Güzel bilgiler vermişsin dostum...finansal giderlerde en büyük paya sahip olan 110 milyon kredi kartı komisyonlarına da bir çare üretirseler (ki buraya da bir neşter vurduklarını anlıyoruz ) o vakit giderler azalacak ve karlılık da artacak...
teknosanın dönen varlıkları 3,4 milyar tl iken nakit ve benzerleri 520 milyon tl dir...
buna karşılık kısa vadeli borçları 3,3 milyar tl iken finansal borçları 326 milyondur...
görüldüğü üzere ürün stoğu yapıp bunları satarak borçlarını kapatmaktadır..elindeki 520 milyonluk nakit ise 326 milyonluk finansal borçları fazlası ile karşılıyor...yani elindeki nakiti borçlarına verse ekstradan da elinde 190 milyon tl de fazla nakiti kalıyor...
ben de yıllarca market işlettim dolayısı ile ticaretin herşeyini öğrendim..e ticaret satışları ile sürüm olmakta , böylece eski ürün elde kalmamaktadır...ürünler hızlıca devri daim olmaktadır...buda stokların değer düşüklüğünü azaltır ve olası zararları minimuma düşürür...e-ticaret ile giderler düşer, yeni ürünlere çabucak adapte olunur...kısacası şirkete bir dinamizim gelir..ciro ve karlılıklar artar...işte bu yüzden teknosa yılların kireçlenmiş kabuğunu kırıyor diyoruz...bu değişim ve yenilenmeyi bilançolarda göreceğimize inanıyorum...

Alıntı yaparak yanıtla
tabi bu öyle kısa sürede olacak şeyler değil ama zamanla olabilecek şeyler...unutulmamalı ki amazon da bir zamanlar küçüçük bir firma idi..

Yer İmleri