Sayfa 752/7020 İlkİlk ... 25265270274275075175275375476280285212521752 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 6,009 - 6,016 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. "Ama ask karsilasmaya indirgenemez, cunku o bir kurma islemidir. Ask dusuncesinin bilmecesi o kurma islemini gercege donusturen sure sorunudur. Isin ozunde, en ilginc nokta baslangiclarin esrikligi sorunu degildir. Elbette baslangiclarin esrikligi diye bir sey vardir, ama ask denilen sey her seyden once kalici bir kurma islemidir. Soyle diyelim: Ask inatci bir seruvendir. Seruven dolu tarafi gereklidir gerekli olmasina ama inat da gerekir. Karsimiza cikan ilk engelde, ilk ciddi gorus ayriliginda, ilk sikintilarda vazgecmek askin bozulmus bir halini yansitir. Gercek ask uzamin, dunyanin ve zamanin yarattigi engelleri kalici bicimde, kimi zaman aci cekerek alt eden asktir." Alain Badiou

"Ma l’amore non può ridursi all’incontro perché si tratta di una costruzione. L’enigma affrontato dal pesniero dell’amopre è proprio questa durata che lo porta a compimento. L’elemento più interessante, in fin dei conti, non è l’estasi dell’inizio; certo, c’è un’estasi dell’inizio, ma un amore è prima di tutto una costruzione durevole. Diciamo che l’amore è un’avventura ostinata. Il lato avventuroso è necessario, ma non lo è meno l’ostinazione. Arrendersi davanti al primo ostacolo, alla prima divergenza seria, alle prime difficoltà non è altro che un tradimento dell’amore. Un amore vero è quello che trionfa durevolmente, talvolta duramente, sugli ostacoli posti dallo spazio, dal mondo e dal tempo."

2.  Alıntı Originally Posted by Terraluna Yazıyı Oku
    Sayin ORİYEN73,

Tesekkur ederim

Saygilarimla,
    ben teşekkür ederim efendim her daim takip ve gönlümüzdesiniz iyiki varsınız çok değerli ve sonsuz güzel paylaşımlarınız için sonsuz teşekkürler saygılar efendim...

3.  Alıntı Originally Posted by ORİYEN73 Yazıyı Oku
    ben teşekkür ederim efendim her daim takip ve gönlümüzdesiniz iyiki varsınız çok değerli ve sonsuz güzel paylaşımlarınız için sonsuz teşekkürler saygılar efendim...
    Sayin ORİYEN73,

Tesekkurler, saygilar bizden efendim

4. Italyan ressam, heykeltras ve gravur sanatcisi Antonio (Benci) del Pollaiuolo’nun olum yildonumu (4 Subat 1498)

Ercole e Deianira (Hercules and Nessus, 1470)

5. Italyan ressam Ridolfo del Ghirlandaio’nun dogum yildonumu (4 Subat 1493)

Allegoria (Allegory, 1498)

6. Iskoc sair Robert Blair’in olum yildonumu (4 Subat 1746)

Uc misli hosgeldin olum!
    Acili ve kanayan cok sayida adimdan sonra,
    Evimize gotur huzur icinde topraga gom
    Bu uzun suren dilegimizdi topraktan

Thrice welcome Death!
    That, after many a painful bleeding step,
    Conducts us to our home, and lands us safe
    On the long wish’d-for shore. Prodigious change!

7. Portekizli sair, roman ve oyun yazari, siyaset adami (João Baptista da Silva Leitão de) Almeida Garrett’in dogum yildonumu (4 Subat 1799)

“Ben siyasal iktisatcilara, ahlakbilimcilere soruyorum: Bir zengin yaratmak icin kac kisiyi sefalete, orantisiz calismaya, ahlaksizliga,asagilanmaya, cehalete, ustesinden gelinemez talihsizlige ve mutlak yoksulluga mahkum etmeniz gerektigini hesapladiniz mi?”

8. Amerikali yazar James Fenimore Cooper’in Son Mohikan (The Last of the Mohicans) romani 4 Subat 1826’da yayinlandi.

“Mohikanlar, kitanin ilk kez Avrupalilarca isgal edilen bolumunun yerlileriydi. Dogal olarak vatanlarindan ilk kovulanlar oldular. Gorunuse bakilirsa, ulke kalkinmadan veya diger bir deyisle medeniyet gelip de yemyesil ormanlar kesilmeden once yok olan bu insanlarin kaderinin, kacinilmaz oldugu savunulur. Ayrica bunu kanitlayacak yeterli tarihi kanit mevcuttur.”

“The Mohicans were the possessors of the country first occupied by the Europeans in this portion of the continent. They were, consequently, the first dispossessed; and the seemingly inevitable fate of all these people, who disappear before the advances, or it might be termed the inroads, of civilization, as the verdure of their native forests falls before the nipping frosts, is represented as having already befallen them. There is sufficient historical truth in the picture to justify the use that has been made of it.”

Sayfa 752/7020 İlkİlk ... 25265270274275075175275375476280285212521752 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •