eger kalbinde yer etmezse. Basari ise fena degildir, eger kafanda buyumezse. "
    Gerçekten zarifmiş

1902 yilinda Nobel Edebiyat Odulunu kazanan Alman tarihci ( Christian Matthias ) Theodor Mommsen'in olum yildonumu ( 1 Kasim 1903 )

" Akil yoluyla herhangi bir seye erisilebilecegini kabul ediyorsaniz yaniliyorsunuz. Gecmis yillarda buna bizzat ben de inanmistim ve anti-semitizmin alcakligini protesto etmeyi surdurup durdum. ama yarasizdir bu, tamamen yararsiz. Benim veya baska herhangi birisinin soyleyecekleri, son kertede birtakim savlardan ibarettir; mantiki ve etik savlardir ve hicbir anti-semit bunlara kulak asmaz. onlar sadece kendi nefret ve kiskancliklarini, en asagi gudulerini isitirler. baska her sey, gecersizdir onlarin nezdinde. Akil, hukuk ve ahlak karsisinda sagirdirlar. Onlara tesir edemezsininz... Korkun. bir salgindir bu, kolera gibi. Ne izah ne tedavi edebilirsiniz. Sabirla beklemek zorundasiniz, zehir kendi kendini yiyip bitirene ve bulasiciligini kaybedene dek. "
    Şimdilerde de öyle yapmaktayız bekliyoruz

Rus asilli Fransiz yazar ve tarihci ( Lev Aslanovitch Tarassov ) Henri Troyat'nin dogum yildonumu ( 1 Kasim 1911 )

" Dostoyevski, aci cekme dusuncesine saplanmistir. Her suc aci cekmeyle aciklanir, bagislanir, yuceltilir. Aci cekme var olmamizin buyuk ozrudur. Yani basinda oturan babasi, felegin amansiz sillesini yemisti; bu yikim, cocuklarina karsi sert davranislarinin ozrunu teskil ediyordu. Herkes, umutsuzlugunun, kininin, korkusunun agirligini yakinlarina yukler. Hicbir sey bizde baslamiyor. Hicbir sey bizde bitmiyor. Hepimiz ayni sinir agina bagliyiz. Icimizden birinin ufak bir kimildanisi, yakinlarinin aci veren kasilmayi duymasina yeter. "

" O, gercek olmayan, hiclik de olmayan bu garip bolgeye girecektir. Orada dunyevi yasalara gore sucsuz olanlar, sozle anlatilamaz baska yasalara gore sucludurlar; davranislar davrananlara bagli degillerdir; dusunceler dagilip yok olur, duygular kanitlarin yerini alirlar; hicbir sey duragan ve guvenilir degildir, hicbir sey onceden dusunulemez. Kaderin her yeni sillesiyle Dostoyevski, acikliktan biraz daha uzaklasip gizeme yaklasacaktir. ' Oyle seyler vardir ki, insan onlari kendi kendine bile aciklamaya korkar. ' "
    Geçenlerde burda okumuştum. Yaptığımız bir hatadan dolayı kendimizi cezalandırmak, sorunu çözmeden kötülük sayısını ikiye katlamaktır diyordu.. İnsan kendine acı çektirmeyi bırakıp harekete geçmeli pozitif olmalı. Yoksa sonu dipsiz bir kuyu..

İstemek ilk hareket olabilir.. Mutlu olmayı istemek

Kahvem ve Sanat Mozaiğim. Şu an çok mutluyum

Turk sair, yazar, siyasetci ve diplomat ( Ahmet Agah ) Yahya Kemal Beyatli'nin olum yildonumu ( 1 Kasim 1958 )

Ya şevk içinde harab ol, ya aşk içinde gönül.
    Ya lale açmalıdır göğsümüzde yahud gül.

En sevdiğim şiirdir.

Allah rahmet etsin

Sayfa 6802/7020 İlkİlk ... 5802630267026752679268006801680268036804681268526902 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •