S&P Türk ekonomisinin 2019'da yüzde 0,5 daralmasını bekliyor
S&P, "Türkiye'nin finansal ve ödemelern dengesi baskılarına yanıtı şu ana kadar temel ekonomik kırılganlıkları değil semptomları ortadan kaldırmaya odaklı"
S&P Türk ekonomisinin 2019'da yüzde 0,5 daralmasını bekliyor
S&P, "Türkiye'nin finansal ve ödemelern dengesi baskılarına yanıtı şu ana kadar temel ekonomik kırılganlıkları değil semptomları ortadan kaldırmaya odaklı"
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Bu muhabbet yillardir var. Egitim seviyesi dusuk insanlar gorseli cok sever. Sokajtaki mercedes opusen 1 cift guzel deniz kiyisi yada agzina kadar dolu cafeler AVM ler
Egitimli insan istatistiklere bakar
Hacizler rekor icralar rekor issizlik rekor iflaslar rekor bosanmalar rekor dis ve ic borc rekor yurtdisina cikan ve cikmayi dusunenlerin sayisinda rekor
Ama evet avm nin yeme alani tas catlasa 400 kisi alir o tiklim tiklim
Ve adam hala krizi goremedik diyor.
Ben 5bin km oteden hissediyorum. Agustos tan beri kiracilarimin cogu kirasini odemedi birinin verdigi cekte bos karsiliksiz cikti.
"Kendi işsiz kalana kadar" krizin farkında bile olmayan bir sürü insan var.
Doğal olarak tasarrufu da akıllarından geçirmezler.
AVM'lerin birdenbire bomboş kalmasını beklememek gerek.
Resmi Gazete'de yayınlanan tebliğe göre Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) zorunlu karşılıklarda değişikliğe gitti. Buna göre Merkez Bankası zorunlu karşılık oranlarında indirime gitti.
Söz konusu değişiklikler şu şekilde:
Mevduat/katılım fonu (yurt dışı bankalar mevduatı/katılım fonu hariç)
Vadesiz, ihbarlı, 1 aya kadar ve 3 aya kadar vadeli mevduat için zorunlu karşılık oranı yüzde 8'den yüzde 7'ye indi.
6 aya kadar (6 ay dâhil) vadelilerde yüzde 5'ten yüzde 4'e indirildi.
1 yıla kadar vadeli mevduatta yüzde 3'ten yüzde 2'ye çekildi.
1 yıl ve daha uzun vadelilerde yüzde 1.5'ten yüzde 1'e indirildi.
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Bu karar bankaların karşılık olarak daha az parayı merkez bankasında tutmalarını ve bankalara likidite sağlamak için. Ama bu bankalarda kalacak likit para kredi olarak talep görebilir mi ve bu krediyi alabilecek nitelikte alıcı bulabilir mi bankalar ve verirler mi o soru işareti ?
Çünkü şu sıralar günlük piyasa likidite açığı en düşük seviyelerde zaten...Çünkü talep yok, üretim yok...Bu faizlerle...
Ayrıca güven de yok...Herkes herşeyi görüyor ama dillendirmiyor ya yandaşlıktan yada korkudan/baskıdan...
Kral çıplak sesleri yükselse aslında............
200 günlük ortalama altına tanzim satış var hele euro çok daha ucuz.
tanzim satışla nereye kadar göreceğiz tarih yazacağız
Zorunlu karşılıklarda indirimin TL mevduat faizlerini düşürmesini, bu durumun dövize olan talebi arttırmasını bekliyorum.
Yer İmleri