Sayfa 705/1007 İlkİlk ... 205605655695703704705706707715755805 ... SonSon
Arama sonucu : 8053 madde; 5,633 - 5,640 arası.

Konu: Viop XL

1.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Eskiden en pahalı şey benim için cevizdi, şimdi kabuklu kg 46 TL denmiş. Kırıp ekmeksiz yesen yeridir.
    On yıl önce cennet hurması yetiştirdim Trabzon hurması da deniliyor, son üc yıldır ağaçlarda ki verim arttı, ağaçlar büyüdüğü için olmalı,ürün fazlası oluştu.ilk sene değerlendiremedim ve çoğu çürüdü, geçen sene de satış yapamadıklarımı (elde kalanları) ipe dizip kuruttum. kurusu da güzelmiş lokum gibi, incir kurusu gibi. kış boyu ailece hergün yedik.
    Ceviz agacı dikmiştim iki yıl önce sanırım bu yıl tek tük meyvasını verir.seneye cevize de para vermem.
    Bu senede incir ağacı diktim bakalım
    Hamdım Piştim Yandım

2.  Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Konya'da küçük esnafın durumu berbat ötesi. Hepsinin kredi kartı full ve üç beş de Kredisi var. Artık ödemiyorlar. Bırakın kart ve Kredi borcu ödemeyi günlük masrafı çıkmıyor o haldeler
    Muhalefet iktidara gelince kredi borçlarını sileceğiz diyordu, şimdilik bu tip önerileri çok dillendirmiyorlar. Seçimlere borç ile girilir, zaten borç ödemeye çoğu kişinin imkanı yok.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

3.  Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    On yıl önce cennet hurması yetiştirdim Trabzon hurması da deniliyor, son üc yıldır ağaçlarda ki verim arttı, ağaçlar büyüdüğü için olmalı,ürün fazlası oluştu.ilk sene değerlendiremedim ve çoğu çürüdü, geçen sene de satış yapamadıklarımı (elde kalanları) ipe dizip kuruttum. kurusu da güzelmiş lokum gibi, incir kurusu gibi. kış boyu ailece hergün yedik.
    Ceviz agacı dikmiştim iki yıl önce sanırım bu yıl tek tük meyvasını verir.seneye cevize de para vermem.
    Bu senede incir ağacı diktim bakalım
    Senin durumun iyyimiş. Bir ağaç dikemeden göçeceğim. Gerçi çok fidan bağışı yaptım. Çocukken erik ağacı diktim tam meyve verdi millet olmadan topladı yedi. Ertesi yıl da ev yıkıldı iş hanı yapıldı, o zamanlar iş hanı vardı, şimdi AVM deniyor.

Allah cevizden bol bol yemeyi nasip etsin.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    AKP, cami cemaatinin bir kısmını, dindar kürtlerin ise %80-90 nını kaybetmiş gibi.

Pek çok kişi akp den menfaati olmadan ,bir ideal uğruna desteklerdi.Manevi hazzı yaşardı.

Oysa atanan kadrolar ve basına intikal eden görüntüler, bu direnci kırdı.Beceriksizliğine kutsalları alet etmesi(NASS) ,istişareden uzak kararlar,israf,halkın aklıyla alay eden beyanlar(soğan yeriz) vs....

Muhalefet sağ kesimin asla kabul etmeyeceği (KK) BİR ADAY ÇIKARIRSA KAZANIR, DERİM.

Asıl oy pastası sağ cenahta.Hem hdp ye hem sağ seçmene talip olma şansı yok.

Anketler,ekonomi böyle iken erken seçim bana göre çok çok zor.

NOT: Yapılan tüm anketlerde Mansur Y. açık ara birinci çıkıyormuş.Ama KK. O KADAR CB İSTİYOR Kİ...umarım Ekmelettin olayı olmaz.Malum siyasi tarihimizde, hırsın gözü kör ettiği anlar vardır.

5. Fındıkçı daha organize ve oy deposu, cevizci dağınık. Önce kuş burnu moda oldu, sonra kivi, sonra nar moda, sonra da ceviz moda oldu. Bunlar dağınık olduğu için hak arayamadılar muhtemelen.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
     Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Muhalefet iktidara gelince kredi borçlarını sileceğiz diyordu, şimdilik bu tip önerileri çok dillendirmiyorlar. Seçimlere borç ile girilir, zaten borç ödemeye çoğu kişinin imkanı yok.
    Mantıklı konuşması lazım.IMF ye gitmekten başka çare yok.O da her konu da tasarruf,yasa vs. ister.ENKAZ ALDIK, diyecekler.

Hükümet değişse bile 2-3 yıl sıkı kemer politikası bizi bekler.

7. Bu vatan sevgisi sadece milliyetçilere ve dindarlara özgü değil. Materyalist insanlar vatanını bunlardan çok daha fazla severler. Ama yeterince yükünü toplayana tüm dünya vatan olur o başka.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Aynen böyle.Vatan sevgisinin din,milliyetçilikle alakası yok.Vatan sevgisi fıtri,doğal bir sevgidir.ANNE -EVLAT sevgisi gibi insan olan herkeste vardır.%90 I ÇÖL OLAN LİBYA lı arkadaşım vardı.Vatanını o kadar çok severdi ki...

Bazı kesimlerin bu sevgiyi kendilerine ÖZEL BİR DUYGU GİBİYMİŞ GİBİ gösterip,ardından ulvi, şahsi menfaatlerine alet etmelerinden gına geldi.

Bir UKRAYNALI da,ABD li de vatanını sever onun için gerektiğinde ölür.(her toplumda istisna-asker kaçağı vs. vardır)

Sayfa 705/1007 İlkİlk ... 205605655695703704705706707715755805 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •