Sayfa 746/1002 İlkİlk ... 246646696736744745746747748756796846 ... SonSon
Arama sonucu : 8015 madde; 5,961 - 5,968 arası.

Konu: Viop-XXXI

1. Değerli hocam, ben her çeyrek bütün bilancolari indirir çalışırım. Kendi sistemimde puan verir ona göre de yatırım yaparım.

2018/12 bilancolar ve sonrasında, inanilmayacak kadar ucuz şirketler denk geldi. Ben kendi adıma bundan olması gerektiği kadar faydalanmadım ama yine de güzel kazandım.

Ancak şu son gelen bilancolarda, özellikle x100 dışı şirketlerde inanılmaz pahalı bir fiyatlama var. Öyle ki ben patronu olsam işi gücü bırakır borsa ile ilgilenirim. Tek tük inanılmaz ucuz diyeceğim x100 dışı kağıt da var ve onlarda da zaten pozum vardı böyle bilancolar geleceğini düşündüğüm için.

Bist30 özelinde ise, doların mevcut değerinin aşağısına gitmeyeceğini farz edersek hatta 8 - 8.5 gibi bir yilsonu projeksiyon yaparsak, özellikle ihracat çalışan şirketler ve yabancı para pozu olan ( dohol ) şirketlerde ciddi ucuzluk var.

Ben analizimde ülke puanını hesaba almıyorum onun yerine mevcut tahvil ile 1 lira kaç yılda 2 lira oluyor ona bakıyorum. Yani şu an 5.5 fk, ortak olmayacak isteyeceğim bir şirkette minimum hedefimdir.

Eger tahvil mesela 8 lere gelirse hesap değişir, 20 lere giderse hesap değişir. Tüm spot pozisyonumu değil ama önemli kısmını buna göre alıyorum. ( Mesela tupras bu analize göre alınmadı, oradaki analiz farklı) Tahviller yükseldiği için borsaya olumsuz bakıyorum, düşerse olumlu bakıyorum.

Dolayısıyla sizinle benzer bakıyorum 5 dolardı 2 dolara düştü hala ucuz demiyorum tahvile göre fk nedir kura göre potansiyel kar nedir bunlara göre değerleme yapıp pozisyon alıyorum.

Viop tabi ki ayrı bir hikaye ve ayrı bir çalışma alanı viop da olan bitenin bunlarla hiç bir alakası yok burada da iyi kötü kazanıyoruz bura ayrı.
     Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Dolar bazlı endeks mukayesesi yanlış olur.Çünkü 2002-2012 yılı arası 10 yıl ,yüksek enflasyona rağmen dolar/tl kuru neredeyse sabit kaldı,TL aşırı değerlendi.Bu seviyeyi referans alıp karşılaştırma yapmak yanlış olur.
    Bence o dönemdeki şirketlerin karlarıyla piyasa değerleri arasındaki rasyoları mukayese etmek daha sağlıklı olur.Ama tabii bu bir ham mukayese olur.
    Fiyat/kazanç oranı daha yükseğe ve düşüğe gitmişse bunun nedenlerini de analiz edip,haklı nedenlere dayanıp dayanmadığını analiz ederek aynı baza getirmek gerekir.Örneğin:

-O zaman ülke kredi notu ve şirket kredi notu ne,şimdi ne.
    -O zaman bankaların kredi batağı riski ne kadardı şimdi ne kadar,
    -O zaman şirketlerin özvarlık karlılığındaki trend ne yöndeydi,şimdi hangi yönde,
    -O zaman şirketlerin borcu ve bunun cirosuna ve yarattığı nakit akışına oranı neydi,şimdi ne durumda.
    -Şimdi şirketlerin F/K oranı yüksekse bu yatırım harcamalarından mı kaynaklanıyor,yatırım harcamaları tamamlandıktan sonra F/K ne olur,
    gibi...
    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Bazı büyük kağıtların , endeksin tl bazlı tarihi zirvelerde gezmesine rağmen aylardır hatta yıllardır sürünmesi de insanları borsaya tövbe ettirir.
    Yazdıklarım kesinlikle Yatırım Tavsiyesi Değildir

GARAN_ hesap kullanan varmı? ben yeni programı çözemedim. emir iptali nasıl oluyor? emir düzeltme nasıl oluyor? programın tam ortasına etmişler...
    “İyi kararlar tecrübe sayesinde alınır. Tecrübe ise, kötü kararlar sayesinde kazanılır.” Will Rogers

Alıntı Originally Posted by TOKATYILDIZI470 Yazıyı Oku
    Garan çıkmazsa viop da makas çoğunlukla eksi oluyor....garan sanki vob da çok belirleyici....
    bol şanslar
    “İyi kararlar tecrübe sayesinde alınır. Tecrübe ise, kötü kararlar sayesinde kazanılır.” Will Rogers

5. eregl petkm tuprs ile endeks i tutuyorlar..
    thy yedek güç olarak bekliyor..
    Bankalara biraz daha satış gelirse hem thy hem bimi sahaya sürerler..

6. 1635 lönk 1/10

borsa istanbul genel müdürü Hakan Atilla görevden ayrıldı...son dakika....
    Sen af yolunu tut, bağışla, uygun olanı emret, bilgisizlere aldırış etme.

ayrılma imkbye hafif satış getirdi.... .Abs dava ile ilişkisi var mı bilemiyorım
    Sen af yolunu tut, bağışla, uygun olanı emret, bilgisizlere aldırış etme.

Sayfa 746/1002 İlkİlk ... 246646696736744745746747748756796846 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •