iş yatırımdan aradılar, yönetim ücret düşüşleri bugünkü oranlara yansımadığından oranlar düşük kaldı. Pazartesi son hali belli olacakmış.
Evet o konuda katılıyorum ,tercihler ve risk algısı kişiden kişiye değişiyor .Şu an yüzde 50 hissedeyim mesela .Secime doğru endeksin duruma göre yüzde 20 lere indireyim diyorum ,viopdanda doları alıp beklemek daha işime geliyor .Viopdan tl varlıklarınn bir kısmı kadar hedge daha ucuz maliyetli gibi sanki ..
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
biraz da portföy büyüklüğü ile alakalı bu iş 2000k portföyü olan adamın yüzde 50 döviz almasıyla 500k sı olan birinin yüzde 50 dolar alması çok farklı 500k sı olan portföyünü ikiye böldüğü zaman en başta bankalara karşı iyi faiz alma gücünü kaybeder ama diğeri yine rekabetini kaybetmez
yapıkredi temdit 420k 31 gün %20.35 valör varmı yokmu bilmiyorum soramadım
Ölü faiz işinden sıkıldım. Bir sorunu paylaşarak, daha önce tecrübe eden varsa görüşünü öğrenmek isterim.
120 bağımsız bölümden oluşan tek blok binada merkezi ısı sistemi olup, kalorimetre üzerinden tüketim okunarak maliyet çıkarılıyor. 3 yıldır bu şekilde giderken bir kişi çıkmış '' efendim ben 300 tl. öderken , 100 - 125 tl. ödeyenler var. 15 derece kuralını çiğniyorlar, dairelerindeki vanaları kapatıyorlar ki düşük para ödüyorlar. Bir metrekare alanın 15 derece ısıtılması için gereken kaloriyi bularak daire metrekaresi ile çarpınız ve asgari ödemesi bu olsun '' dedi. Hiçbir yönetici bu işin altından kalkamaz. Ara daire var, köşe, çatı, zemin var.güney cephe var. Hiç vana açmasa bile daire 17 derece olan yer var. Adam tutturmuş hesaplama yöntemini değiştirmezseniz mahkemeye gideceğim diye.
Bu işin bir emsali var mı ?
Kişi ortaokul mezunu marangoz. Yönetmelik nedir deseniz bilmez. Bu kişiyi kullanan bir enerji okuma firması var. Biz 2 kapıcıya sayaçları okutuyoruz ve excel proğramına tüketimi girerek hesap çıkarıyoruz. Bu şirket daire başı aylık faturalandırma bedeli olarak 20 tl. istiyor. Ne gerek var dedik gönderdik. Şimdi bu kişiyi kışkırtarak insanların kafasını bulandırıyor. Ama bu faturalandırma şirketleri 15 derece cezası diye insanlara 100-300 arası tahsilat göndererek cebe atıyorlarmış. Ayrıca ne gerek var zaten 2 kapıcı okuyor kalorimetreleri.
Yer İmleri