Artan

8,25 10 14:40
11,14 9.97 14:39
2,99 9.93 14:41
6,10 9.91 14:38
6,23 9.88 14:40
Artan Hisseler

Azalan

12,42 -10 14:40
11.090,00 -9.98 14:40
174,90 -9.98 14:41
336,75 -9.96 14:40
41,94 -9.96 14:41
Azalan Hisseler

İşlem

10.277.408.143,60 14:41
10.151.918.822,69 14:41
7.806.552.247,10 14:41
4.336.918.532,78 14:41
4.156.117.237,00 14:41
Tüm Hisseler

Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 692/902 İlkİlk ... 192592642682690691692693694702742792 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 5,529 - 5,536 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Ben olsam kesinlikle ev almam bu havada. Evi kiraya tutardım 1 sonraki ay pandemiden dolayı işim bozuldu deyip kirayı bu sene %50 indirimli ödemek zorundayım derdim. Mahkemeye gitse bile birşey elde edemez. Eşşek gibi kabul etmek zorunda ev sahibi. Mahkemeler adam en azından ödüyor razı ol deyip kestirip atar.

Bunu yapan tonla insan vardır eminim. Etraftan duyuyoruz. Ev sahipleri de aman en azından yarısını da olsa kiramı düzenli alıyorum diye mutlu oluyorlar.

Yani ev almak akıllıca değil. Toplu Parayı götür TEFAS taki risksiz Eurobond fonlarına yatır. Fonların Karı ile kiran bedavaya gelir. Bir de dediğim taktik ile %50 indirimli öde kralsın!

Fakirlere ücretsiz zengin olmanın sırlarını öğretiyorum! Yerli Robert Kiyosaki olabilirim! :-)

Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Herkes her ortamda konutta düşüş olacak diye konuşurken ; emlakçılar odası ısrarla '' fiyatları yüksek tutunuz '' diye baskı yapıyor. İş işten geçince soruşturma açarlar mı bilmem. Bu da bir manipülasyondur. Gerçek ihtiyacı olan veya finans bilgisi olan konut sahipleri direkt satışı tercih ederek emlakçıdan uzak duruyor.

İşi bilmeyen mal sahipleri ise onların gazına gelerek yüksek fiyatla aylarca satışı bekliyor. Arz - talep diyelim.

2.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Ben olsam kesinlikle ev almam bu havada. Evi kiraya tutardım 1 sonraki ay pandemiden dolayı işim bozuldu deyip kirayı bu sene %50 indirimli ödemek zorundayım derdim. Mahkemeye gitse bile birşey elde edemez. Eşşek gibi kabul etmek zorunda ev sahibi. Mahkemeler adam en azından ödüyor razı ol deyip kestirip atar.

Bunu yapan tonla insan vardır eminim. Etraftan duyuyoruz. Ev sahipleri de aman en azından yarısını da olsa kiramı düzenli alıyorum diye mutlu oluyorlar.

Yani ev almak akıllıca değil. Toplu Parayı götür TEFAS taki risksiz Eurobond fonlarına yatır. Fonların Karı ile kiran bedavaya gelir. Bir de dediğim taktik ile %50 indirimli öde kralsın!

Fakirlere ücretsiz zengin olmanın sırlarını öğretiyorum! Yerli Robert Kiyosaki olabilirim! :-)
    Ankara'da memur olmayana zor ev verilir. (benim de kiracım memur mesela ama ben özellikle memur aradığımdan değil, bu günlerde ilan açın zaten başvuran 10 kişiden 8'i memur oluyor Ankara'da.)

Dahası, su, doğalgaz filan kartlı burada, genelde de evsahibinin üstüne.

Doğalgazsız, susuz, memur olduğundan her türlü icra ile de olsa o parayı ödemek zorunda olarak ne kadar oturabilirsiniz bir evde?

3.  Alıntı Originally Posted by subcomponent Yazıyı Oku
    Ankara'da memur olmayana zor ev verilir. (benim de kiracım memur mesela ama ben özellikle memur aradığımdan değil, bu günlerde ilan açın zaten başvuran 10 kişiden 8'i memur oluyor Ankara'da.)

Dahası, su, doğalgaz filan kartlı burada, genelde de evsahibinin üstüne.

Doğalgazsız, susuz, memur olduğundan her türlü icra ile de olsa o parayı ödemek zorunda olarak ne kadar oturabilirsiniz bir evde?
    Ankara da memur kiracı şartını emlakçılar her ilana açıkca yazıyorlar. Yasalara göre bu şekilde ilan verilemez , veren hakkında yasal işlem başlatılır. Ama burası Türkiye .....

Geçen yıl Ankara ya geçici taşınmıştım. Babama yakın olsun diye Eryaman da kiralık ev ararken beni çileden çıkarttılar. Evler çok eski ve gereksiz aidat yüksekliği mevcut. ( her tarafı açık siteye 24 saat güvenlik koymuşlar aidat olmuş 350 tl. Eve baksan itini bağlamazsın. Adamlar bir de tutturmuş memur veya memur kefil şartı diye.

neyse hemen yan sitede bir daire buldum. Kapıcıya mal sahibini sorduğumda 500 tl. istedi. Kızdım Emlakçıyı aradım geldi. Memur olmadığımı emekli olduğumu ama 2 tane kira gelirim ve çift maaşlı olduğumu belgeyle ibraz edince , ev sahibini aradı. Adam olmaz demiş. Ver bakayım şu adamı telefonda bana dedim ve mal sahibine '' Dairene kaç para istiyorsun, derdin nedir senin, sadece senmi dürüstsün, kontratını yaparsın paran bir gün gecikirse yüzüme tükürürsün. Hatta sana şimdi 1 yıllık peşin kira ve aidatı öderim ama yüzünü görmek istemem '' dedim. Adamın önceden canı yanmış. Adam mahcup sesle kabul dedi.

Oturduğum daireye özenle bakıyorum. Kendi daireme yapmadığım işleri buna yapıyorum ki, arkamdan sövülmesin. Hem de insan olarak başı dik yaşamak için.

4.  Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Ankara da memur kiracı şartını emlakçılar her ilana açıkca yazıyorlar. Yasalara göre bu şekilde ilan verilemez , veren hakkında yasal işlem başlatılır. Ama burası Türkiye .....

Geçen yıl Ankara ya geçici taşınmıştım. Babama yakın olsun diye Eryaman da kiralık ev ararken beni çileden çıkarttılar. Evler çok eski ve gereksiz aidat yüksekliği mevcut. ( her tarafı açık siteye 24 saat güvenlik koymuşlar aidat olmuş 350 tl. Eve baksan itini bağlamazsın. Adamlar bir de tutturmuş memur veya memur kefil şartı diye.

neyse hemen yan sitede bir daire buldum. Kapıcıya mal sahibini sorduğumda 500 tl. istedi. Kızdım Emlakçıyı aradım geldi. Memur olmadığımı emekli olduğumu ama 2 tane kira gelirim ve çift maaşlı olduğumu belgeyle ibraz edince , ev sahibini aradı. Adam olmaz demiş. Ver bakayım şu adamı telefonda bana dedim ve mal sahibine '' Dairene kaç para istiyorsun, derdin nedir senin, sadece senmi dürüstsün, kontratını yaparsın paran bir gün gecikirse yüzüme tükürürsün. Hatta sana şimdi 1 yıllık peşin kira ve aidatı öderim ama yüzünü görmek istemem '' dedim. Adamın önceden canı yanmış. Adam mahcup sesle kabul dedi.

Oturduğum daireye özenle bakıyorum. Kendi daireme yapmadığım işleri buna yapıyorum ki, arkamdan sövülmesin. Hem de insan olarak başı dik yaşamak için.
    Ben evi oturmak için almıştım. Sonra başka işler çıktı, kiraya verdim.
    Verdiğimde de tam ağustos sonu eylül başıydı.
    Bu dönemlerde ankarada belli semtlerde öğrenci, belli semtlerde de memur ev arıyor.
    Ben hiçbir zaman emlakçıdan ev tutmadım (sadece yurtdışında emlakçıdan ev tuttum, oralarda mecbur kalıyorsunuz), emlakçıyla ev vermedim, dönem öyle denk geldi, arayanların hepsi memurdu. (belki başka dönemler ve semtler için geçerli değildir)

İlanda yazmış filan değilim. Yazamam da zaten memur olsun, bekar olmasın vs. diye. Bence ayıp. Ayrımcılık olması, yasal olması/olmaması ise bambaşka konu. Ben kendi kriterlerime bakıyorum işin açıkçası.

Ki kiracım da bekar zaten.
    E ben de bekar insanım ama şimdiye kadar hiç bir evi dingonun ahırına çevirmedim, gözüm gibi bakarım eşyama da evime de...Kiracımla da 1 kere sözleşme yaparken yüz yüz geldik, o kadar. Evi ne yapıyor bilmiyorum (ki..çok da umursamıyorum oturacak olursam zaten yaptıracağım, e o da insan, içinde otururken haliyle ev yıpranacak bu normal bir şey, buna razı olmak lazım) ama kirayı şimdiye kadar hiç aksatmadı.

Neyse demem o ki

Önce insanlık.
    Kiracı da kötü niyetli ise kök söktürebilir ev sahibi de. İnsan olup düzgün davranmak (bence) mühim olan. "yüzüme tükür" "yüzünü görmeyeyim" filan...yani ne bileyim, ne gerek var ki bu tona, bu söyleme?

5.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Ben olsam kesinlikle ev almam bu havada. Evi kiraya tutardım 1 sonraki ay pandemiden dolayı işim bozuldu deyip kirayı bu sene %50 indirimli ödemek zorundayım derdim. Mahkemeye gitse bile birşey elde edemez. Eşşek gibi kabul etmek zorunda ev sahibi. Mahkemeler adam en azından ödüyor razı ol deyip kestirip atar.

Mahkemelerin yolunu bilmeden oldukça özgüvenli yazmışsınız. Tebrikler.
    Yukarıda yazılanı uygulayan bir kiracının tahliye olma süresi , İstanbul yargılamasında max 6 aydır, taşra illerde süreler daha kısadır. Taşınma tahliye vs ödenmeyen kira bedelleriyle yeni ev aramak zorunda kalır bu akla uyan.

6.  Alıntı Originally Posted by lawyerbroker Yazıyı Oku
    Yukarıda yazılanı uygulayan bir kiracının tahliye olma süresi , İstanbul yargılamasında max 6 aydır, taşra illerde süreler daha kısadır. Taşınma tahliye vs ödenmeyen kira bedelleriyle yeni ev aramak zorunda kalır bu akla uyan.
    Uygulama degisti mi ?
    Artik evsahipleri polisle gelip zorlami atiyorlar evden kiraciyi ?

SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

7.  Alıntı Originally Posted by bzaferb Yazıyı Oku
    Uygulama degisti mi ?
    Artik evsahipleri polisle gelip zorlami atiyorlar evden kiraciyi ?

SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Tahliye kararı alındığında verilen süreye rağmen ev boşaltılmamışsa, avukatınız, icra memuru, çilingir, nakliyeci ve polisle kapısına gidilir, kiracı ağlasa da sızlasa da zorla tüm eşyalar taşınır ve yeddi emine teslim edilir. Çilingir kilidi değiştirir avukatınıza verir. Yani evet zorla boşaltırsınız, ancak maliyeti olur.

Bu tür masraflar da ev satın alınıp kiraya verilirken hesap edilmeli, alternatif yatırımlarla karşılaştırılmalıdır.

Ev fiyatları enflasyondan fazla artıyorsa bu yıl yaşadığımız "aşırı ucuz kredi" gibi bir istisna olmamışsa ekonomi iyiye gitmiş oluyor ve kira getirisi evin fiyatının enflasyon üzerinde artışı yanında ihmal edilebilir bir hale dönüşüyor.

Ancak son 4 yıldır kira almak için ev satın almak, sokaktaki ayşe teyzenin dahi yapabileceği iş olan döviz almaktan dahi kötü getiri sağladı, yarı yarıya zarar ettirdi, halen de böyle. İstisnalar oluyor ancak piyasayı çok iyi bilmeniz gerek.

Kira geliri vergileri ve emlak vergileri de aşırı artmış durumda. Bu yüzden yatırım için ev almanın cazibesi kalmamış durumda.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by lawyerbroker Yazıyı Oku
    Keşke sizin dediğiniz gibi olsa ! Her nedense bu ülkede bu tarz işler bize rast gelmiyor. Ben kiracıyı çıkarmak için 3 yıl mahkemede süründüğümü bilirim. En sonunda halk mahkemesi kararıyla çıktı. ALLAH , kimseyi kötü niyetliyle sınamasın.

Sayfa 692/902 İlkİlk ... 192592642682690691692693694702742792 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •