bedelsiz potansiyeli ile talep ne alaka kardeşim mal toplu değil hissede sadece düşük lot sermaye az cazip duruyor şuan pozitif bir görüntü yok
bedelsiz potansiyeli ile talep ne alaka kardeşim mal toplu değil hissede sadece düşük lot sermaye az cazip duruyor şuan pozitif bir görüntü yok
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
psikoloji herkeste aynı değilldir sen 2026 ortasına kadar belki tutarsın kağıdı ama çoğu kişi tutmaz enflasyon karşısında param ezildikten sonra 2026 da ki kazancı ne yapalım kaldı ki garantisi yok
bakın bazı hisseler gelişmelere bağlı fiyatlamasını yapar sonra dinlenir nadasa geçer bunu ayırt etmek için alim olmaya gerek yok bir çok örneği var borsada bazılarını da arz olduktan sonra 2-3 sene baskı kurar öyle sürerler
geçmiş muhabbetlerinden şimşeğin görevden alınmasını bekliyorsun sanırım bunu niye istiyorsun ben sana söyleyeyim borsada kazanç zorlaştı faizler yükseldi suçu şimşeğe atmak istiyorsunuz ama alakası yok batık bir ekonomi ve zorla getirilen bir bakan kendisi
Şimşek gelip rasyonel politikalara geçmeseydik dolar şimdi milletin dediği gibi 50 60 70 80
enflasyon da %200 300'lere tırmanmış olurdu sorun kimde herkes biliyor şimşek iyi bir bakan ve yapması gerekeni yapıyor bu cenaze böyle kaldırılacak istesenizde istemesenizde ve 1/1.5 yıl sürecek bu süreç o yüzden kazancı korumak minimum kayıplar yaşamak sermayeyi enflasyona ezdirmemek lazım
ben borsa fiyatı açısından baktım benim çocukluk arkadaşım 4-5 senedir borsada olmasına rağmen hala bir hissenin piyasa değerini bilmiyor...sadece borsadaki fiyatına göre ucuz veya pahalı olduğunu söylüyor...bir kaç defa anlatmaya çalıştıysam da pek anlamadı...ama buna rağmen kazandı...kendine bir ev aldı şimdi de bir milyona yakın sermayesi var...bir ara sermayemiz arasında %10-20 lik bir fark varken ben şimdi ona çok çok fark atmışım..4-5 yıllık borsacı bile sadece borsa fiyatına bakıyorsa son bir yılda 4 milyona yakın borsaya yeni girmiş yatırımcı hayli hayli borsa fiyatına bakar...o yüzden de berkosan bölündüğünde çok ucuz görünür yatırımcıya...
ekonominin bu şekilde devam etmesi halinde mehmet şimşeğin kovulmasını bekliyorum ama bu benim temennim değildir...mehmet şimşek gereğini yapıyor suç onda değildir ama ne yazık ki hükümetler suçlarını üstlenmezler ya birilerine suçu yüklerler yada dış güçlere ....
bu yıl kazanmak çok zor...mehmet aşçıoğlu (tacirler yönetim kurulu başdanışmanı) bile bilançoların çok kötü geldiğini , geçen yıla göre karını reel anlamda artıran hisselerin sayısının iki elin parmaklarını geçmediğini söylüyor...bu yıl sermayeyi korumak gerçekten de çok zor....berkosanın iyi yolda güveniyorum...onun dışında emtiya rallisinin de geleceğine inanıyorum...bu yüzden de o sektörden de hissem var...
bebek hisse ve emtiya sektörü ile borsaya devam ediyorum...şu anda borsaya baktığımda ana metal sanayiinde olan şirketlerin gözle görülür şekilde pozitif ayrıştığını görüyorum..mesela kardemird şu anda %2,5 artıda...amerika ve avrupada faiz indirimleri ile birlikte bu sektörün ralli yapacağını düşünüyorum..
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
son bir yılda 4 milyona yakın borsaya yeni girmiş yatırımcı halka arz sevdalısı tv'lerde çıkan borsa kazandırıyor haberleri ile geldi gerçek yatırımcı sayısını herkes biliyor fiyata bakan kaybeder her piyasa değeri de ucuz olmuyor yani kısacası sadece temel analizlede olmuyor alıp toplayan olmadıktan sonra ucuz kalmaya devam ederler gyo'lar gibi
türkiye'de faiz indirimi için bu seneyi unut demir çelik sektörünün pozitif olması avrupada ki faize bağlı değil kardeşim emisyonları azaltmak için karbon ayak izi dolayısıyla adımlar atmak zorundalar ihracat yaptıkları için elma ile armutu karıştırmayın
Karbon ayak izini azaltmak için yeşil enerjiye yatırım yapmak lazım...bu yatırımlar da çok yüklüdür...şirketleri zorlayabilecek giderlerdir...bu giderler de finansman giderine ve karlılığın törpülenmesine neden olur...şu anda ereğli de dahil bir çok şirketimiz yeşil enerji yatırımlarını yapmış değiler...
hazır olmamaları ihracatı artırmaz tam tersine hazır olmayacakları için ihracatı kısıtlar...tabi yeşil enerjiye geçmeyen şirketler 2026 yılının ocak ayında gümrüklerde karbon vergisi vermek zorunda kalacaklar...
şu anda çelik sektörünün canlanıyor olması üretimin artması ,üretimin de artması talebin canlanması ile oluyor...bu günkü demir çelik sektörünün canlanmasının karbon vergisi ile alakası yok...yanlış yerden bakıyorsunuz dostum..
son bir iki yılım yenilenebilir enerji sektörü ile geçti...az çok neler olup bittiğini görebiliyorum....
https://www.youtube.com/shorts/xjoAaKYqTEk
![]()
![]()
ben de bunu borsa hayatımda geç öğrendim..ama çok şükür öğrendikten sonra da geçmiş yılların öcünü fazlası ile aldım...
bak dostum olaya yanlış yerden bakan sensin belli ki hisse alıp satmışsın enerji şirketlerinde ordan öteye gitmemiş sektöre ilgin
ges sektöründe olan biri olarak söylüyorum öyle çok abartılacak bir maliyeti yok eskisi gibi velhasıl ereğli falan uğraşmadı diyelim zahmetiyle karbon sertifikası satan şirketler var platformlar var açığını ordan kapatır sertifika alarak yani ihracatını falanda kısıtlamaz çatır çatır yapar evet sektörde bir hareketlilik var demir çelik çimento gyo'lar olarak murat kurum etkisi mi yoksa sektörde talep oluşturacak bir adım mı atılacak bakacağız ilerleyen günlerde
ışık ökte videona gelecek olursam ben kimseyi bilmem bildiğim tek şey kazancı korumam gerektiği ilerisi iiçin evet lot biriktiriyorum ama sıfır maliyetli ana paramı ve kar'ın birazını hep çekerim belli ki sen pandemi düşüşü görmemişsin -20 -20 ha ilerisi hep iyi oldu diyoruz ama o kayıpların psikolojisini herkes kaldıramaz herkesi aynı görmeyin velhasıl pandemiden sonra dağıtılan bedava paraları yakma zamanı borsa da kalan 6 ay hatta 1-1.5 yıl zor kazanma hisse bazlı kazanç dönemidir büyük bir yükseliş olup genele yayılmadıktan sonra
Yer İmleri