Benim data yi hazir ettim (sadece bond gelirim var baska hic bir gelirim yok) belki bir dakika surebilir...
Cep ten banka yolu ile cikan rakami tak diye oderim o zaman
beyan zaten sistemde kaliyor sanirim... Rakami kendim not etmem yeterli gibi...
Gene de islem oncesi bir alo 189 maliye yapmak lazim sanirim...
yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir
Vergilendirilmis kazanc kutsaldir..
Size yol su elektrik olarak artik geri donmese de..
Syg.
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
2021 temmuzda 6545 dolar eurobond geliri 8.60Tl kur, = 56 bin tl ediyodu
2022 OCak 6545 dolar 13.50 idi = 88 bin tl ediyor..
ben şimdi vergiden muafmiyim? 2022 de beyan edicegim 2021 gelirim 56bin oluyor yanliş bilmiyosam 2022 beyan sınırı 70 binmiş?
Yıllık beyan haddi 2022 yılı için 70.000 TL'sıdır. Beyan haddinin aşılıp aşılmadığının tespitinde; beyana tabi diğer gelir unsurlarının da (ücret geliri hariç[3]) dikkate alınması gerekir. (2021 yılı için 53.000 TL).14 Oca 2022
şimdiye kadar beyan zorunda kalmadım (önümüzdeki sene kalacağım gibi görünüyor) ama buradan ve diğer kaynaklardan öğrendiklerime göre, 2021 yılı içinde:
eğer (1.kupon geliri x 1.kupon dolar kuru)+(2.kupon geliri x 2.kupon dolar kuru) > 53.000 TL ise mart 2022 itibarıyle beyan etmeniz gerekiyor*
70.000 TL beyan sınırı 2022 yılı içinde elde edeceğiniz (2023 te beyana konu olacak) gelirler için geçerli.
*eurobond/lar dolar bazlı ise. euro bazlı eurobondlar için (tek kupon geliri x kupon günü euro kuru)
Son düzenleme : shorts; 01-03-2022 saat: 05:15.
kupon gelirinden , kirli fiyat-temiz fiyat farkını düşüp beyan ediyoruz değil mi?
Örneğin 1. kupon faizi 1000$ tuttu, ancak biz o kupon faizinin yattığı tarih ile en son yatan kupon faizinden itibaren bu kıymeti almış isek ödediğimiz kirli fiyat ile temiz fiyat farkını (yani birikmiş faize önceden ödediğimiz bu bedeli) beyan edeceğimiz kupon faizi gelirinden düşüyoruz.
O yılki 2. kupon faizi de 1200$ tuttu diyelim. (arada kıymetin üzerine ek alım ile ekleme yaptık), o zaman 2.kupon faizinden de 1.kupon faizinden sonra yaptığımız bu ek alım için oluşan kirli fiyat-temiz fiyatı düşeceğiz.
Bir yanlış yok değil mi?
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
mantıken öyle olması gerekir. ama tecrübe edenlerden teyit almak daha doğru olur.
bir başka detay da (burada konuşulmuştu ama detayını hatırlamıyorum), eurobondun alış (temiz) fiyatı nominalden yüksek ise (primli ise), bundan doğan farkı itfaya kalan yıla bölerek matrahtan düşebiliyorsunuz diye hatırlıyorum. ama dediğim gibi detayına hakim değilim.
Evet benim elimde de biraz 2025 vade var 100'ün üzerinde fiyat ile aldığım. Onda da dediğiniz gibi uygulanmalı.
Tabi burada tüm hesabı yaptıktan sonra gün ve ay ile küsuratlı hatalar yapmamak için biraz daha temkinli hesap yapılmalı.
Çıkan hesaptan 1 -2 aylık devlet lehine fazla yazılmalı. Zira ufak ta olsa bir gün devir hatası olursa ufak bir fazla indirim olabilir.
Bu 2 hesabı uygulamalı detaylıca yapmak lazım aslında forumda. Bir uzun bir de kısa vadeler için.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Yer İmleri