Sayfa 74/1012 İlkİlk ... 2464727374757684124174574 ... SonSon
Arama sonucu : 8090 madde; 585 - 592 arası.

Konu: Viop LV

1.  Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    Turan ÇOBAN
    @naruTnaboC
    #Tuprs, Tüpraş Güçlü hisse performansının ardından tavsiyemizi TUT'a çekiyoruz.

- 12 aylık hedef fiyatı TL172/hisse'ye yükseltiyoruz; tavsiyemizi TUT'a çekiyoruz: Güncellenmiş makro tahminleri modelimize dahil ettik ve Tüpraş'a ilişkin çeşitli varsayımları revize ettik. Buna göre, 12 aylık hedef fiyatımızı %37 artırarak 172 TL'ye yükselttik. Rakamlarımızdaki nispeten sınırlı yukarı yönlü potansiyel göz önüne alarak, tavsiyemizi TUT'a düşürüyoruz. Tüpraş'ı harmanlanmış FY23T/FY24T F/K ve FD/FAVÖK çarpanları ile değerlemeye devam ediyoruz. Tüpraş'ın yakın vadeli faaliyet görünümünün olumlu bir 3Ç'ye işaret etmesi ve bilançosunun gücü göz önüne alındığında, kısa vadede hisseye destek sağlayabileceğine inanıyoruz. Bununla birlikte, hisse fiyat performansının hem mutlak hem de göreceli olarak güçlü olması (BIST-100, yerel ve bölgesel benzerlerine kıyasla), yukarı yönlü potansiyelin normalleşmesi ve 2024 yılına dair görece düşük olan faaliyet görünürlüğü ile birleştiğinde, hisseler üzerinde daha dengeli bir uzun vadeli duruş sergilememize neden oldu.

- 3Ç23 sonuçlarının yüksek ürün marjları sayesinde çeyreksel bazda güçlü olması muhtemel: Güçlü faaliyet ortamı ve yüksek KKO göze alındığında Tüpraş'ın 25 Ekim'de paylaşması beklenen 3Ç23 sonuçlarında olumlu bir faaliyet performansı açıklayabileceğini öngörüyoruz. Sentetik motorin/benzin/jet yakıtı marjları (USD/varil) 3Ç23'te bir önceki çeyreğe göre sırasıyla %86/%21/%111 artışla 31,5/27,9/29,9 seviyesine yükselirken, yüksek baz etkisi nedeniyle benzin hariç yıllık bazda daha zayıf kalmıştır.

- Son 1 Ay / Sene başından beri BIST-100'e kıyasla sırasıyla %8/%49 daha iyi performans: Tüpraş hisseleri son bir ay / sene başından beri BIST-100'e kıyasla sırasıyla %8/%49 daha iyi performans göstermiş ve dolar bazında %11/%57 getiri sağlamıştır. Tüpraş'ın hisse performansı, Erdemir <EREGL, TUT> karşısında %113 ve Petkim <PETKM, TUT> karşısında %112'lik sene başından beri üstün performansı ile likit Türk emtia isimlerinden de önemli ölçüde ayrışmıştır. Tüpraş hisselerindeki son dönemdeki güç 1) Rusya'dan gelen çeşitli rafine distile ürünlere uygulanan geçici yasağın ürün marjlarında kısa vadeli yukarı yönlü risk yaratması; 2) özellikle Tüpraş'ın bölge ortalamasına kıyasla daha yüksek verime sahip olduğu motorin başta olmak üzere ürün marjlarında son dönemdeki güçlü seyir; ve 3) güçlü 3Ç sonuç beklentileri ile desteklenmiş gözükmektedir.

zined ,

bak buda teb hareketi gibi bunlar günah çıkarıyor 10.000-12.000 endeks diyenler ince ince yaseminceye başlıyor.
    Bilanço ayın 25 inde.
    20 gün var. O zamana kadar oyun tekrar başlayacak. Ama nereden bakmak lazım. Bence çok uzaktan değil, elim dolu olmasa ve ekstra risk almak istemesem buralardan başlardım ufak ufak.
    Bir şekilde tekrar alacağım zaten.
    Bugüne kadar en çok aldığım günler Hsbc raporunun olduğu günlerdi.
    Onlar tut değil direk sat verdiler.
    Raporlara itibar edip detaylıca okurum ama özellikle bazı tahtalar için kendi bildiğimi okumayı tercih ediyorum.
    Bunlardan biri de Tüp.
    Bakalım ne olacak, kısmet.

2. Synapse ve Arif COŞKUN (Algoritmarif) takip ediyor
    Tuğba Özay
    @t_ozay
    Morgan Stanley’nin yayımladığı Türkiye raporunda #ekonomi ve #borsa ya dair beklentiler;

1) Yeni ekonomi yönetimi makroekonomik istikrara karşı algıyı ve beklentileri iyileştirdi ama zorluklar devam ediyor.

2)Seçim sonrası iyileşen politikalarla;

-Resmi rezervlerde toparlanma
    -Kredi spreadinde daralma
    -Bankaların ve şirketlerin dış finansmana erişiminde iyileşme yaşandı.
    -TL mevduat ve kredi faizlerinde ciddi artış ve kredi büyümesinde yavaşlamayla yurt içi döviz talebi azaldı.

3)TCMB’nin enflasyonla mücadele kararlılığını sürdürmesi için Ekim toplantısında 500 bp faiz artışıyla faizin %35 e yükselmesi bekleniyor. Kasım ayında ise 250 bp artış hesaplanıyor.

4) Yerel seçim sıkılaştırma sürecini yavaşlatabilir bu da enflasyon görünümü üzerinde baskı yaratabilir ama seçim sonrası ek sıkılaştırma bekleniyor. Mart ayından sonrası için nihai faiz beklentisi %40 seviyesi.

5)Endeksin dolar bazında 10 yıllık düşüş trendini kırması, rallinin genişliğinim güçlü olması ve küresel EM fonları arasında hala düşük konumlandırılması nedeniyle rallinin yıl sonuna kadar devam etmesi bekleniyor.

işaretlediğim yer sakıncalı bölge bana göre ralli diyor
    kendi pozisyonları ne kadar mesala ,
    yav kredili badem spor ve katar olmasa ne rallisi olacak.
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.[
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

3.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    Açığa satış hala yasak mı?

Bir ara yasak epey sürdü.Sonra mscı den haber geldi:KALDIRMAZSANIZ SİZİ BU ENDEKSTEN ÇIKARIRIZ, diye..

Hemen açığa satış yasağı kalktı.
    Hala yasak.
    Zaten geri gelirse şöyle bir dikkat kesilmek lazım..

4. gezdim geldim aksiyon olmamış pek...

bunlar açığa satışın kalktıgı haberini bizden önce alacaklar muhtemelen...

emregunes dediği gibi her geri gelmede atlamamak lazım...

adamı madam yaparlar...

şu anda endeks tek bacaklı işliyor...

diğer bacağı olmadıgı için hisse fiyatları net değil...
    Yatırım tavsiyesi değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by Zinedrimed Yazıyı Oku
    Bilanço ayın 25 inde.
    20 gün var. O zamana kadar oyun tekrar başlayacak. Ama nereden bakmak lazım. Bence çok uzaktan değil, elim dolu olmasa ve ekstra risk almak istemesem buralardan başlardım ufak ufak.
    Bir şekilde tekrar alacağım zaten.
    Bugüne kadar en çok aldığım günler Hsbc raporunun olduğu günlerdi.
    Onlar tut değil direk sat verdiler.
    Raporlara itibar edip detaylıca okurum ama özellikle bazı tahtalar için kendi bildiğimi okumayı tercih ediyorum.
    Bunlardan biri de Tüp.
    Bakalım ne olacak, kısmet.
    pıst 100 de 8300 altı kapanışlarda tup te daha aşağıları gelir , ortalık sakinleşirse bilanço fiyatı olur ama doğru maliyetlenme yapamayanlar yukardan maldalar ben burada kısa vade spotta 148.50 takip ediyorum altı kapanışlar sıkıntılı graf rica edenler için görüşümü paylaşıcam
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

6. Swap vs onları şuanda kaldıramazlar tam anlamıyla bana göre bence bu toplantı rapor düzeyinde ve bilgilendirme ile geçer.
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

7. Çok fazla cahil ve paralı adam var, MKK istatistiklerine göre genç ve uyanık az paralı çok genç de borsaya girdi.

Henüz komşum borsa filan demiyor KKM vs onlar ile geçiniyor.

Geçen siyah BIM'de finans piyasasında ünlü birini gördüm korktum. Akıllı insanların paraları alındı daha akıllılar şimdilik direniyor.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

8. albrk...

Yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 74/1012 İlkİlk ... 2464727374757684124174574 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •