Sayfa 744/1002 İlkİlk ... 244644694734742743744745746754794844 ... SonSon
Arama sonucu : 8015 madde; 5,945 - 5,952 arası.

Konu: Viop-XXXI

1. Tam şelale öncesi havası gibi. O kadar korkak güvensiz olduk ki tarihi zirvelerde ( tabi tl bazlı dolar bazlı komik... ) long sentimente geçemiyoruz. Poz yok izliyorum spot iyi gidiyor.
     Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    opsiyon fiyatlamalarına baktığımızda call (yukarı yön riskler için) implied volatilite si %19 civarı ATM opsiyonlar için.. vade sonuna 50 gün kaldığını kabul edersek bu yaklaşık 12 bin puanlık bir marj veriyor 1 std sapma (%68 olasılık) hareket için ( 163000 * 0.19 * sqrt (50 / 365) ) .

aynı şey put opsiyonlarda (aşağı yönlü risk için) IV (implied volatility) değeri %38-39 mertebesinde.. iki katı.. bu vade sonuna kadar 1 std sapma için (%68 olasılık) yaklaşık 25 bin puan aşağı yönlü risk demek..modern portföy yönetiminde volatility skew yani IV'de call ve put arası farklılık beklenen bir şey (hisselerde aşağı yönlü riskleri elimine etmek için put sigorta kullanılması, ve dolayısıyla portföylerin aslında long bias olması) ama mevcut durumda iki kat fark var..epey yüksek.. aşağı yön daha yüksek risk primiyle fiyatlanıyor.
    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Tam şelale öncesi havası gibi. O kadar korkak güvensiz olduk ki tarihi zirvelerde ( tabi tl bazlı dolar bazlı komik... ) long sentimente geçemiyoruz. Poz yok izliyorum spot iyi gidiyor.

Aynen öyle bir hava var.... Tırsma durumuna iyice girdim bende

Lenovo TB-X606X cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Boş boş konuşuyorum. Yatırım tavsiyesi, önerisi, ön görüsü vermiyorum, sadece düşüncelerimi paylaşıyorum. Sonuçta düşünce özgürşüğü var, değil mi? Sana da tavsiyem; Yazdıklarıma kulak asma! Sakın yazılarıma bakarak alım-satım vb kararlar alıp verme!

Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Tam şelale öncesi havası gibi. O kadar korkak güvensiz olduk ki tarihi zirvelerde ( tabi tl bazlı dolar bazlı komik... ) long sentimente geçemiyoruz. Poz yok izliyorum spot iyi gidiyor.

Dolar bazlı endeks mukayesesi yanlış olur.Çünkü 2002-2012 yılı arası 10 yıl ,yüksek enflasyona rağmen dolar/tl kuru neredeyse sabit kaldı,TL aşırı değerlendi.Bu seviyeyi referans alıp karşılaştırma yapmak yanlış olur.
    Bence o dönemdeki şirketlerin karlarıyla piyasa değerleri arasındaki rasyoları mukayese etmek daha sağlıklı olur.Ama tabii bu bir ham mukayese olur.
    Fiyat/kazanç oranı daha yükseğe ve düşüğe gitmişse bunun nedenlerini de analiz edip,haklı nedenlere dayanıp dayanmadığını analiz ederek aynı baza getirmek gerekir.Örneğin:

-O zaman ülke kredi notu ve şirket kredi notu ne,şimdi ne.
    -O zaman bankaların kredi batağı riski ne kadardı şimdi ne kadar,
    -O zaman şirketlerin özvarlık karlılığındaki trend ne yöndeydi,şimdi hangi yönde,
    -O zaman şirketlerin borcu ve bunun cirosuna ve yarattığı nakit akışına oranı neydi,şimdi ne durumda.
    -Şimdi şirketlerin F/K oranı yüksekse bu yatırım harcamalarından mı kaynaklanıyor,yatırım harcamaları tamamlandıktan sonra F/K ne olur,
    gibi...

Bizim borsa neyi fiyatlıyor anlamadım ...... güzel tezgah dönüyor yukarı gidecek algısı oluşturdular.....
    Sen af yolunu tut, bağışla, uygun olanı emret, bilgisizlere aldırış etme.

5. pozitif açan tuprs ve petkm ikilisine eregl de eşlik etmeye başladı.. biraz da tcell destek verse, kim takar bankalara basan ******** evlatlarını..

yürü bakalım eregl, sen de yürü tcell

garan_ kıpırdayamazken viop tınlamıyor gözüküyor. çok ilginç bir durum bence
    “İyi kararlar tecrübe sayesinde alınır. Tecrübe ise, kötü kararlar sayesinde kazanılır.” Will Rogers

7.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku

Tüpraşların duruyor değil mi sevgili Nosfecagri...
    Sanki onun zamanı geldi gibi...

Alıntı Originally Posted by karar_anı Yazıyı Oku
    garan_ kıpırdayamazken viop tınlamıyor gözüküyor. çok ilginç bir durum bence
    Garan çıkmazsa viop da makas çoğunlukla eksi oluyor....garan sanki vob da çok belirleyici....
    Sen af yolunu tut, bağışla, uygun olanı emret, bilgisizlere aldırış etme.

Sayfa 744/1002 İlkİlk ... 244644694734742743744745746754794844 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •