Sayfa 692/1001 İlkİlk ... 192592642682690691692693694702742792 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 5,529 - 5,536 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VI ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by regal1 Yazıyı Oku
    özelliği nedir. kaliteli yatırımcı diye bir şey var o mu?
    Yatırımcının kalitesizi de var mı
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

2.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Nitelikli yatırmcı denilmek istenilmiş galiba.

Bu arada "nitelikli" yatırımcı ifadesi çok yakışıksız bir ifade.
    Onlar nitelikli de biz niteliksizmiyiz.

Bu ibare,
    Sermaye Piyasası Araçlarının Satışı Tebliği ve Yatırım Kuruluşlarının Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Tebliğ'e dayanıyor.

Buna göre
    Nitelikli yatırımcı şunlar oluyor,

1- Profesyonel müşteriler,
    2- Nakit mevduatlarının ve sahip olduğu sermaye piyasası araçlarının da dâhil olduğu finansal varlıkları toplamının 1.000.000 Türk Lirası tutarını aşan müşteriler

Bu "nitelikli" ibaresi hiçte uygun değil, acilen başka bir terim bulunmalı bunun için.

Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Bazı fonları tefastan almak istediğinizde. aracı kurumdan şöyle bir yazı çıkıyor.
    "SADECE NİTELİKLİ YATIRIMCILAR "

4.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Nitelikli yatırmcı denilmek istenilmiş galiba.

Bu arada "nitelikli" yatırımcı ifadesi çok yakışıksız bir ifade.
    Onlar nitelikli de biz niteliksizmiyiz.

Bu ibare,
    Sermaye Piyasası Araçlarının Satışı Tebliği ve Yatırım Kuruluşlarının Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Tebliğ'e dayanıyor.

Buna göre
    Nitelikli yatırımcı şunlar oluyor,

1- Profesyonel müşteriler,
    2- Nakit mevduatlarının ve sahip olduğu sermaye piyasası araçlarının da dâhil olduğu finansal varlıkları toplamının 1.000.000 Türk Lirası tutarını aşan müşteriler

Bu "nitelikli" ibaresi hiçte uygun değil, acilen başka bir terim bulunmalı bunun için.
    Hakikaten çok çirkin. İlk duyduğumda ürpermiştim. Nitelikli.. Birine bişeyli dediğinde, o olmayanlar otomatikman o şeysiz oluyor. Niteliksiz.

Ama ne denilebilir diye düşünmüştüm bir an. ''Büyük yatırımcı'' deseler, tertemiz, sıkıntı olmazdı. Geriye kalanlar zaten kendine küçük yatırımcı demekte bir beis görmüyorlar.

Hani özel bir sertifika, belge, eğitim vs. istese, nitelikli demek kabul edilebilir ama, sadece bulundurduğu nakiti/menkulu çok diye ''nitelikli'' demek.. Bilmiyorum.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

5. Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre

Niteliksiz karşılığı şu:

1. Ayırt edici özelliği olmayan, basit, düz.

2. Nitelik bakımından üstün olmayan, kalitesiz.

Bu ifade hiç hoş değil.Geçenlerde Bloomberg TV'de de hoş olmadığı değiştirilmesi gerektiği dile getirldi.

Hatta şöyle bir yazıda var.
    https://www.milliyet.com.tr/yazarlar...mci-ya-2846377

6.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Hakikaten çok çirkin. İlk duyduğumda ürpermiştim. Nitelikli.. Birine bişeyli dediğinde, o olmayanlar otomatikman o şeysiz oluyor. Niteliksiz.

Ama ne denilebilir diye düşünmüştüm bir an. ''Büyük yatırımcı'' deseler, tertemiz, sıkıntı olmazdı. Geriye kalanlar zaten kendine küçük yatırımcı demekte bir beis görmüyorlar.

Hani özel bir sertifika, belge, eğitim vs. istese, nitelikli demek kabul edilebilir ama, sadece bulundurduğu nakit çok diye ''nitelikli'' demek.. Bilmiyorum.
    A grubu yatırımcı
    B grubu yatırımcı gibi birşeyler bulunabilir aslında.

Niteliksiz insanların, kendini ortaya koyma biçimi aslında. Tabi burada içinde bulunduğu kuruma da zarar veriyor

8. Demek istediğinizi tam anlamadim.

Ama tahvile dayalı fonlar da getiri egrisini yansitir. Biz ve diger gelismis ülkelerde bu uzun tarafta salınım yapar daha volatil'dir.
     Alıntı Originally Posted by zenci42 Yazıyı Oku
    ortalama vadesi kısa olan ''yabancı borçlanma araçlarına sahip fonlarınn'' kısa vade getirileri çok oluyor..

are...167 gün...%12,10 (aylık)

ortalama vadesi daha uzun olan ''yabancı borçlanma araçlarına sahip fonların'' kısa vade getirileri çok az oluyor..

tdg...558 gün...%2,30 (aylık)

AMA ORTALAMA VADESİ UZUN ''yabancı borçlanma araçlarına sahip fonlar'' uzun vade de (1-2-3-5 yılda) her halukarda diğerlerini dövüyor..

bizim yerli eurobondlar da ise şimdilerde TAM tersi oluyor...

uzun ortalama vadesi olanların kısa vade de getirleri çok fazla(ake-2484 gün)...buna rağmen kısa ortalama vadelilerde kısa vade getiri çok daha az oluyor(ıvp 388 gün)...uzun dönemde bizde kısa ortalama vadeli fonlar nedense daha çok getiri elde ediyor...IVP uzun vade de herhalukarda diğerlerinden daha iyi performans getiriyor..

anladıysanız daha doğrusu ben doğru anlatabildiysem nedenini bilen yazabilirmi?biz de neden ters işliyor bu sistem?
    MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 692/1001 İlkİlk ... 192592642682690691692693694702742792 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •