Sayfa 69/1000 İlkİlk ... 1959676869707179119169569 ... SonSon
Arama sonucu : 7999 madde; 545 - 552 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    İşte ben çok iyimsermişim. Allah bu tefecilerin eline düşürmesin.
    borç alıp yiyip içip geri istenince ağlamamak lazım. tefeci dediğin sana şartlarını söylüyor, sen de imzayı atıyorsun.

Ya bu merkez faiz falan konusu bu artışla bir süre kapanır.Az bişi yerliden mevduata para kayar belki ama bu cari açıkla bu borçla ve FED in adımları ile yön elbette belli.O değil de koca merkez bankası kumarbaz oldu ya ben ona yanıyorum.Hem de hile yapıyor.Malum arkadaşla ortak tezgahlar çevirmeler falan)))))))) Neyse global para babaları bu numaraları yemezler de belki yerliden gol yiyenler olmuştur.Global para babaları da hileli masada kumara uzun süre uğramazlarsa bizim borçlar nasıl ve hangi parayla çevrilecek göreceğiz artık.

3. yunanistan nüfusu 10-15 milyon falan

Comparatively, Greece owes $352.7 billion to foreign investors. It owes its top two foreign creditors - the European Union (EU) and the International Monetary Fund (IMF) - roughly $264.5 million (75% of its total debt).

türkiyenin 80-90 milyon

That's bad for debtholders in Turkey, who owe big in foreign currencies but whose assets are held in the rapidly depreciating lira. In total, there's some $220 billion in foreign debt for Turkish companies and financial institutions.

sağlıklı düşünemeyen biri doğru kararlar alamaz.

https://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/turkey

https://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece

Alıntı Originally Posted by bitpire Yazıyı Oku
    yunanistan o borçları 2062ye kadar ödeyecek. 2 nesil gitti...
    Kendini onlarla bir koyma
    Anatole Frans adlı meshur filozof

Fransız adam. Soyisim fransa demek
    Anla ki
    Bu der ki :
    Yunandan tanrısına su verirken bile korkarım
    Antik Yunanda çok tanrılı din dönemini analiz etmiş

Meali: onlar o derece kurnazdirlar

Bencede öyle. Şu ana dek ab den yaklaşık bin milyardan fazla avro yu borç harç namına iç etmişler ve bunlada ülkesini Bayındır yapmış Daha da oder mi? Nah oder. Alman aptalligina yansın.

Ama Onlarla sen bir değilsin
    Senin öyle bi şansin yok
    Son kuruşa dek tipis tipis ödersin

Onlar her daim yırtar
    Yani onlara aciyacagina biraz gerçeklere odaklan

5.  Alıntı Originally Posted by bitpire Yazıyı Oku
    türkiye arjantin ve venezuela olmaz kendi dinamikleri itibariyle.. arjantinin dünya ticaretine ulaşımı çok kısıtlıdır, bottom of the world olarak anılır.

ars 1991den 2001e kadar 1 dolar ars olarak sabit tutulmuş, sonra cüzi devaluasyonlarla 2014e kadar gelmiş ve dönülemez noktaya girmiştir. usdars 40 oldu diye tryye nirengi noktası seçmek çok büyük hata olur zira try grafiğindeki devaluasyonların haddi hesabı yoktur. sadece 91-01 arası try 40 kat falan katladı. o zamanları gördük. ekonomi daralır zart zurt, az tüketirsin onun dışında hiç bir şey olmaz

Arjantin e Venezuella ya fazla takılmamak lazım .. bunlar mimli ülkeler.. Küba nın kuzey Kore nin bir tık üstü ülkeler..

Arjantin in Falkland savaşını da hatırlamakta fayda var.. sene 1982.. sonun başlangıcı belki de burası..

Bizi illa ki bir ülke ile kıyaslamak gerekirse Mısır iyi bir aday olabilir mi mesela 🙂

6.  Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    Arjantin e Venezuella ya fazla takılmamak lazım .. bunlar mimli ülkeler.. Küba nın kuzey Kore nin bir tık üstü ülkeler..

Arjantin in Falkland savaşını da hatırlamakta fayda var.. sene 1982.. sonun başlangıcı belki de burası..

Bizi illa ki bir ülke ile kıyaslamak gerekirse Mısır iyi bir aday olabilir mi mesela 🙂
    mısır kıyas edilemez. bana göre edilemez. bilfiil bulundum. onlardan adam olmaz. türkiye araplaştırma politikalarına rağmen çok nev'i şahsına münhasır bir ülkedir. çok enteresan bir ülkedir. o yüzden bir çok ülkeyi birbirine denk tutabilirken türkiyeyi başka ülkelerden denkliğini aramak benim düşünceme göre mümkün değil.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
    That's bad for debtholders in Turkey, who owe big in foreign currencies but whose assets are held in the rapidly depreciating lira. In total, there's some $220 billion in foreign debt for Turkish companies and financial institutions

bu duruma su an icin en uygun sektorler bankacilik ve finans, enerji ve gayrimenkul yatirim ortakliklari. aktifleri hizla eridi, erimeye devam edecek gibi de. borsa da islem yapan yatirimcilar icin bir muddet uzak durulmasi gereken sektorler.

Asla yatırım tavsiyesi olarak nitelendirilemez !!!

Sözleşmelerde TL Dönemi Başladı; Kimleri Etkileyecek, Nasıl Uygulanacak?
    Avukat Aslı Kazan: Anayasa`da güvence altına alınan `sözleşme özgürlüğü` ihlal edilmektedir
    T24`e yaptığı açıklamada, Borçlar Kanunu 99. Madde`de `ülke parası dışında bir para birimiyle ödeme yapılması`nın kararlaştırılabileceği, yine 304. Madde`de `gayrimenkul kira bedellerinin dövizle belirlenebileceği`nin düzenlendiğini belirten Avukat Aslı Kazan da, kararın kanuna aykırı bölümlerinin geçersiz sayılması gerektiğini söyledi. ``Yasaklama, Anayasa`nın 48. Maddesi`nde yer alan `sözleşme özgürlüğü`nü de ihlal etmektedir`` diyen Kazan, tarafların kur üzerinde anlaşamamaları halinde mahkemelerin belirlemeyi neye göre yapacağı sorusunu da yöneltti.
    http://www.paraanaliz.com/2018/ekono...lanacak-26110/

Ne demişlerdi iktidarlarının ilk dönemlerinde; `herkese özgürlük `. Herkese özgürlük temel argüman kendi TÜRBANLI bacıları idi dimi ? Eee allaha şükür ilk okul hocasından kamudaki en yüksek mertebeye kada TÜRBANLI bacılarımız özgürce çalışıyor , üniversitede bacılarımız eğitim alıyor. Eee ! peki şimdi o ÖZGÜRLÜKÇÜ AKP ne oldu da `Anayasa`da güvence altına alınan `sözleşme özgürlüğü` nü ihlal etmektedir` Hadi bunu ihlal ediyorsun diyelim ki ülkenin mevcut durumunda ülkenin bekası için ee! peki aynı durum SENİN YANDAŞ betoncuna yaptırdığın köprü, tünel ,hastane, havalimanı için niye geçerli değil ? Yandaş olunca olur ama diğerlerine olmaz. Şimdi faiz olmuş %25 diye ben güvenip Dolarımı bozduracağım öylemi ! Kendi adıma konuşuyorum ` yemez hayvan terli`...

Sayfa 69/1000 İlkİlk ... 1959676869707179119169569 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •