aynı sıkıntıyı kervn da yaşadık, %50 zararla çıkıp başka hisse alıp zararı öyle kurtardık, devamlı ekside görmek zor bir durum, sağlam bir hisse alırsanız da kar bile edersiniz zamanlaEvet, bizim borsa isimli kerhanede KY düzülür. Burada yatırım falan yapılmaz. Yatırım yapılmak isteniyorsa altın alınır, gümüş alınır, dolar alınır, bitcoin alınır vb. Alın birşeyler ama bu BIST denen kerhaneden uzak durun.
Birkaç yüz şirket var borsaya kote. İstisnalar haricinde ezici çoğunluğu hırsız, dolandırıcı ve ahlaksız. Bütün dertleri insaları söğüşlemek. Asla doymak bilmezler. Asla dur'u bilmezler. Asla ben kazanayım, bana güvenip zar zor biriktirdiği parasını şirketime yatıran adam da kazansın demezler. Sürekli bir dalavere, sürekli bir üçkağıt, sürekli yalan vaatler..
Qua denen sadece yatırımcıya Hayal satan yapıya gelince, borsaya açıldığından beri her vaadi yalan olan bir şirket. Eylülde ilk yatırımı devreye girecekti, ne oldu? Yalan oldu. Kasım ayına ertelemişlerdi ne oldu? Yalan oldu. Doğalgaz kesintisi sona erince fırın ateşlenecekti, ne oldu? Yalan oldu.
Şimdi birileri diyecek ki kardeşim adamlar sözlerini tutamadı çünkü Covid var dünyayı etkileyen.. Böyle düşünenlere sorarım:
1. Qua denen Hayal Satan yapı 2021 yılında, yani Covid ortaya çıktığından bir yıldan daha fazla sonra borsaya açılmadı mı? Sürpriz olan ne?
2. Qua denen Hayal satan yapı yatırım kararlarını alırken ve tarih verirken Covid yokmuydu? Eylülde kapasite artışı yapacağız, yılsonunda da 2. artışı hayata geçireceğiz derken bir yıldan fazladır süren Covid etkilerini göremediler mi?
3. Qua denen sadece Hayal satan yapı Eylüldeki kapasite artışını kasıma ertelerken Covid'in biteceğini mi düşünmüştü de ertelemeyi Kasım ayına almıştı ki 2022 Şubat'a geldik halen hiçbir şey yok...
Yani, Qua denen hırsız, dolandırıcı ve ahlaksız şirket diğerleri gibi sadece KY düdüklemek için borsada. Benim paramla beni beceriyor aynen diğerleri gibi. Adamların tek doğru söyledikleri şey pay satışı. Şirketten aldığımız tek doğru bilgi bu konuda. Hedef kitledi önce, sonra da kendi şirketi. Sadece kitliyorlar, yatırımcıya verdikleri hiçbirşey yok yalandan ve kazıktan başka.
Bir yakamı kurtarsam bu Otostop çocıuklarından bir daha da borsanın yanından bile geçmem. Lanet olsun borsasına da Qua'sına da...
Yer İmleri