Sayfa 714/1006 İlkİlk ... 214614664704712713714715716724764814 ... SonSon
Arama sonucu : 8045 madde; 5,705 - 5,712 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IV

1. 2012 model arabamın fiyat değerlemesi 200 bin TL'leri görmeye başladı. Zirvesi budur veya biraz daha giderse gider diye düşünüyorum. 2 sene önceki muayenesinden bu yana 4000 km yol anca yapmışım. Satıp 50-60 bin TL'ye masrafsız 2000 model altı idareten bir araç alasım var. Ne dersiniz?

2.  Alıntı Originally Posted by spektrum Yazıyı Oku
    2012 model arabamın fiyat değerlemesi 200 bin TL'leri görmeye başladı. Zirvesi budur veya biraz daha giderse gider diye düşünüyorum. 2 sene önceki muayenesinden bu yana 4000 km yol anca yapmışım. Satıp 50-60 bin TL'ye masrafsız 2000 model altı idareten bir araç alasım var. Ne dersiniz?
    Eksi reel faizde olan TL ile fiyatlanan hiçbir malın tavan/zirve fiyatı olamaz.

ytd

3.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Eksi reel faizde olan TL ile fiyatlanan hiçbir malın tavan/zirve fiyatı olamaz.

ytd
    O düşünceyle ben de 1 senedir bekliyorum aslında ama sürdürülebilir bir durum değil bu. Batışa doğru götürür ülkeyi. Bir noktadan sonra dengelenmesi lazım, ama biz o denge noktasına ne kadar yakınız veya uzağız orası muamma.

4.  Alıntı Originally Posted by spektrum Yazıyı Oku
    O düşünceyle ben de 1 senedir bekliyorum aslında ama sürdürülebilir bir durum değil bu. Batışa doğru götürür ülkeyi. Bir noktadan sonra dengelenmesi lazım, ama biz o denge noktasına ne kadar yakınız veya uzağız orası muamma.
    Aynı problem bütün dünyada var. Bu denge ancak paranın maliyeti (faiz) arttırılırsa geri gelir.

Merkez bankaları negatif faizde direttiği sürece fiyatlar şişecek.

Ne zaman ki para tamamen pul olacak belki o zaman akıllanırlar. Bu sefer de aşırı balonlaşan varlık fiyatları dibi boylayacak.

Gerekeni zamanında yapmak yerine boşver yarın hallederiz demenin sonucu bu. 94'te bu ülkenin başına aynısı gelmiş. (ben yaşım dolayısı ile hatırlamıyorum)

Şimdi aynısı ABD'de de oluyor. Enflasyon geçen sene yazın 4% çıkmıştı. Geçici bu dediler. Geçen de 6% çıktı yanlış hatırlamıyorsam. Hani geçiciydi?

İşler kontrol edilemez noktaya ulaştığında ya piyasalar, ya para birimleri çökecek.

ytd

5. Garanti haberi yabancının seçim sonrasını almaya başladığının göstergesi. Seçim tarihi 2022 içinde olacak gibi görünüyor. Anketlerde AKP kesin kaybediyorsa, seçime 3-6 ay kala dövizle vedalaşmak lazım. Tahminim dolar 11.40-11.60 bandına geldiğinde seçim tarihi netleşmeye başlar. Oralardan yabancı girişi başlayabilir.

6. Çok tehlikeli zamanlar, ancak dengeli bir portföyle en az hasarla atlatılır bu durum.

Nakitte kalsan nakit eriyor, malda kalsan merkez bankası ha dese nakit coşacak mal dipleyecek.

7. bist-30'da 1870 önemli direnç, satış gelebilir.

Sayfa 714/1006 İlkİlk ... 214614664704712713714715716724764814 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •