Sayfa 740/1002 İlkİlk ... 240640690730738739740741742750790840 ... SonSon
Arama sonucu : 8009 madde; 5,913 - 5,920 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XII

1.  Alıntı Originally Posted by erman07 Yazıyı Oku
    herzaman dedigim gibi döviz dostu dur reis
    ateşlemiş fıstıkcı şahap ı uzatma indir agustosda faizi
    reisi 20 yıldır öğrenemediniz ters manyali sever, yiyiyorsa toplantı oncesi dolar longla diyor..

2. Hadi gene iyisiniz dolarcılar en zor anınızda yetişti imdadınıza yine RTE

Ama belli olmaz yarın aksi bir hareket olursa gün içinde MB bağımsızlık ayağına bir açıklama yapabilir şu an faiz artışı düşünmüyoruz diye
    Amatör bir yatırımcıyım, yatırım tavisyesi değildir. Kendi analizlerimi sizinle paylaşıyorum, siz de sorgulamadan kabul etmeyin lütfen.

3. adam merkez bankası yerine PR çalışması yapıyor
    faize dokunulmadığında piyasa sevindirik olup dövizi az da olsa aşağı salacaktır..

4. Faiz karşıtı, yeni MB mizin de eski yuvası Yenişafak ne diyor RTE' nin faiz açıklamasına diye bakarken ne çıktı karşıma;

Kamuflajlı Afganlara Sınırdışı

Sosyal medyada paylaşılan ve Afgan mültecilerin askeri kamuflaj giydiği görüntülerin ardından operasyon için düğmeye basan ekipler, 9 kaçak mülteciyi Zeytinburnu'ndaki bir adreste yakaladı. Kimlikleri tespit edilen Afganlar için sınır dışı işlemi başlatıldı.

https://www.yenisafak.com/gundem/zey...iliyor-3675852

Kıllanalım şimdi;

a. Ulan o adamlar o kamuflaj kıyafetle, taaa İran sınırından Zeytinburnu'na nasıl gelmiş, bi Allahın kulu görmemiş mi?

b. Kamuflaj giyerek büyük bir teknik hata yaptıklarının farkında değil garipler.. Bilselerdi, bi kot tişört çekerlerdi. Kamuflaj giymeyenleri nassı bulacaklar bakalım, ben olsam ben Suriyeliyim derdim..

c. ABD kimseye söylemeden ansızın bi gecede pılısını pırtısını bırakarak kaçtı, devşirmeleri de mal gibi ortada kaldı, bindirip iki uçağa götürmedi, siz şuradan İran üzerinden yardırın ben hallederim dedi, halletti mi halletmedi mi o bile ortada şu an..

d. Bunların hepsi yani bu görüntüdekilerin dışındakiler de genç, erkek, saç traşları, boy pos, şekil şemal filan, bildiğin asker yani...bence büyük tehlike bu açıdan...ne eğitimi almış bunlar, ABD bunları orada ne maksatla kullanıyordu...ulan çoluk çocuk aile bunlar dersin bi derece..

e. İran sınırı evet bi Yunan sınırı değildir lakin, orada da Hudut Birlikleri var ve işlerini ciddi yaparlar, öyle elini kolunu sallayarak geçemezsin, evvelden ezelden mülteci gelir oradan düşük sayıda, ta Pakistan, Hindistan, Myanmar'dan gelirler, küt yakalanırlar. Hatta 90 larda İran tarafında sınıra yakın köylerde bir Kasap Doktor türemişti, organ ticareti yapıyordu, kesiyordu yani gelenleri...Hikaye anlatmasınlar..Ya ABD bi şey vaat etti yan çizdi, ya da abarak gubarak yapıyorlar..
    ----------------------------------------------------------------------------------------------
    Yazarları genel olarak faiz mi o da ney demişler, bir tek Ahmet Ulusoy çızıktırmış, saymış saymış sonunda;

Özetle; enflasyon dünya piyasalarındaki fiyat artışlarının da etkisiyle zirve yaptı. Temmuz sonrasında yavaş da olsa azalma eğilimi başlayacaktır.

Ayrıca, iç piyasada sadece aktif kamu politikalarıyla enflasyonun önlenemeyeceğini de görmemiz gerekir.

Merkez Bankasının sıkı parasal duruşu, bütçe kanalında mali disiplinin devamı piyasa aktörlerinin bu politikalara desteği enflasyonun kontrol altına alınması için etkili olacaktır.

demiş...yani Şahap olm biz seni oraya boşuna mı gönderdik, hani faizleri düşürün diye ortalığı birbirine kattıydık, kaç ay oldu hala niye düşürmüyorsun, düşür faizleri açılsın piyasalar dememiş..

Tabi memlekette RTE önce konuşmadan kimse, ihtiyaten terste kalmamak ve madara olmamak için, konuşmuyor, yarın bakmak lazım bakalım koro halinde faizler düşsün demeye başlayacaklar mı?

5. 3-4 gündür şu uydu görüntülerini atıyorum buraya, ne yalan söyliyim 60 tane iş makinası gördüm envanterde, en az 30' u dozerdir.

2 tane paletli dozer, akşamdan sabaha, sabahtan akşam, havaalanı pisti gibi yangın kuşağı yapar araya oraya o yangın ulaşmaz dedim..

İlginçtir yapılmadı, Jandarma etrafına hendek kazdı, tanklar boşaltıldı, zaten boş yansa da bir şey olmaz, içeride de zaten ateş yanıyor dendi..

Termik santralin yolunu biliyormuş gibi görünüyor yangın..hatta elektrikleri bile kesmemişler, havai hatlar kopmuş kıvılcım saçıyor ortalığa patır patır....bu kadar da iş bilmezlik olur mu, olmaz diyecem bi yandan da tereddüt ediyorum..

6. 5 ağustos 2021 tarihli resmî gazete’de yayımlanan anlaşma gereğince türkiye her ay somali’ye 2.5 milyon dolar karşılıksız para gönderecek.

https://www.resmigazete.gov.tr/eskil...20210805-3.pdf

Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    5 ağustos 2021 tarihli resmî gazete’de yayımlanan anlaşma gereğince türkiye her ay somali’ye 2.5 milyon dolar karşılıksız para gönderecek.

https://www.resmigazete.gov.tr/eskil...20210805-3.pdf
    Yuh artık
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
    YERLİ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI

Gaz ve elektrik zamları enflasyona hiçmi etkilemeyecekmiş acaba?
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
    YERLİ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI

Sayfa 740/1002 İlkİlk ... 240640690730738739740741742750790840 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •