Originally Posted by
hkm
Ya ben bu emekli amiraller işini anlamadım.Yahu bu hükümet asker askerken büyükanıt ın bildirisine karşı tırsmadı ,çıktı reddetti, sallamadı,asker de dişlerinin birileri tarafından sökülmüş olduğunu eski gücünün olmadığını ilk o bildiri ile anladı.E bu askerlerin hemen hepsi o zaman muvazzaftı,o zaman olayın nasıl seyrettiğini görmediler mi,gördülerse anlamadılar mı,bunlar nasıl kurmay olmuş nasıl amiral olmuş.E sen bir nevi kanarya sevenler derneği gibi bir şeysin gücün hükmün bu kadar ne demeye bildiri falan veriyorsun anlamadım.Ha vatanseversindir,bazı şeyleri içine sindiremiyorsan ki doğaldır,bu forumda askerlikle uzak yakın alakası olmadığı halde tepkilerini dillendiren bir sürü forumdaş var,sen de, zaten çoğunun you tube kanalı var tvlere çıkma imkanı var,kitap yazma makale yazma imkanı var düşüncelerini oralarda söyle.Bu bildiri falan bir kere adı bile itici,bu kadar darbe görmüş bir ülkedeyiz,üstelik 1980 darbesini amerika istemiş sen hem altyapısını hazırlamışsın hem de yapmışsın darbe liderin evren yargılanmış da yaş itibariyle yırtmış ,yapma işte böyle şeyler gerek yok.Atatürk atatürk diyen bir ordumuz var ,yahu atatürk mecliste bir tane askerin siyaset yapmasına izin vermiş mi,ya kışla ya siyaset dememiş mi,atatürk bilmiyormuydu meclisi feshedip darbe ile kurtuluş savaşını yönetmeyi,ne demeye kurtuluş savaşının en sıkıntılı günlerinde meclisten başkomutanlık yetkilerini almak için uğraştı,atatürk neden darbe yapmadı.
Her cümlesine aynen katılıyorum..Yani 48 saat öncesine kadar ülkede herkes akepeli 20 küsur yaşındaki ayvaoğlunu ve onun milyonluk lüx aracındaki pudra partisini konuşurken sanki gizli bir el bunları milletin zihninden, gündeminden çıkarmak için düğmeye bastı ve çok da başarılı oldu, artık iktidar, muhalefet günlerce saçma sapan darbe paronayası haberleriyle halkı oyalayacaklar, bravo bu 103 kişiye...
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri