Sayfa 69/375 İlkİlk ... 1959676869707179119169 ... SonSon
Arama sonucu : 2994 madde; 545 - 552 arası.

Konu: KOZAL - Koza Altın

1.  Alıntı Originally Posted by ezelbayraktar Yazıyı Oku
    Gübretaş sürekli rezervmi buluyorda her gün % 7gidiyor. Üstelik o kadar primli iken..

Kozal dünkü tablonun tam tersi yasemin hanım malmı toplanıyor diyor.
    Ama hareketler nasıl günlükse aynı şekilde gün içinde tablo tam tersine dönebiliyor. Yani satanlar alan olabiliyor.
    Biraz maliyetlenmeler olanın alış olması gerektiğini düşündürüyor. Ama emin olamıyoruz.
    Hareketler günlük olduğundan gelecegi yorumlamak için bir tarafından tutacak veriler pek olmuyor bana göre.
    Az önce bu yazınıza cevap verirken elektrik kesildi, yarıda kaldı yazım.

Evet, Gubrf gidiyor, bir şeyleri fiyatlıyor ama fiyatladığı tam olarak o rezerv miktarı değil. Fiyatladığı şey, bir gübrecinin altın madenciliğine geçişi. Kozaa-İpeke de zamanında matbaa işinden altın işine girecekleri zaman sonsuza yakın gitmişlerdi. Sonra fiyatları belli bir seviyeye oturdu ve ondan sonraki fiyatlamalar altının ve doların fiyatına, çıkarılmakta olan madenlerin miktarlarına, verimine ve saptanan rezervlerin büyüklüğüne göre değişti.

Başka bir sektörden altın madenciliğine geçişteki hareketler çok sert olabilir; mesela, 5 liradan 200 liraya. Bunlar olabilir. Ama bir defa bu sektör değişikliğini fiyatlayan şirket, ondan sonra her yeni rezerv saptamasında bu primi yapmaz. O nedenle, bu tür hareketleri Kozal'dan beklemek de çok mantıklı olmaz. Gübre'nin konumu ayrı, Kozal'ın ayrı. Buradaki beklentiler başka. Önce dava çözülmeli, sonra rezervler ve miktarları biraz düzeltilmeli, belirsizlikler ortadan kalkmalı. Bunlar prim yaptırır. Ama bir Gübre primini beklemek doğru olmaz. Koza grubu o hareketleri uzun yıllar önce yaptı.
    ...

2.  Alıntı Originally Posted by Watchdog Yazıyı Oku
    Sayın aptamil siz de diyorsunuz geleceği fiyatlıyor diye. Şimdi sallıyorum 1,5-2 mln onsluk bir rezerv buldu daha üteime geçmese bile bunu fiyatlamayacak mı? Niye ille de üretim hemen artmalı noktasındasınız. Bir yıl sonra üretime başlasın, ne olacak. Gerçi mart nisan gibi diyadin için tesis temeli atılacağı açıklanmıştı TMSF başkanı tarafından. Çok büyük altın rezervi diye belirtmişti. Bakalım herhalde tesis temelinden önce rezerv rakamı açıklanır diye düşünüyorum. Haberde arama ruhsatları kapsamında başlattıkları çalışmalardan iyi haberler geldiğini duyurmuştu nerdeyse 4 ay oldu artık bu haberler başkandan da bize gelir inşallah. hatırlatma amaçlı haberi koydum
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...ujdesi-6339795
    Tesisin temelini atacaklar ama henüz daha rezerv miktarını açıklamadılar mı? Tuhaf, önceden böyle bir şey olmazdı diye hatırlıyorum. Yani bir yerde rezerv saptandıysa, önce bilgilendirme yapılır, şu kadar, şu kadar rezerv var diye; sonra tesis kurulur, belli bir süre içinde de üretime geçilir. Çoktan açıklamalıydılar. Yani Diyadin madeni ve barındırdığı rezerv, bugünkü rezerv rakamlarının içinde yok mu?
    ...

3. Önce davanın gerekçeli kararı açıklansın sahibi belli olsun herşey açıklanır

4.  Alıntı Originally Posted by JoNaThAn Yazıyı Oku
    Tesisin temelini atacaklar ama henüz daha rezerv miktarını açıklamadılar mı? Tuhaf, önceden böyle bir şey olmazdı diye hatırlıyorum. Yani bir yerde rezerv saptandıysa, önce bilgilendirme yapılır, şu kadar, şu kadar rezerv var diye; sonra tesis kurulur, belli bir süre içinde de üretime geçilir. Çoktan açıklamalıydılar. Yani Diyadin madeni ve barındırdığı rezerv, bugünkü rezerv rakamlarının içinde yok mu?
    https://www.trthaber.com/haber/ekono...iz-526230.html
    Gülal, Koza Altın'la ilgili ellerinde 200'ün üzerinde ruhsat olduğunu vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu dönemde ciddi bir sondaj çalışmasına başladık. Rahatlıkla söyleyebilirim ki çalışmalarımız olumlu. Türkiye'nin muhtelif yerlerinde rezervimiz var. Madende işler biraz ağır gidiyor. Geçen yıl itibarıyla 11 ton ürettik, bunu birkaç yıl içinde 15 tona çıkarmanın hesaplarını yapıyoruz. 37 farklı noktada sondaj çalışması yapıyoruz. Kuyularımız açıldı. Bu ara ülkemize müjdeler geliyor, biz de altında müjdeler verebiliriz. Ağrı'da çok güzel bir rezerv bulduk. Bununla alakalı son çalışmalarımız bitti. Önümüzdeki mart-nisan ayı gibi tesisimizin temelini atacağız. İnşallah orada 400- 500 kişiyi de istihdam edeceğiz."

Çok güzel olduğu söyleniyor ama başka bir şey yok. Bilen varsa bilgilendirebilirse sevinirim. Ben bulamadım

Arkadaşlar
    Bu forumda senelerdir hissenin temeline matuf olabikecek bilgiler yazar vede tekrarlarim.
    Lütfen bu hisseyi alan arkadaşlar 01.10.2020 tarihli kap haberini okumadiysa okusun vede buraya bir arkadaş koysun.
    Borsada günlük hareketlere takılmamak lazım
    Borsa sabirsizlarin sabirlilara para aktardığı yer demiş bir ünlü yatırımcı.
    Hissede zaman zaman inişler çıkışlar normaldir
    Temeli sağlam hisse herzaman kazandırır
    Yatırım tavsiyesi olmayan bilgilendirmek için yazılmıştır
    Boş yazan takas ve teknik takılan arkadaşlarada saygım var ama neticeye etki etmez temelden sasmayalim vede teknik takas vede konjekture göre alsat yapabilenide tebrik ederim.
    Sagliklar

Yine tekrar olacak ama
    Koza limited İngiltere'deki
    Dava sonucu gelecek 60 milyon sterlin de gelirse düşünün hissenin durumunu
    Zaten şirketi zarara uğratanlardan bu tür paralar mahkemeler neticelenince şirkete girecektir
    Yy.tv.olmayip bilgi amaçlıdır
    Sagliklar
    İstinaf davası Ankara 4.ceza dairesindedir

7. Temel teknik kısmı var işin birde Operasyon kısmı var. Operasyon kısmında Tahta ne durumda tahtacı ne nasıl onlara bakıyoruz.

Tahta dediğim Kağıt aslında hadi tahtacılarıda çözdük diyelim. Bakın Beş kulaklı tavşan oluştu demiştim daha önceki destekte şimdi de 3 kulak oldu 3 kez 150 üzerini gördü.142 ler i test etti. Arada hiç değilse lot başına temiz 7-8 TL var. E çözdük hadi çözdümde ne yaptım. sadece izledim. Yani haybeye yırtınıp durdum Bu süreçte en az 3 kez 7 TL yakalamam gerekirdi. o da en az % 15 artı da olmam demekti şu anki son fiyattan.. Yani sadece Deneyim görüntü olarak kalıyor..
    Bu yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir.

İstinaf ankara 4. Ceza mahkamesi hala niye karar vermedi.
    Bu mahkemenin belli bir karar verme süresi var mı
    Yoksa ucu açık mı...

Sayfa 69/375 İlkİlk ... 1959676869707179119169 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •