Sayfa 735/1006 İlkİlk ... 235635685725733734735736737745785835 ... SonSon
Arama sonucu : 8045 madde; 5,873 - 5,880 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IV

1.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    Böyle bir ortamda bana göre hisseciler çok sevinmemeli...
    Dolar bazında 170 dolardaydı son baktığımda bist. Şimdi 168 olmuş. Geçen 150 idi. Eylül'ün başında 177 idi. Bu aralıktaki dalgalanmalar normal. Bist öyle çok da uçup kaçmıyor aslında.

Geçen senenin sonu, bu senenin başındaki yerine yeni ulaştı çoğu hisse TL bazında.

Yine de aksiyona ortak olmak adına bir miktar Bist bulunmasını iyi olur sanki. Ben öyle yaptım. Yapıyorum.

Bist büyüklüğünü 5% civarına getirmek ilk etapta hedefim. Sonrasını büyük düşüşlerde ekleme yapmak şeklinde yaparım. Oradan gelen temettüler de kendi kendini büyütecektir zaman içinde.

ytd.

2. Bist O-B-O yapar da yeniden 150'ye doğru süzülürse ben dahil dün/bugün girenleri şok edebilir.

Tam tersi de olabilir tabi. Bilemem. Belki de 200usd üzerine atar.

ytd.

3. XAU $1872.78 çekti vurdu

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Yoksulluk, issizlik arttikca huzur bozulur..

Toplumsal huzursuzluk arttikca asayis bozulur, anarsik olaylar artar..

Bir gun birisi dudugu calar ve demokrasiye ara verilir...

62 yasindayim ve bu filmi bir daha gormek istemiyorum.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

5. https://www.bloomberght.com/is-banka...elecek-2292148

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran Bloomberg HT’ye konuk oldu. Aran Merkez Bankası’ndan faiz değişikliği beklemediğini, faizi indirmenin kuru ve enflasyonu ‘başıboşâ€™ bırakmak anlamına geleceğini belirtti.

Sonuçta indirmeyecek mi?

İndirecek...

Öyleyse...

MB nın niyeti nedir?

Halkını, Çinden devralınan köle seviyesindeki çalıştırma aşkı uğruna halkın servetine göz dikmiş olmuyor mu?
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

6.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Bist O-B-O yapar da yeniden 150'ye doğru süzülürse ben dahil dün/bugün girenleri şok edebilir.

Tam tersi de olabilir tabi. Bilemem. Belki de 200usd üzerine atar.

ytd.

OBO lakaplı bir arkadaşım vardı.

iyi yakalamışsınız.
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

Hic belli degil.indirmeyebilir.her olasilik var.fuze olasiligi bile[emoji39]

8.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    Böyle bir ortamda bana göre hisseciler çok sevinmemeli...

Neden?

1-Sahip oldukları varlıkların artma nedeni yerel paranın pul değerinden işlem görmesi. Yani gerçekte kazanılan bir şey yok.

2-Böyle krizlerde (1990 larda hazineden 30 cent olmadığından kriz çıkmıştı. Şimdi keşke öyle olsa. Eksi rezerv var) günün sonunda en çok sermaye piyasaları etkilenir. Dip seviyelerini görebilir.

3-Seçime tam takır hazine ve yüklü borçla girilirken artık nerdeyse tüm ekonomistler ülkede para politikasının kalmadığından bahsediyorlar. 500-600 artı rezervi olan Rusya bile faiz artırırken Don Kişot un değirmenle savaşı gibi biz tam tersi hareket yapıyoruz.
    Onlar salak mı? Ekonomiyi bilmiyorlar mı?

4-Böyle bir kriz içinde sadece bir "vaat" için tüm bankaların nasıl tavan yaptığına çok şaşırdım. Ortada para bile yok. MB swapları bile eriyor.

5-2022 de muhtemel seçimde şimdiki iktidar da gelsi başka hükümet de kurulsa mutlaka acı reçete içilecek. Hep öyle olmadı mı? Bu ortamda sermaye piyasalarına nasıl para girer?

6-2022 de FED para musluklarını kısacağına göre para BİST e hangi yolla girecek?

Bu nedenlerle BİST te TAVAN SEVİYEDEN yaşanan son hareketin yabancı fonların sene sonu vur kaç hareketi olduğuna inanıyorum.
    Popülizmde tüm tuşlara basılırken. Yapacak bir şey yok.
    Öyle bir noktaya geldim ki dolarda, altında , gümüşte pahalı geliyor. içim rahat tek yaptığım satın alma zeytinyağı pahalı olsada en azında tüketiyoruz diyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sayfa 735/1006 İlkİlk ... 235635685725733734735736737745785835 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •