Hey allahım 25 yil kadın dogumculuk yaptım sonunda hasta şiddeti davalar vs korkusundan 53 yaşında mesleği bıraktım.her üç doğumcudan biri hakkında dava açılıyor.bu davaların yüzde doksaninda doktor haklı çıkıyor.bakanliga defalarca istekte bulunduk bilirkişi kurulları olsun bu kurallarda işten anlayan ihtisaslaşmış hakimler savcılar da olsun hemen dava açılmasın kurul on inceleme yapsın bu kurul dava açılmasına karar versin istedik.bakanlik sallamadi.her dava yıllarca sürüyor doktor neden her komplikasyonda bunlara maruz kalsın.komplikasyon işin fitratinda var mmeslekhatasi yoksa ihmal hatalı uygulama yoksa her olayda dava acilamasin dedik kimse dinlemedi.normal doğumda komplikasyon oranı yaklaşık yüzde üçtür sezeryanda yok denecek kadar azdır.illa normal doğum yapacaksak burda doğumda oluşabilecek komplikasyonlar hakkında bize değil bakanlığa dava açılsın dedik o da dinlenmedi.e şimdi doktor deli mi kendini niye riske atsın.dava açılacak hakkını alması beş yıl sürecek bu beş yıl boyunca haklı da olsa huzursuz olacak ve yaptırdığı her yüz doğumun üçünde bu riski yaşayacak.ustelik sezeryan kötü bir sey değildir doktora ne özelde ne devlettedaha fazla para kazandırmaz.kadin doğumcuların yüzde doksanı ben dahil kendi çocuklarını sezeryanla doğurtur.herkes zor ameliyatlardan kaçıyor işi layikiyle yapan cerrah sayisi giderek azalıyor.onlar da genelde özele kaçıyor.kapida prof yazmakla herkes işinin ehli olmaz.ben bile başıma bir şey gelse en az bir ay doktor araştırırım işi bilmeyenler arasında alıntılanan haberde olduğu gibi gol yiyen çok olacak.saglik işi bu başka şeye benzemez inşallah bu dediklerimi acı bir şekilde tecrübe etmek zorunda kalmazsiniz
Yer İmleri