Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı
Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil
Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok
Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.
Valla gayrımenkulleri varlık değerlendirmesi yaparken şu ev şu kadar eder,şu arsa şu kadar eder,dükkanı şundan aşağı satmam falan diye insan hesap ediyor da şu ara pazara çıksak hemen hepsinde eminim çuvallarım.Borsa ,eurobond ve emtia hesabı kolay ,açıyorsun banka hesabını net varlığım opsiyonunu seçiyorsun banka küt diye alıyor boyunun ölçüsünü,ben de o hesabı sevdiğimden servetin çoğunu bankada dediğim opsiyonlarda tutuyorum.Yoksa gayrımenkulun hesabı da zor ,geliri de zor herşeyi zor.Şimdiki aklım olsa gençliğimden beri altın dışında yatırım yapmazdım.Erbakan hoca haklıydı,parasının çoğunu altında tutardı.
Maaşım hariç memnun değilim.
Durumumda degisiklikler yapmaya calisiyorum.
Önce arabamda değişiklik yaptim.
Jeep im vardı sattim.Masrafları yüksekti.(Vergi yakıt sigorta gibi)
Şu an 1.6 dizel otomobil aldım.Tasarrufa yöneldim.
Arsalarimdan birini (küçüklerden) geçen hafta sattim.Parasını henüz degerlendirmedim ama sepet yapacam sanırım.
Diğer arsalara simdilik dokunmayacam.
Ama bir dükkan bir daire var aynı binada onları satılığa çıkarmayı düşünüyorum.
Elime geçecek parayla 5-6 kalem sepet yaparak yatırım yapmayı düşünüyorum.
Bu tarz yatırım insana hareket kabiliyetini yükseltiyor.
Hem Ky olarak hemde bu işlere acemi olarak söylüyorum ki, Piyasayı analiz etmeden başkalarının söyledikleriyle hareket etmeyi seviyoruz. Sene 2011 elimde birikmiş bir miktar para vardı ve ev almak için biriktiriyordum, altının yükseldiğini görüp altına yatırdım, altın düştü. Ev fiyatları yükseldi. Bekle bekle çıkacağı yok dedim ve altını bozdum nakitte bekledim. Sonra para pul oldu gitti,
işlerimin düzgün gitmesiyle elime geçen ilk parayla da ev aldım. Evi %90 nakitle aldım. sonra evlilik için bir dünya para harcadım, evlilik düzgün gitmeyince ortalama bir ev parasını bitcoin ve altcoinlerde %75 erittim. Son yaptığım kayıp, evliliğin güzel gitmemesinden dolayı acemilik diyelim
Ama tabi bunlar bana hep acı tecrübe oldu ve yaş 35![]()
Bundan sonra uzman yorumlarıyla ve yaşadığım tecrübelerle hareket etmeye başladım. Sonra analiz yapmayı öğrenmek için araştırmalar yaptım, indikatör nedir nasıl kullanılır öğrenmeye çalıştım. Sadece indikatör yetmediğini ve ülke ve dünya ekonomisinden haberdar olmak gerektiğini öğrendim. Ve son olarak sağa sola kulak asmadan sabrederek beklemeyi öğrendim.
Para kazanmaktan daha zor olan yönetmektir.
Öğrendikçe kazanıyorsun ama en büyük kazanç kendini geliştirmekle oluyor. Artık dünyaya farklı bakış açısından bakmayı öğreniyorsun.
Burada uzman arkadaşların yorumlarını görünce yaptığım hataları daha iyi anlıyorum :=)
aynen öyle hocam. 2013 yılında aldığım arabayı şimdi satmaya kalksam 2 katı fiyat istiyorlar. zaten evde 2 araba var. sırf covid var diye satmıyorum. yoksa benimkini satacaktım. işyeri yakın taksi dada ucuz. arabanın bakımı, muayenesi, lastiği mtvsi, kaskosu trafiği bitmiyor. ilave olarak vakit kaybı bana.
yazlıklar kışlıklardan daha pahalı olmuş![]()
Yer İmleri