Sayfa 751/1002 İlkİlk ... 251651701741749750751752753761801851 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 6,001 - 6,008 arası.

Konu: Cafe Trend&Trade - VI

Magarada yasamiyoruz merak etme. Asi olunmasin demiyoruz ki. Normal bir asinin onayi 15 sene aliyor. Bunun bir sebebi var, cunku yan etkileri hemen belli olmuyor. 11 ayda asi cikardilar. Hele sen bir kobay ol bir sure, ben sonra bakarim diyorum. Bu benim dusuncem.

Al iste Sanofi aynisini Filipinlerde yapti daha birkac sene once, yuzlerce cocuk oldu. Ustune ustluk bu asinin sonucunda bir de kizamik salgini cikti orada.

Ben 5 aşı oldum annem 83 yaşında o da 5 aşı oldu.Ben hastalığı ve sonuçlarını doktor olarak gördüm,risk analizini yaptım tereddütsüz aşı olmam gerektiğini düşündüm ve oldum.Benden akıllı olan konuyu daha iyi bilenler olmasın ona bir şey diyemem.

Alıntı Originally Posted by izmut Yazıyı Oku
    666
    Uçak biletleri fiyatlarına bakıyor musun ?
    Salgın öncesinde, yurt içi uçak biletleri, ortalama, 10-12 $ idi.
    Şimdi başlangıç fiyatı 25 $.

İzmir - İstanbul 300 TL'den aşağı bilet yok, hem de ölü sezonda.
    THY, yaz aylarında, charter'ların pazarına da göz koymuş.
    Nisan - Ekim arası, İzmir, Bodrum, Dalaman ve Antalya'dan haftalık 400 frekans koymuş.
    Geçmiş yıllar 80 civarı olurdu.

Yazı tura attım.
    Kuş mu, Tüp mü diye.
    Tura (Tüp) çıktı.
    Kuş 1 $, Tüp 10 $ idi.
    Şimdi kuş 2,2 $, Tüp 13 $.
    Malesef kaybettim.
    Her zamanki gibi guzel verilerin icin sagolasin.

Tup'e bu Iran konusu yariyor Izmut.

Kararsiz kaldim ekleyip eklememeye. Boyle durumlarda bu kuslarin yerle bir olmasi gerekiyordu, ama kac tane kriz ustune kriz yedigimiz icin neyin ne oldugu da belli olmuyor ki artik. Piyasa niye birakmiyor, yoksa ilerde mi gecirecekler, anlayamadim. Neyse, eklemeyeyim daha.

4. Kendi düşüncem şudur, aşı olunmalı bence. Kendim, ailem ve tüm çevrem aşı oldu. Bilime inanan biriyim, bilimin önerilerinden dışarı çıkmam. Ancak dediğim gibi salgına rağmen iyi bir bilinçlendirme ve uygulama ile sokağa çıkma yasaksız, ciddi kısıtlamalar olmadan yaşanabilirdi. Çocuklar okuluna gider, yaşlılar sokağa çıkabilirdi. Bunun yapılmamasının etkileri daha fazla olmuş olabilir diye düşünüyorum.
    Bu salgında haftasonu marketten züccaciye almak yasaklandı yahu insaf... hayatımızın geri gelmeyecek biçimde 1,5 yılı saçma sapan yasaklarla geçti ve gerçekten yapılması gereken birçok şey yapılmadı.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Hastalık kontrolsüz bir şekilde yaşansın demiyorum ama hastalık devam ederken maske kullanımı ve asgari izolasyon ile normal hayatımıza devam etseydik ne olurdu? Çocuklar okuluna gitse, yaşlılar dışarı çıksa bu durumdan daha ne kadar kötü olunabilirdi? Bu durumla ilgili fikir ötesinde sizin elinizde de bilimsel kanıt yok.
    Bakın, bence salgın iyi yönetilmedi, saçma sapan uygulamalarla hayatlarımız kısıtlanıp toplumda daha kalıcı hasarlar bırakılmış olabilir. Birçok yaşlı covid geçirmese bile kısıtlanmış yaşam şekilleri nedeniyle vefat etti. Poliklinikler kapatıldı, kronik hastaların çoğu rutin kontrollerini dahi yaptıramadı. Daha mı iyi oldu bunlar?
    Biz fabrikada maske kullanımını şart tuttuk, günde 2 adt maske verdik. Yemekhaneleri ve ortak alanları düzenledik.Tüm çalışanları 2 haftada 1 test yapıp hasta olan ve temaslıları izole ederek salgın süresince fabrikamızı hiç kapatmadık. 2000 çalışan olan fabrikamızda covid nedenli hastanede yatan sayısı 10 u geçmiyor. Vefat hiç yok.
    E tüm salgın kurallarını uygulamışsınız zaten ,elbet sonuç da başarılı olmuş sn pit.Tekraren yazıyorum sn pit sanırım iyi okumadınız.İlk zamanlarda sağlık sistemi kitlendi hastaneler ve yoğun bakımlar hasta kabul edemez hale geldiler.Bunlar vatandaşa anlatılmadı,sanki az ölüm varmış gibi lanse edildi,ilk başlarda çok ama çok insan öldü..Karantina zorunluydu.Yoksa dünyada en son hastalık bizde görüldü.Hasta olmadığından mı en son bizde görüldü.İktidar zaten sizin dediğiniz gibi davranma niyetindeydi,hastalık yok gibi davranmak istiyordu,kapanmalar zaruriydi dediğiniz gibi yapılamazdı,kimse hastalarını yoğun bakıma yatıramıyordu hastalar artık evlerinde servislerde ölüyordu.Konuya uzaksınız,lütfen en azından sağlıkçı bir tanıdığınız varsa o dönemi sorun araştırın.

6.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    E tüm salgın kurallarını uygulamışsınız zaten ,elbet sonuç da başarılı olmuş sn pit.Tekraren yazıyorum sn pit sanırım iyi okumadınız.İlk zamanlarda sağlık sistemi kitlendi hastaneler ve yoğun bakımlar hasta kabul edemez hale geldiler.Bunlar vatandaşa anlatılmadı,sanki az ölüm varmış gibi lanse edildi,ilk başlarda çok ama çok insan öldü..Karantina zorunluydu.Yoksa dünyada en son hastalık bizde görüldü.Hasta olmadığından mı en son bizde görüldü.İktidar zaten sizin dediğiniz gibi davranma niyetindeydi,hastalık yok gibi davranmak istiyordu,kapanmalar zaruriydi dediğiniz gibi yapılamazdı,kimse hastalarını yoğun bakıma yatıramıyordu hastalar artık evlerinde servislerde ölüyordu.Konuya uzaksınız,lütfen en azından sağlıkçı bir tanıdığınız varsa o dönemi sorun araştırın.
    Sizde araştırın bence salgını daha düşük önlemlerle geçiren ülkelerdeki ölüm oranıyla bizim gibi yapanlar arasında ne kadar anlamlı fark var? Bizde veriler doğru değil zaten bu kadar saçma sapan keyfi yasaklamaya rağmen ciddi kayıp verildi.
    Hastalık ciddi olabilir ama dediğim gibi kapanmalar ve garip garip tedbirler saçma sapan uygulandı. Faydadan çok zararı oldu.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Sn pit öyle bir karşılaştırma kastettiğiniz ülkelerle bizim aramızda yapılamaz.Bizde sistem kitlendi diyorum,dediğiniz ülkelerin nüfusu bizden az halkı kurallara daha uyumlu,sağlık sistemleri kitlenmedi rakamlar orda saklanmadı bizde salgının başında istanbulda sadece pazar günü 800 bin insanın metroyu kullandığını öğrenmiştim.Bizim toplumu düşünün 800 bin türkün metro kullanımını düşünün bir de 800 bin isveçlinin metro kullanımını düşünün.Kıyas olur mu.Japonun yeni zelandalının isveçlinin norveçlinin sokağa çıkma yasağı olmadığında kurallara uyumu ile bizimki bir mi.Başta o karantinalar olmasaydı durum felaketti.

Buyur sn pit, hicbir kisitlama getirmeyen Isvec. 2 sene zindana donmus ulkelerden farki yok durumun. Kaldi ki Isvec oteki ulkelerdeki cocuk intiharlari, depresyon, obezite gibi problemle ugrasmayacak.

https://www.news.com.au/world/corona...4f6f8eb61d8cab
    https://www.dailymail.co.uk/news/art...-lockdown.html

Sayfa 751/1002 İlkİlk ... 251651701741749750751752753761801851 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •