“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Çift aşılı olup,Kuaför dükkanı çalıştıran kardeşime, öksürük, hapşırık ve burun akıntısı nedeniyle, Kovid virüsün var diye eve gönderip 7 gün karantinaya sokmuşlar.. İşyerinde ve evinde herkes sağlam.. Kardeşime tedavi adına ilaç da vermemişle..Yat,uyu,dinlen, fenalaşırsan ambulansı ara, Sakın dışarı çıkma,yoksa cezayı yersin, demişler..Bu nasıl teşhis,tedavi,karantina uygulamasıdır,Gelde anla..!
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ceyhan: Bir politika izlenerek veya bir hedef konarak alınmış bir karar değil. Anladığım kadarıyla PCR testi kapasitesinin sonuna gelindi. Vaka sayıları da (test) yaptıkça artıyor. Aylardır söylediğimiz hızlı tanı kitlerini de bir türlü uygulamaya sokmadığı için artık bu noktaya geldik. Artık PCR testi yapamıyoruz.
Normalde PCR uygulamayan ülkeler var, uçağa binerken, kalabalık etkinliklere giderken PCR istemiyor gelişmiş ülkelerin çoğu ama bir şart koşuyorlar o da aşı. Omicron’un hızla yayılmasıyla bu uygulama da yaygınlaştı. Daha kısıtlayıcı kurallar getirildi. bunu tespit edemeyeceğiz'
Dünyada bu kısıtlayıcı kuralları iyice gevşeterek, test sayısını azaltan tek ülkeyiz diyebilirim. Bunun sonuncuda olacaklar çok açıktır: Vaka sayılarımız artacak ama biz bunu tespit edemeyeceğiz. Bu resmen ‘Omicron yayılsın, her gün şu kadar insan ölsün’ demek anlamına geliyor. PCR testinde her ülkenin belli kapasitesi var. Bunun için gelişmiş ülkelerde hızlı tanı testlerini uygulanıyor.
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Hala korku pompalıyorlar,
Bu Ceyhan Toktor,Kimin maşası,Kimin borazanı haalen anlayamadım.!
Bir zamanlar,Aidis hastalığı yaygarası yaparak milleti cinsellikten soğutup, Afrikalı kadınlardan nefret ettirdiler..
Nerdeyse çelikten don geyip öyle gezecektik..!!
La yeter amk , milletin kafasını ütüleyip, hayatlarını ezogelin çorbasına çevirdiğiniz..!!
Bence, daha önce kapanmanın yarattığı ekonomik tablo ve sonucu siyaseten oy kaybı,artan ölüm ve vaka sayılarına rağmen tekrar kapanmayı hatta önlem almayı bile imkansız kılmaktadır bizi yönetenlerin gözünde.
Evet, bence de sürü bağışıklığı amaçlanıyor ve toplumun çoğu aşılı olsa bir nebze haklıda olabilirlerdi ancak hastaneye kovid sonrası solunum yetmezliği şikayetiyle yatırılanların çoğu 50 yaş altı aşısızlardan oluşmaya başladı,en azından yaşadığımız yer böyle,bu işi çok serbest bırakırlarsa toplamak çok daha zor olabilir...
Yer İmleri