Sayfa 691/1000 İlkİlk ... 191591641681689690691692693701741791 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 5,521 - 5,528 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Sacma

Swap fainnin artmasi CDS i niye artiriyor

Mantikli degil

Ayrica neden swap faizlwri boyle yuksek devam edemez birisi aciklayabilirmi?
    CDS (Credit Default Swap) bir alacaklının, 3. bir kişiye belli bir ücret ödeyerek alacağını garantilemesidir. Yani alacaklının, borçlunun iflas riskinden kurtulmasıdır. Alacaklı, borçlunun iflas riskinden belirli bir ücret karşılığı kurtulur. Bu ücrete CDS primi denir.

Adamlar swap sebebiyle adamlar yaşadıkları zararı CDS ile sigorta altına alıyorlar

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

reisim son noktayi koymus:
    "burada asıl sıkıntı faiz konusu. faizi düşürdükçe enflasyon düşecektir. asıl mesele faizdir. ben de bir ekonomistim. benim iddiam şudur, keynes ve smith'in farklı yaklaşımları vardır. ters orantılı yaklaşımda siz faizi düşürürseniz enflasyon çıkar. doğru orantılıda ise faizi düşürürseniz enflasyon düşer. biz bunu yaparsak başarırız. piyasadaki fiyatları da kontrol altında tutmamız lazım. spekülatörleri de terbiye etmemiz şart."
    bir cukurdan cikmak istiyorsan yapacagin ilk sey kazmaktan vazgecmektir..

3.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Tesekkurler

Peki neden MB uzun sure TL sikilasmasi yapip swap faizini yuksek tutamaz? Burada oyle soyleniyor ondan soruyorum
    Basit, kısa, öz: Türk bankalarında çok fazla döviz mevduatı var, ama TL mevduat o kadar yok. TL kredi vermesi lazım. Yasal olarak açık pozisyon alamıyor. Ne yapacak elindeki döviz mevduatı swaplayacak. Böylece kur riski olmadan TL krediye çevirebilecek.
    Peki bunu swaplayacağı karşı taraf kim?. Merkez bankası 2.5 trilyon TL'lik kredi pazarını tek başına swap ile sigortalayabilir mi?
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

4.  Alıntı Originally Posted by savasC Yazıyı Oku
    reisim son noktayi koymus:
    "burada asıl sıkıntı faiz konusu. faizi düşürdükçe enflasyon düşecektir. asıl mesele faizdir. ben de bir ekonomistim. benim iddiam şudur, keynes ve smith'in farklı yaklaşımları vardır. ters orantılı yaklaşımda siz faizi düşürürseniz enflasyon çıkar. doğru orantılıda ise faizi düşürürseniz enflasyon düşer. biz bunu yaparsak başarırız. piyasadaki fiyatları da kontrol altında tutmamız lazım. spekülatörleri de terbiye etmemiz şart."
    Faizler yükseliyor, bunu kendine mal etmek istemiyor. Secim sonrasında kredi faizleri 35-40 olcak, siyaseten bunun sebebini kendinde aramasınlar diye böyle şeyler söylüyor...

5. Swapın düşmesi lütuf ya da kabak tatlısı yerine, iç piyasanın sıkışmasında olmasın sakın.
    "ahaha Kafa kol attım, ne güzel sıkışsınlar şindi TL diye" derlen, Yabancı da paça kasnak çekip hisse senedi ve tahvillleri satmaya başlayınca piyasaların çökmesinden olmasın..

Yabancı madem öyle işte böyle diye elindeki varlıkları satmaya devam ederse, her biri bankalarda teminat ve varlık olarak gösterilen menkuller çöpe dönünce bankaların bilançoları, şirketlerin teminat değerleri çöpe dönüşünce gelecek zincirleme felaketi kimse düzeltemez.
    Swap faizlerinin düşmesi lütuf değil de mecburiyetten oldu. ama geç oldu. bir faydası olmaz. Yabancı yatırımcının piyasadan çıkma kararını değiştirmez artık.

6. Adamlar (inciluzlar) istediklerini elde ettiler mi yani 2-3 içinde...

7.  Alıntı Originally Posted by andyxp1 Yazıyı Oku
    Sapın düşmesi lütuf ya da kabak tatlısı yerine, iç piyasanın sıkışmasında olmasın sakın.
    Merkez bankası son 3 gündür çeşitli kanallardan piyasayı TL'ye boğuyor. API + swap ile 105-110 milyar TL verdi piyasaya.Ben buna ancak kabak tatlısı diyebiliyorum. Bana göre para politikasında sıkılık bu olamaz.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

8. 28 Mart Perşembe 14:31 YABANCILAR 22 MART HAFTASINDA 102 MN $'LIK DİBS, 145 MN $'LIK HİSSE ALDI

Sayfa 691/1000 İlkİlk ... 191591641681689690691692693701741791 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •