Sayfa 697/1122 İlkİlk ... 197597647687695696697698699707747797 ... SonSon
Arama sonucu : 8971 madde; 5,569 - 5,576 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - VI

1. Abicim devlet emekliye memura para verene kadar çocuğa verecek. Cocugu olan nasıl büyütürüm diye dert etmeyecek. Bakın bu koni çok ciddi bazen troll amaçlı yazıyorum ama inanın Türk toplumu yok oluyor kadın başına doğum 1.4 lerde. Arap beğenmezsen Afgan beğenmezsen hintli paki gelir ama birileri gelir boşluğu doldurur bu topraklar boşluğu kaldırmaz Türkiye 100 milyonu rahat taşır ha bu kadar insan ister Türk ister başka millet olur bu bizim elimizde yeter ki sonra ağlamayalım.
     Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Valla ben 2 cocuk yaparak en azindan nufusun azalmamasi icin uzerime duseni yaptim.
    Onlari en iyi okullarda okutmaya gayret ettim.
    Ozel yuvadan basladi her sey, ozel okullarla devam etti, ozel hocalar ozel dershaneler hepisi uzerimden gecti, yetmedi ozel uniler, yaz okullari, yurtdisi masteri v.s de geldi.
    Bu surecte dovlet hic destek olmadi, tam tersi kostek oldu.
    Egitim ve saglik harcamalari matrahin %10 u kadar vergiden indirebilirsin dedi. Vakif uni ucretini indirtmedi. Yurtdisindaki masraflar olmaz dedi.
    Izdirabim hala bitmedi.
    Simdi birer ev almazsam gecinemezler diyorum.
    Babam 4 cocuk yapmis..
    Ben 2 taneyi zor yaptim.
    Cevremde bir cok yasitim var tek cocuk ile idare ettiler.
    Bizden sonraki kusak evlenmeye bile cesaret edemiyor.
    Dede olanlar varsa ellerinde, avuclarinda torunlarinin egitim masraflarini odemeye devam ediyorlar cocuklarininkini odedikleri gibi.
    Durum budur..
    Acikli ama gercek bu..

Syg,
     Alıntı Originally Posted by Econfin Yazıyı Oku
    açım aç ne çocuğu ne karısı...
    Hadi oradan borsada işlem yapan aç mı olur çakal olur sizden

2. Ben gozlemimi yazmıştım yüzde 10 Luk rahat kesim onlar istediği gibi yaşıyor. İkinci yüzde 10 Luk kesim karıkoca iyi emekli maaşı alan kesim veya esnaflık yapmış zamanında ev araba almış bankaya da az biraz para atmış olanlar var. Bu ikinci kesimin en büyük sorunu çocukları ve torunları onlara para vermek zorunda kalıyor çünkü boşanıp anne baba yanına gelenler veya işini kaybedip gelenler var düşünün bu krizde 35 - 40 yaşına gelen evladınız olsa birde boşanıp çocuğuyla gelirse anne baba ne yapar.
    Kalan yüzde 80 lik kesim resmen sürünüyor onlar bitmiş yaşamanın ne demek olduğunu bile unutmuş. Ben onun için sonuna kadar borsaya girdim ve Bir sene beklemeyi göze aldım.

3. Hep yanlış yerlere yatırım yapıyoruz.
    bizden adam olmaz.

carrefoursa

159,90 TL
    (5,00 TL / adet)

Son 119 adet

1
    adet

Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Hadi oradan borsada işlem yapan aç mı olur çakal olur sizden
    1 yıl önce araba alamadığım için parayı dolar borsaya koydum amk. şimdi kapısını vermiyorlar. enflasyonu soktular iki turda çevirdiler. get işine kızdrma beni.

5. Alım fırsatı işte demek ki. Kızma bu işler böyle ama önemli bir şey tavsiye vereyim asla ihtiyacın olan para ( ev, araba parası) ile borsada olma. Doğru işlem yapmana engel olur psikolojik olarak seni yıpratır.
     Alıntı Originally Posted by Econfin Yazıyı Oku
    1 yıl önce araba alamadığım için parayı dolar borsaya koydum amk. şimdi kapısını vermiyorlar. enflasyonu soktular iki turda çevirdiler. get işine kızdrma beni.

6. 44 yaşındayım, ne evlendim ne çocuk sahibi oldum. İnanılmaz mutlu ve huzurluyum bu konuda. Etrafımda ne kadar evlenip çocuk sahibi olmuş arkadaşım eşim dostum varsa hatta kendi ağabeyim bile bu konuda bana imreniyor. En iyisini sen yaptın diyorlar. Hepsine bakıyorum köleleştirmişler hayatlarını. Kafalarının içi devamlı bir yığın maddeyle dolu. Anın içerisinde kaybolma diye bir durumları kalmamış devamlı mental taciz ve kuşatma halindeler. Bir yerden sonra kendileri de bu durumu farkediyor ve bu sefer eşlerine, çocuklarına karşı agresifleşiyorlar. Bu köleliğin, sefilliğin sorumlusu onları ilan ediyorlar.
    Aman ülkede sosyolojik iklim değişmesin, aman azınlık durumuna düşmeyelim diye kimse kusura bakmasın kendimi ateşe atamam.
    Adam gibi politikalar uygulasınlar önce. Doğru dürüst bir eğitim insani ölçülerde yaşam standartları hazırlasınlar. Sonra milletten çocuk yapmayı beklesinler. Ben böyle akrebin, çakalın, itin uğursuzun, eğitimsizin, saygısız sevgisiz nobran cahil ahlaksız insanların arasına çocuk yapıp atıcam öyle mi?
    Geçiniz

7. Benim ev araba alacak kadar param yoktu onun için borsaya İMKB 30 hisselerine yatırım yaptım ve Bir sene beklemeyi göze aldım. Çünkü en geç 18 Haziran 2023 te seçim olacak o tarihe kadar da 1 yıl var AKP daha önce seçime gitmez diye düşünüyorum sonuna kadar kullanır hakkını

8. Sn. Spektrum sizin görüş ve durusunuza sonsuz saygı duyuyorum.

Benim kızdığım kişiler hem çoluğu çocuğu olmayıp hem de ülke elden gidiyor emekli olamıyoruz vs yaygara yapanlar. Siz ben bu koşulları gördüm istemedim bu oyunda yokum demişsiniz buna ne denir ki ancak saygı duyulur.

Hem çocuk yapmayıp hem de başkasının çocuğu çalışsın beni emekli etsin demek sizce de iki yüzlü değil mi?
     Alıntı Originally Posted by spektrum Yazıyı Oku
    44 yaşındayım, ne evlendim ne çocuk sahibi oldum. İnanılmaz mutlu ve huzurluyum bu konuda. Etrafında ne kadar evlenip çocuk sahibi olmuş arkadaşım eşim dostum varsa hatta kendi ağabeyim bile bu konuda bana imreniyor. En iyisini sen yaptın diyorlar. Hepsine bakıyorum köleleştirmişler hayatlarını. Kafalarının içi devamlı bir yığın maddeyle dolu. Anın içerisinde kaybolma diye bir durumları kalmamış devamlı mental taciz ve kuşatma halindeler. Bir yerden sonra kendileri de bu durumu farkediyor ve bu sefer eşlerine, çocuklarına karşı agresifleşiyorlar. Bu köleliğin, sefilliğin sorumlusu onları ilan ediyorlar.
    Aman ülkede sosyolojik iklim değişmesin, aman azınlık durumuna düşmeyelim diye kimse kusura bakmasın kendimi ateşe atamam.
    Adam gibi politikalar uygulasınlar önce. Doğru dürüst bir eğitim ve insani ölçüler yaşam standartları hazırlasınlar. Sonra milletten çocuk yapmayı beklesinler. Ben böyle akrebin, çakalın, itin uğursuzun, eğitimsizin, saygısız sevgisiz nobran cahil ahlaksız insanların arasına çocuk yapıp atıcam öyle mi?
    Geçiniz

Sayfa 697/1122 İlkİlk ... 197597647687695696697698699707747797 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •